neděle 6. října 2019

GABRIELLA SALVETE || VELKÁ RECENZE DEKORATIVKY II.



Značku Gabriella Salvete asi nemusím představovat. Před časem jste si mohli na nějaké produkty přečíst i recenze u mě na blogu. Původně jsem chtěla napsat jeden článek, ale byl by zkrátka a dobře ukrutně dlouhý :-D
V recenzi si tedy budete moct přečíst, která řasenka od Gabriellky mi sedla nejvíc, jak obstály paletky stínů a co mě naopak neoslovilo.


ŘASENKY 



Řasenky Gabriella Salvete mě mile překvapily, najdete mezi nimi opravdu super kousky, které vykouzlí nádherné, objemné řasy. Rozhodně se po nich v drogerii porozhlédněte.

PANORAMICO BLACK VELVET 



Je to moje asi nejoblíbenější řasenka této značky. Hned na první dobrou vytvoří krásné husté mrkačky. U řasenek spíš preferuji zahuštění než prodloužení a tahle to zvládá na výbornou. Stačí jedna vrstva pro běžný denní look, ale dá se navrstvit pro výraznější efekt bez slepení řas.


Během dne neopadává a neobtiskává se. Řasenku už mám poměrně dlouho, ale stále krásně maluje, nemám pocit, že by se rychle spotřebovávala a vysychala. Je to taková moje tutovka, když spěchám, sahám po téhle řasence.


MAGIC MASCARA



Řasenka by měla vytvořit krásně natočené řasy. Po prvním vyzkoušení mě ale oproti výše zmíněné kolegyni neuchvátila, vytvořila efekt přirozených řas, a to mě upřímně neláká.


 Jenže, jak už to u řasenek občas bývá, poté co trochu vyschla, rázem se z ní stala skvělá řasenka. Taky se vám to u řasenek občas stává? Zahnutý kartáček řasy vytočí a udrží nadzvednuté, zároveň je zahustí. Takže pokud vás na první pokus neokouzlí, dejte jí druhou šanci, možná budete příjemně překvapené. Řasy neslepuje, neopadává a neobtiskává se.

PANORAMICO ARGAN OIL



Vkládala jsem do ní velké naděje, už jen kvůli názvu, Panoramico Black Velvet mi totiž náramně vyhovuje. Navíc,tato obsahuje arganový olej. Moc nevěřím, že pečující složky v dekorativní kosmetice fungují, ale trošku mě ta představa zlákala.


Zpočátku přišlo velké zklamání. Maskara řasy jen obalila, ale žádné prodloužení či zahuštění se nekonalo. Přisuzuji to příliš vodové konzistenci. Poté, co trochu vyschla je mnohem lepší než na začátku, ale dramatický efekt nečekejte.


Kdybych si měla vybrat jen jednu, asi by to byla Panoramico Black Velvet, ale musím uznat, že Magic Volume má taky hodně do sebe. Navíc, jejich ceny jsou lákavé, stejně jako u všech produktů od GS.


PALETKY OČNÍCH STÍNŮ



Paletky očních stínů se ke mně dostaly hned dvě, a těšila jsem se na obě. Oční stíny používám spíš sporadicky. Uznávám, že si vystačím i s pudrem a bronzerem ( ideální nude look), ale stále si říkám, že bych ty stíny neměla flákat a začít se s nimi malovat o trochu víc. Aspoň někdy.
I tak ale do paletky nejčastěji sahám pro růžové a hnědé odstíny. Tak mi držte palce, abych se aspoň občas vymanila ze své komfortní zóny.

PALETTE 16 SHADES



Paletka se mi na první pohled hodně zalíbila. Barevné spektrum se Gabriellce povedlo, využijete ji jak k dennímu, tak i večernímu líčení. Stíny jsou středně pigmentované. U třpytivých doporučuji aplikaci prsty. Vím, že tohle už příliš moderní není, ale prstem stín uhladíte a docílíte vyššího lesku.


Stíny se během dne neslévají, ale obecně nemám s výdrží stínů příliš problém.
Jsem ráda, že se do drogerií dostávají barevně zajímavé paletky.
Pokud jste paletkový fajnšmekr, tak vám asi stačit nebude, ale běžnému uživateli určitě ano.

NUDE EYESHADOW PALETTE



Jste fanoušci zemitých odstínů? Na podzim je tahle paletka 6 očních stínů jako dělaná. Paletka nabízí třpytivé i matné stíny ( ty matné by se možná spíš daly označit jako saténové). I s touto paletkou vytvoříte jak lehké denní líčení, tak i líčení v party stylu. Stíny jsou dobře pigmentované, dobře se ztrácejí a obstojně drží.



OBOČÍ?

Myslíte, že se dají v drogerii najít skvělé produkty na obočí? Obecně platí, že drogerka se hodně zlepšila, ale to obočko stále pokulhává, jak je na tom značka Gabriella Salvete?




