pátek 21. srpna 2020

NA PŘÍRODNÍ VLNĚ SE ZNAČKOU LIQOIL

Přírodní kosmetika, terezablog,

Slovenská značka Liqoil se mi už do rukou kdysi dostala, zkoušela jsem jejich meduňkový balzám na rty "Medovka" a byla jsem nadšená. Když jsem tedy zahlédla v obchůdku Krásná každý den značku Liqoil, neváhala jsem a zatoužila vyzkoušet i další produkty.

Zaujal mě dvoufázový odličovač, tělové máslo, výživná maska a samozřejmě jsem si do objednávky přidala i osvědčený balzám, tentokrát však ve verzi "Kvetinka"

Jak dopadlo testování téhle slovenské přírodní kosmetiky? 


DVOUFÁZOVÝ ODLIČOVAČ LIQOIL


přírodní kosmetika, odličovač, dvoufázový odličovač, terezablog


Razím heslo, že čistá pleť = zdravá pleť a na čistění pleti kladu při své péči velký důraz. Při své rutině používám dvoufázové čištění pleti, přičemž v první fázi - odlíčení, odstraním z pleti make-up a nečistoty, které se nahromadily během dne. K tomu používám právě olejové, či dvoufázové odličovače. Druhým krokem bývá čistící gel, kterým odstraním veškeré zbylé nečistoty včetně zbytku odličovacích přípravků.  Na čistění pleti byste si měli udělat čas, protože jen k čisté pleti se dostanou účinné látky, které se do pleti snažíme dostat formou pleťových sér, krémů či olejů. Pokud ale pleť špatně vyčistíme, nejen, že se to pravděpodobně projeví ucpáváním pórů, ale mnohdy investuje do péče zbytečně nemalý peníz, protože do pleti zkrátka nepronikne vše, co bychom chtěli. Proto je nejdůležitější pleť řádně vyčistit.

Dvoufázové a olejové odličovače se řadí mezi mé nejoblíbenější. Z pleti totiž dostanou veškerá líčidla bez práce a bez drhnutí.

Dvoufázák Liqoil nezapomeňte před použitím protřepat, aby se smíchala olejová část s vodnou. Nejen, že pak odličovač bude fungovat přesně tak, jak má, ale předejdete tak i "mlze v očích". Dokonce nezanechá téměř žádný mastný filmeček. Přesto zvládne perfektně odlíčit řasenku nebo dlouhodržící rtěnku. Používá se jako běžný odličovač. Nanesete malé množství na tamponek, poté aplikujete na pleť. Při odlíčení očního make-upu doporučuji tamponek s odličovačem chviličku podržet, aby se řasenka začala rozpouštět. 

Obsahuje panthenol, který pleť zklidňuje. Vitamin E, což je skvělý antioxidant. Extrakt z hnědé mořské řasy, který brání poklesu kolagenu v pleti. Díky triglyceridům z kokosového oleje a vodné fázi odstraní nečistoty rozpustné ve vodě i v olejích.

Vhodný je i na oční okolí, certifikaci na test oční dráždivosti získal v nezávislé laboratoři Eurofins EVIC France v Bordeaux.

Dvoufázový odličovač Liqoil 150 ml koupíte zde.


TĚLOVÉ MÁSLO RIASA 


přírodní kosmetika, tělové máslo, bambucké máslo, terezablog




Všechna různá mazadla se u nás doma spotřebovávají rychlostí blesku, používáme je totiž celá rodina, včetně mužské části. Má nejoblíbenější jsou tělová másla s obsahem bambuckého másla. Používám je totiž nejen na sebe, ale hlavně na Kačenku, která má pokožku těla velmi citlivou a jen tak ji něco nesedne.

Riasa má klasickou "máslovou" konzistenci, která se při styku s pokožkou mění na olej. Z toho důvodu ho doporučuji používat na vlhkou pokožku, tedy ideálně po koupeli, kdy je pokožka nejen vlhká, ale taky napařená. Másla stačí malé množství, skvěle se roztírá a pokud ho nedáte příliš, brzy se vstřebá. Pokožce dodá výživu, uzamkne v ní hydrataci. Pokožka je po másle úžasně hebká a jemná na dotek. Vhodné je i pro velké sušenky. Můžete ho používat na celé tělo nebo jen lokálně na kolena, lokty, či jiná problémová suchá místa vaší pokožky. 

Obsahuje bambucké máslo, kokosový olej a meruňkový olej. Neméně důležitou ingrediencí je i zelená řasa chlorella, která má vysoký podíl bílkovin, vitamínů a minerálních látek. 

