úterý 5. května 2020

BIOFFICINA TOSCANA || KRÁSNÁ PLEŤ S PŘÍRODNÍ KOSMETIKOU?



Pleťové sérum... Možná se vám to zdá jako úplně zbytečná položka na vašem seznamu, ale věřte nebo ne, od doby, co jsem s nimi začala ( a že jsem se do nich musela zpočátku trochu nutit, jojo, je to krok navíc) je nedám z ruky.
Nejčastěji do své péče zařazuji hydratační séra. Proč? Napadlo vás, že suchá pleť potřebuje hlavně výživu? To je samozřejmě pravda, ale hydratace je základním pilířem péče o všechny typy pleti. Proto hydratujte, co to jde. Zbavíte se šupinek, mdlé, zašedlé a unavené pleti.
Ale jak vlastně používat sérum? A osvědčilo se Antioxidační pleťové sérum Biofficina Toscana? 




ANTIOXIDAČNÍ SÉRUM BIOFFICINA TOSCANA




Sérum Biofficina Toscana kromě toho, že skvěle hydratuje, působí i proti stárnutí pleti, bojuje proti volným radikálům svými antioxidačními účinky. Jeho textura je velmi lehká, něco mezi emulzí a gelem.
Právě díky konzistenci se do pleti ihned vstřebává, zanechává ji vláčnou, ale ne lepkavou.

 Mám takový dobrý zvyk, který se týká právě aplikace všemožných sér. Můžete použít jedno, nebo klidně i více, ale poté co ho vetřete do pleti, jemně ho vmasírujte jemnými poklepy nebo vtlačte. Séra bývají nabitá účinnými látkami více než krémy a vaše pleť si zaslouží trochu toho hýčkání a je třeba je pořádně zapracovat. 

Antioxidační sérum obsahuje mojí oblíbenou kyselinu hyaluronovou. Ta na sebe váže vodu a je oblíbená pro svůj okamžitý vyhlazující efekt. Rychle totiž vyzmizíkuje jemné linky a vrásky. Wau efekt je sice krátkodobý, ale když budete o svou pleť pečovat pravidelně, krátkodobý efekt, se promění v dlouhodobý. Je totiž mnohem jednodušší redukovat jemné vrásky, které jsou neustále napumpované kyselinou hyaluronovou než letité pleťové propasti a krátery.

Sérum obsahuje i extrakty z borůvek, ostružin, malin, hroznů. V souvislosti s těmihle bobulemi jsem si vzpomněla na jednu informaci, kterou mi kdysi říkala jedna milá paní doktorka ( takže ji nemám ověřenou, ale věřme doktorům :-D ), a to, že v severských zemích, pokud jsou děti nemocné a mají teplotu, nesahají nejdřív po lécích, ale rozmixovaných mražených ostružinách a malinách... něco na těch antioxidantech asi bude:-D a stejně jako potřebuje naše tělo antioxidanty v boji s volnými radikály, potřebuje je i naše pleť.
Sérum obsahuje i vitamin E, který je známý zejména pro svoje hydratační schopnosti.

Já se svojí suchou pletí nad tímhle sérem juchám, je skvělé a víte jak se to pozná? Je celé spotřebované. Přiznávám, nemám málo kosmetiky, ale tohle sérum jsem spotřebovala do poslední kapky. Zároveň myslím, že sedne i jiným typům pleti, právě díky své lehké, nemastné konzistenci.


Antioxidační sérum Biofficina Toscana 30 ml je momentálně vyprodané, až ho naskladní, můžete ho najít zde.



Dám vám ještě malý tip !
 Jak jsem psala výše, kyselina hyaluronová se váže na vodu, kde ji ale na pleti vzít? Přestříkněte před použitím séra pleť termální vodou, použijte kvalitní tonikum bez alkoholu, toner nebo essenci a teprve poté sérum. Kyselina hyaluronová se na ni naváže a nebude čerpat vodu z vaší pleti.


E-shop Wonderful.cz nabízí spoustu luxusní přírodní kosmetiky a aktuálně je spousta z nich ve 40% slevách :-)


Na další recenze mrněte níže:





*Moc děkuji Wonderful.cz za poskytnutí produktu k recenzi. 
*Text obsahuje affiliate odkazy.

3 komentáře:

  1. Sérum se mi docela líbí. Značku poznám, ale nic jsem od nich ještě neměla.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Teda o tomto sére počujem prvýkrat ale vyzerá fantastický veľmi ma zaujalo zloženie musí byť fantastické. Ja som tiež séra nepoužívala ale od vtedy ako som po nich siahla ta pleť je stonasobne inde je krajšia a zdravšia

    OdpovědětVymazat