neděle 21. června 2020

LEVANDULE V KOSMETICE? ZKUSTE KVĚTOVOU A PLEŤOVOU VODU!


Už to bude nějakých, no možná víc jak 15 let, kdy jsem se začala věnovat péči o pleť a věřte nebo ne, i moje začátky byly tak trochu krušné, ale dnešní třicátníci mi možná budou rozumět. Největším hitem totiž byly pleťové vody s alkoholem, protože alkohol přeci čistí a zbaví vás akné....., kdepak, to byl asi největší přešlap, který jsem kdy vůbec ve své skincare udělala. Zaplať pánbůh jsou tyhle časy pryč, ale alkohol bývá v pleťových vodách stále ukrytý, jen už se tím žádná značka nechlubí. Jakou pleťovou vodu tedy zvolit a co dělat pokud složení kosmetiky nerozumíte ( nebojte, nejste v tom sami, ani já nejsem přeborník co se složení týče, ale už jsem se naučila hledat ingredience, které ve své péči nechci)?



NOBILIS TILIA KVĚTOVÁ VODA LEVANDULOVÁ BIO


Pokud se nechcete trápit se složením, ale chcete vsadit na kvalitní produkt, rozhodně se porozhlédněte po květové vodě. Použít se dá totiž na sto způsobů, ale její složení je jednoduché a alkohol v ní nemá co dělat.
A na co všechno můžete levandulovou květovou vodu použít?


  • Tonikum - dočistí vaši pleť od zbytků odličovacích produktů, zároveň pleť hydratuje a připraví na následnou péči.
  • Osvěžení a hydratace během dne - díky praktickému rozprašovači totiž nenaruší váš make-up, přestříknout se můžete v podstatě kdykoliv a květovou vodu můžete nosit i v kabelce. Rozhodně ji uvítáte během horkých dní a vhod vám přijde i pokud trávíte půlku dne v klimatizované místnosti.
  • Proti podráždění - levandulová voda je vhodná pro všechny typy pleti včetně té citlivé. Uleví vám i po holení a můžete ji použít na opruzený dětský zadeček nebo podrážděnou pokožku atopiků
  • Před aplikací oleje - určitě jste už slyšeli, že olej by se neměl aplikovat na suchou pokožku, nevstřebá se. Ale čím tedy pleť navlhčit? Dobrou službu vám udělá právě květová voda. 
  • Obklady očí - pokud vás trápí unavené a nateklé oči nebo málo naspaných hodin, nastříkejte vatový tamponek květovou vodou a tamponky nechte na chviličku v ledničce. Po chvilce je přiložte na oči a nechte působit. Nejen, že je to skvělé osvěžní, ale pomůže vám i otok zmírnit.
  • Výroba domácích masek - máte rádi jílové masky? Zkuste si nějakou vyrobit i doma. Postačí vám k tomu přírodní jíl - zelený, bílý nebo třeba marocký - přidejte pár kapek olejíčku a trochu květové vody a máte perfektní čistící masku, která vaši pleť zbytečně nevysuší.
 Využití květových vod je opravdu nespočet, je to opravdu univerzální produkt, na který se vám nebude na poličce prášit. 
Při koupi vás možná zarazí vůně, pravděpodobně budete čekat, že se rozvoní aroma podobné francouzské Provance, ale nenechte se mílit. Tak květová voda zkrátka nevoní. Připomíná spíš vůni sena. Je to zvláštní, ale nemusíte se bát, že máte doma špatný kousek. Naopak. Pokud vás ale láká něco voňavějšího, mrkněte na pleťovou vodu o pár řádků níže.

Nobilis Tilia Květovou levandulovou vodu koupíte zde.



NOBILIS TILIA PLEŤOVÁ VODA LEVANDULOVÁ


Pokud by ale pro vás květová voda byla příliš "jednoduchá" mám pro vás i další tip. Perfektní pleťovou vodu, která je podobně jako ta květová přírodní a zcela bez alkoholu.
Můžete ji použit podobně jako tu květovou - k dočištění pleti, hydrataci nebo na obklady očí.  Navíc je ale obohacená o panthenol a uleví podrážděné pokožce od sluníčka. V případě, že vám na slunci zčervenají ramena, zkuste si z téhle vody udělat zábal.

Pleť hydratuje, zklidňuje a velmi příjemně voní díky éterickému levandulovému oleji. Vhodná je pro sušenky a ciltivky, ale zároveň díky tomu, že působí protizánětlivě si ji budou pochvalovat i majitelky aknózní pleti.

Nobilis Tilia Pleťovou vodu levandulovou 200 ml koupíte zde.





Ať už si vyberete květovou vodu nebo tu pleťovou, skvěle vaší pleti poslouží. Značka Nobilis Tilia nabízí ve svém portfoliu spoustu skvělých produktů a pokud s přírodní kosmetikou začínáte, tohle by pro vás mohla být skvělá volba. Ostatně já květovou vodu Nobilis Tilia používám nejen na sebe, ale věřím ji natolik, že ji využívám i pro svou dcerku s citlivou atopickou pokožkou. 

A co vy? Používáte květové vody? A jaká pleťová voda či tonikum je vaše oblíbené?



*Moc děkuji e-shopu BIOneeds.cz za poskytnutí produktů k recenzi.

4 komentáře:

  1. Vyzerá to na fajn produkty, ale ja teda pletove vody vobec nepoužívam. Plet vždy len vyčistim gélom, oplachnem vodou a dám krem..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dá se to zvládnout i bez vody, mně by ten krok asi chyběl, ale třeba na květové vodě je super, že se dá využít na milion způsobů.

      Vymazat
  2. Já moc levanduli v kosmetice nemusím, ale někdy mi to vůbec nevadí. Tyto produkty vypadají lákavě.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona tam ta levandule cítit moc není, alespoň ne v květové vodě, určitě bys byla překvapená :-)

      Vymazat