sobota 18. července 2020

LAVERA || JAK OBSTÁLY LEVNÉ PŘÍRODNÍ RTĚNKY?


Už jsme si zvykli, že za přírodní kosmetiku si musíme připlatit, ale pokud za ni nechcete nebo třeba nemůžete vytáhnout větší obnos, dají se najít i cenově dostupné značky.
Jednou z nich je Lavera. Cenami se podobá běžné, konvenční drogerii, ale jak obstála Lavera v testování a stojí jejich rtěnky za koupi?




LAVERA MATUJÍCÍ DLOUHOTRVAJÍCÍ RTĚNKA MATT´N STAY



Z testovaných rtěnek Lavera je tahle má nejoblíbenější. Vypadá jako barevná pastelka a díky tomu s ní rty vykreslíte rychlostí blesku. Navíc nevysušuje a nezvýrazňuje nedokonalosti.
Pigmentace je velmi dobrá, ač jsem se právě pigmentace u prvního použití trošku bála. Chvilku trvalo, než se "pastelka" rozkreslila, Pravděpodobně na ni byla jemná vrstvička, která bránila přenosu. Po setření ale funguje na výbornou. Nerozpíjí se do vrásek okolo rtů a díky tomu můžu vynechat i konturovací tužku. Otírá se jen velmi lehce. Na skleničce je přenos minimální, ale nezasychá.
Je to ideální kabelkový parťák. Lze ji přes den opakovaně přetřít aniž by vytvořila krustu. Pokud ji chcete aplikovat znovu, stačí ji jen bez drhnutí stáhnout vlhčeným ubrouskem, nemusíte s ní zápasit a zbytečně si rozbít zbytek make-upu.
Výdrž rozhodně není celodenní, bez jakékoliv úpravy zvládne přibližně 3 hodinky, ale vytrácí se poměrně přirozeně a hlavně, jak jsem psala výše, lze ji přetřít aniž by na rtech vytvořila krustu. Po svačince potřebuje lehce poopravit.
Odstín 05 světle růžová se povedl, je to taková jemnější tlumená, decentní růžová pro každodenní použití. Finish není ultra matný, spíše sametový, ale i díky tomu je rtěnka tolik pohodlná.

Rtěnka obsahuje spoustu skvělých ingrediencí jako ricinový a jojobový olej, bambucké a kakaové máslo nebo kokosový olej.



Matující dlouhotrvající rtěnku Matt´n Stay v odstínu 05 světlá růžová koupíte zde.


LAVERA BIO KRÉMOVÁ RTĚNKA 



Krémové rtěnky se řadí mezi nejkomfortnější rtěnky vůbec, i proto je mám tolik v oblibě. Krémová rtěnka Lavera svou konzistencí připomíná spíš balzám na rty, ale co se intenzivní pigmentace týče, je to čistokrevná rtěnka. Kryje, jak se říká, "na první dobrou". Neflekatí a díky své krémovosti bude vhodná i pro velmi suché rty. Před použitím je nutné použít konturovací tužku, která zajistí, aby se rtěnka nerozpíjela do jemných vrásek okolo rtů a samozřejmě je nutné počítat s tím, že se rtěnka otírá.
Odstín 16 Růžová fuchsie vypadá na rtech božsky a pokud vyhledáváte výrazné odstíny podobně jako já, určitě se vám tahle rtěnka zalíbí.
Díky přírodním olejům a máslům rtěnka o rty i pečuje, namátkou obsahuje třeba ricinový nebo jojobový olej a bambucké máslo.



Krémovou rtěnku Lavera v odstínu 16 Růžová fuchsie koupíte zde.


LAVERA LESK NA RTY




Rtěnky používám mnohem, mnohem častěji, ale někdy mě přepadne chuť na nějaký pěkně šťavnatý lesk na rty.
Rty s ním totiž vypadají zdravě, i když v kondici zrovna nejsou. K aplikaci nepotřebujete zrcátko a hodí se téměř ke každému líčení. Člověk s leskem v podstatě omládne.
Lesk na rty od Lavery je pigmentovaný jen velmi lehce rtům dodá jemně růžový nádech, hodně záleží jaká je vaše přirozená barva rtů. Na každém bude lesk vypadat trošku jinak.
U lesků vítám spíše jemnější pigmentaci, nehrozí tak rozpíjení do vrásek a jemných linek okolo rtů, protože v případě lesku vám ani nejlepší konturovací tužka nepomůže.
Lesk nelepí, není příliš olejový a na lesk má i příjemnou výdrž.
Odstín mě trochu zmátl, podle růžové barvy bych si tipla, že mám doma odstín 06 Čerstvé lesní plody, ale podle etiketky je to 09 Chutná broskev. Nicméně, barvička je to krásná a vzhledem k tomu, že rtům dodají spíše jemný barevný nádech, nemyslím,ž by byl i tak mezi nimi příliš velký rozdíl.

Obsahuje arganový, jojobový či kokosový olej, kakaové a bambucké máslo, výtažky z lipového květu či rakytníku a spoustu skvělých dalších ingrediencí.



Lesk na rty Lavera v odstínu 09 Chutná broskev koupíte zde.

Pokud váháte, proč vlastně sáhnout po přírodní rtěnce, tak kromě toho, že funguje na výbornou, o vaše rty i pečuje. Benefitem přírodních rtěnek je hlavně složení. Díky tomu se nemusíte ani obávat, že velkou část rtěnky v podstatě sníte :-D. Někde jsem četla, že až tři kila rtěnky neodlíčíme, ale skončí v našem žaludku. Nezní to tak hrozně, když si představíte, že to je třeba kokosový olej nebo bambucké máslo :-).


Zleva - lesk na rty, rtěnka Matt' n Stay, krémová rtěnka.


Tip na závěr:
Pokud vás zajímá složení kosmetiky, na e-shopu Bioneeds.cz se přesně dozvíte, co obsahuje produkt, který si chcete objednat. Pokud se příliš neorientujete v cizích názvech, nevadí, názvy se lze prokliknout až k přehledným vysvětlivkám, které jsou samozřejmě v češtině.


Co vy a přírodní rtěnky? Už jste nějaké vyzkoušeli? A jste tým nude nebo výrazná rtěnka?

2 komentáře:

  1. Nejvíce mě zaujala první a druhá rtěnka, lesky na rty nerada používám. Musím říct, že na rtěnky Lavera si už delší dobu brousím zuby :)

    OdpovědětVymazat
  2. Oooh, to teda. To nevypadá vůbec blbě. Já tuhle značku znám, ale zatím od nich asi ještě nic nemám. Mně osobně se nejvíc líbí ta "voskovka" :D! Mně osobně nevadí, když se rtěnky ztrácí, aspoň mi brutálně nevysuší pusu.

    Verča ze Ztracena v Praze | PROCHÁZKA PO NÁPLAVKÁCH | FOTOÚVAHA

    OdpovědětVymazat