čtvrtek 27. srpna 2020

BIODYNAMICKÁ KOSMETIKA DIENIKOLAI || SKVOST Z RAKOUSKÝCH VINIC

dieNikolai, biodynamická kosmetika, terezablog

Dneska tu mám recenzi pro opravdové kosmetické fajnšmekry. Možná jste si všimli (a já v to pevně věřím), že valná většina pečující kosmetiky v mé sbírce bývá přírodní. Ale i u přírodní kosmetiky najdete poměrně velké rozdíly. Rakouská rodinná kosmetika dieNikolai se právem řadí mezi ty nejlepší a všechny jejich produkty se pyšní certifikátem Demeter 1. stupně. Že vám to nic neříká? V podstatě to znamená, že je ještě o stupeň výš než běžná bio kosmetika. A že vážně stojí za to. Pleťový fluid Růžové nebe mojí pleti sedl v podstatě okamžitě a já se každý den těšila na ranní i večerní rituál s touhle biodynamickou kosmetikou. DieNikolai vzniká na rakouských vinicích ve Wachau, nikoho tedy asi nepřekvapí, že hlavní ingrediencí všech produktů je olej z hroznových jadérek. Pojďme se tedy na dieNikolai a jejich Růžové nebe mrknout detailněji. 


VEGANSKÝ PLEŤOVÝ KRÉM RŮŽOVÉ NEBE


dieNikolai, biodynamická kosmetika

dieNikolai, Růžové nebe, biodynamická kosmetika


Růžové nebe je lehký, poměrně tekutý krém. Do pleti se okamžitě vstřebává a voní jemně po citrusech, za což nejspíš může meduňkový olej. Pleť zanechává hydratovanou, vláčnou, přesto však nezanechává mastný pocit. Ideální krém pro teplé letní období. Co mě ale překvapilo bylo, že mi sedl jak pro ranní péči, tak i pro tu večerní. Na večer totiž většinou preferuji hutnější krémy. Růžové nebe mi ale poskytlo natolik výživy, že hutnější krém nebyl potřeba. Naopak, doslova jsem si užívala každé použití. Celoročně trpím na suchá místa a šupinky na pleti. Aktuálně nemám ani jedno. Fluid tedy funguje na výbornou a poskytne pleti přesně to, co má.
Obsahuje vysoký podíl oleje z hroznových jadérek, který je bohatý na antioxidanty, čímž bojuje proti volným radikálům, které poškozují naši pleť a mimo jiné způsobují rychlejší stárnutí pleti. Antioxidanty jsou žádoucí po celý rok, ale obzvlášť přes léto nám pomáhají pleť chránit před následky slunečního záření. Další "vinnou" ingrediencí je výluh z hroznových slupek, který pleť zvlhčuje a působí protizánětlivě. Meruňkový a mandlový olej se používají v péči o citlivou pokožku a jsou vhodné i pro naše nejmenší.
Růžové nebe se právem řadí mezi nejlepší krémy, jaké jsem měla možnost vyzkoušet. Lehký, hydratační, přesto dostatečně výživný. 

Veganský pleťový krém Růžové nebe koupíte zde.



ČISTÍCÍ PLEŤOVÉ MLÉKO PROCITNUTÍ SEDMIKRÁSKY


die Nikolai, Procitnutí sedmikrásky, biodynamická kosmetika




Ještě pár let zpátky jsem pleť odličovala pouze čistícími mléky, v poslední době spíš sahám po olejích, ale i tak se občas ráda vrátím k mléku. Pleťová mléka mají tu dobrou vlastnost, že podobně jako oleje nevysušují. 
Procitnutí sedmikrásky dieNikolai je velmi šetrné odličovací mléko. Nedráždí ani velmi citlivou pleť. Používala jsem ho v době, kdy jsem bojovala s lišaji a ekzémem okolo rtů a nikdy jsem nepocítila pnutí či pálení. Podráždění očí jsem též nezaznamenala.  Běžný make-up, řasenku či hydratační rtěnku odstraní bez problému. Pokud použijete voděodolná líčidla či dlouhodržící rtěnky, tak u těch už to bude chtít silnější kalibr. Pleť byste ale měli čistit, i v případě, že se vůbec nelíčíte. Na pleti ulpívá prach, pyl, odumřelé částečky kůže, pot či maz. To vše ucpává póry a brání účinným látkám, aby se vstřebaly do pleti. 
Malé množství mléka naneste na tamponek a pleť jemnými krouživými pohyby vyčistíte. Pokud chcete, aby vám mléko déle vydrželo, můžete ho dát i na navlhčený tamponek. Spotřebujete méně produktu, ale účinek zůstane stejný. Po použití pleť nezapomeňte opláchnout vodou.
Obsahuje hroznový a mandlový olej, olej z divoké růže, ty zajistí, že bude pleť dokonale čistá Výluh z hroznových slupek zpevňuje pokožku a výluh z lipových květů zklidňuje pokožku a pomáhá jí regenerovat.
Procitnutí sedmikrásky svědčí především normální a suché pokožce.

Čistící pleťové mléko Procitnutí sedmikrásky koupíte zde.



Všechny produkty dieNikolai jsou vyráběny v souladu s biodynamickou filosofií, což znamená nejen, že jsou pěstovány v přísných podmínkách bez zásahu chemických látek, ale jsou i sklízeny ve svém energetickém maximu a vše je velmi přísně hlídáno. V dieNikolai najdete jen velmi málo složek a spousta z nich pochází přímo z rakouských vinic Wachau. Další suroviny jsou od lokálních dodavatelů.
Je až neuvěřitelné, že všechny produkty dieNikolai projdou rukama jen jedné osobě, která je vyrábí a plní do obalů bez jakýchkoliv strojů, vše pěkně ručně.




Znáte dieNikolai? A slyšeli jste někdy o biodynamické kosmetice?



*Moc děkuji dieNikolai za poskytnutí pleťového krému Růžové nebe k recenzi.

1 komentář:

  1. Ahoj, máš velice zajímavé příspěvky na svém blogu. Velice se mi líbí. Pokud bys někdy měla zájem hodit řeč o nějaký přírodních prostředcích nebo o něčem takovém, určitě mě neváhej kontaktovat na emailu a můžeme si o tom popovídat.

    OdpovědětVymazat