Máslo voní jako citrónová tráva, osvěžující vůně ideální pro letní období nebo po fyzické únavě. Nemusíte se obávat umělé parfemace, voní díky esenciálním olejům z meduňky, citrónu a eukalyptu. Vzhledem k přidaným vůním jsem máslíčko testovala ze začátku především na sobě, ale poté, co jsem zjistila, jak dokonalé je, jsem ho přenechala Kačence a mažu jí s ním po každé koupeli. 

Tělové máslo Riasa 90 ml koupíte zde.


BALZÁM NA RTY KVETINKA


přírodní kosmetika, balzám na rty, kvetinka, terezablog


Balzám na rty je další nedílnou součástí mé péče o pleť. Rtěnky jsou moje velká vášeň, ale aby rty vypadaly skvěle i pod ultramatnou a ne příliš komfortní rtěnkou, je nutné o ně náležitě pečovat. Asi vás na první pohled upoutá barva. Sytě červeného odstínu se ale bát nemusíte, Kvetinka rty nezabarví, jen mírně zvýrazní jejich přirozený odstín. Když balzámem přejedete okolí rtů, nezabarví se. 

O rty pečuje meruňkovým olejem, bambuckým máslem a včelím voskem. Obsahuje vysoký podíl vitaminu E, který zaručí, že se vám balzámek s přírodním složením nezkazí.

Spíš než po květinkách, jak jeho název napovídá, voní po jahodách. Sladká vůně je ale velice jemná a přirozená. Nic umělého nečekejte. Rty jsou po použití vláčné, hydratované a vyživené po dlouhou dobu.


Balzám na rty "Kvetinka" koupíte zde.


VÝŽIVNÁ PLEŤOVÁ MASKA PROTI VRÁSKÁM "M' ALARIA"


Přírodní kosmetika, jílová maska, výživná maska, terezablog



Výživnou masku si asi spousta z vás bude představovat jinak. Většinou jsme zvyklé na hutnější výživnější krémovou konzistenci, kdežto základem M' ALARIA  je hnědý jíl, tudíž zasychá jako klasická jílovka. Hnědý jíl je nejjemnější ze všech jílů, obsahuje vysoké procento přírodních minerálů např. křemík, hořčík nebo železo. Je vhodný i pro citlivou a suchou pokožku. Má regenerační účinky, čistí pleť a pomáhá i proti svědění pokožky. Skvělý je i při kožních problémech - ekzémech či lupénce. Maska navíc obsahuje extrakt z mořské trávy Alaria Esculenta, která je bohatá na antioxidanty, vitamíny a minerální látky. Působí proti stárnutí.

Po použití je má pleť velmi jemná, čistá, projasněná. Nemám pocit vysušení a nutkání okamžitě použít krém, což se mi u jiných jílovek nestává. Nemám pocit ultra vyživené pleti ve smyslu namazané, ale výživná maska zde nabírá úplně jiný význam a pleti dodá výživu především prostřednictvím minerálů, antioxidantů a vitamínů.


Na jedno použití stačí malé množství masky, nechte ji působit 10-20 minut a smyjte vodou. Ideální je podle mě použití 1x, maximálně 2x týdně.

Výživnou pleťovou masku proti vráskám "M' ALARIA" koupíte zde.



Značka Liqoil mě rozhodně nezklamala a tahle slovenská přírodní kosmetika stojí za zkoušku. 

A co vy? Jak čistíte svou pleť a máte rádi jílové masky? 


*Moc děkuji e-shopu Krásná každý den za poskytnutí produktů k recenzi.


10 komentářů:

  1. Ty jo, zaujalo mě snad vše kromě dvoufázového odličovače. Tyto odličovače právě nemám moc ráda. :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost a dvoufázáky holt nejsou pro každého :-)

      Vymazat
  2. Tuhle značku vůbec neznám, ale docela mě zaujala. :) Tělové máslo na něj jsi mě nalákala. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Jílové masky mám moc ráda, ale nejvíce se mi líbí balzám na rty.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balzámek je skvělý, jak ve verzi kvetinka, tak i medovka :-)

      Vymazat
  4. Musím povedať, že všetky produkty ma neskutočne zaujali. Nádherné obaly, páči sa mi najviac asi odličovač a maska

    OdpovědětVymazat
  5. Tuto značku vůbec neznám, ale produkty me opravdu zaujaly :)
    Hlavně ten dvoufazovy odlicovac!

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dvoufázák je super, funguje přesně tak, jak by měl :-)

      Vymazat