BROW DEFINER


Co se týče obočí, přiznávám, že jsem hodně zhýčkaná, jen tak něco mi nesedne. Tužky na obočí používám denně a potrpím si spíš na ty dražší. Tužka od Gabriellky je poměrně tuhá, má zvláštní tvar, ale obočí se s ní dá překvapivě poměrně snadno vykreslit. Není až tolik pigmentovaná jako její dražší kolegyně, ale špatná určitě není. Tužka je automatická a na zadní části najdete praktickou spirálku.



Není to top produkt na obočko, na druhou stránku, pokud chcete ušetřit nemalý peníz, může to být dobrá alternativa. Posuďte sami na fotce níže.

EYEBROW GEL MASCARA



S gelem na obočí jsem vcelku spokojená. Rozhodně se s ním dá vytvořit hezký efekt. Záleží jak vypadá vaše přirozené obočí, pokud vám nechybí půlka chloupků, tak, jako mně ( joooo, když si ho někdo kdysi dávno špatně vytrhal a už nedorostlo...), můžete ho používat i samostatně. Obočí obarví, zvýrazní a zafixuje, vystačíte si tak s jedním produktem. V případě, že vám "některé" chloupky vyloženě chybí, nejdříve je dokreslete tužkou či jiným produktem na obočí a následně chloupky zkroťte a zafixujte gelem.


Barvička je příjemně studená, jen pozor při nanášení, ať si neťupnete mimo obočí, doporučuji kartáček před aplikací otřít o hrdlo tuby a teprve poté aplikovat samotný gel. Výsledný efekt je přirozený a dobře drží.



ACH TY RTĚNKY...



Jestli něco na dekorativce miluji, jsou to právě rtěnky, ráda zkouším všechny možné odstíny i finishe. Od Gabriellky mě nadchly tekuté matné rtěnky, ale oblíbila jsem si i jejich máslíčko na rty.


ULTRA GLOSSY LIPGLOSS



Lesky na rty nepoužívám až tak často jako rtěnky, ale za poslední dobu se v mém líčení objevují stále více. Je to totiž taková fofrovka, a když spěcháte, není nic rychlejšího. Navíc s leskem tak nějak člověk omládne. Lesk vám zaručí svěží a rozjasněný vzhled.
Tenhle od Gabriellky jsem používala hlavně přes léto, oblíbila jsem si odstín 03, lehce oranžově korálový.



Lesk nelepí a obsahuje jemné třpytky. Příliš dlouho nevydrží, ale je pohodlný a kdykoliv ho můžete poupravit.


Na všech fotkách vidíte obočí vykreslené pomocí tužky Brow Definer v odstínu 10 a zafixováné je Eyebrow Gel Mascara.
Na rtech lesk na rty v odstínu 03.



CHUBBY LIPS




Máslíčko na rty jsem používala hlavně přes léto. Určitě podobný koncept znáte. Není to klasická rtěnka, spíš takový zabarvený hydratační balzámek. Pigmetace ani výdrž není vysoká, zato však nezvýrazňuje nedokonalosti a pokud trpíte na popraskané rty, tohle bude volba pro vás. Určitě ho můžu doporučit i vám, které se chystáte na nějaký ten výrazný odstín, ale stále nemáte odvahu. Takovéhle máslíčko vás může posunout zase o kousek dál za vaším vysněným odstínem, na který zatím nemáte odvahu.
Navíc má jednu nespornou výhodu, nanést se dá i za chůze a bez zrcátka :-)
Odstín 03 Lollipop je šťavnatý a rty s ním vypadají k nakousnutí.


Na rtech Chubby lips v odstínu 03.


Vlevo Ultra Glossy Lipgloss 03 , vpravo Chubby lips 03.



MATTE LIPS LONG LASTING





Tohle je takový můj svatý grál, co se rtěnek Gabriella Salvete týče. Neskutečně se jim povedly a pořídila jsem si je hned ve třech odstínech. Jsou dokonale pigmentované, rty krásně vykreslíte na jeden nátěr. K tomu jsou ještě velice pohodlné a nevysušují. Krásně drží. Nepotřebují konturku, ale pokud se vám stane, že se vám v koutcích mazají ( i mně se tak sem tam stane, avšak není to pravidlem ), obtáhněte rty konturkou. Nevytvářejí krustu ani po opětovném nanesení a velice dobře se odličují, stačí i obyčejná micelárka. 




Nejradši mám odstín 101, luxusní červená, ale oblíbila jsem si i odstín 104 a 105. Určitě bych uvítala, kdyby nabídku odstínů rozšířili. Dle mého názoru jsou to jedny z nejlepších tekutých matných rtěnek z drogerie.

Matte Lips Long Lasting odstín 101. Řasenka Panoramico Argan Oil.
Matte Lips Long Lasting odstín 104.
Matte Lips Long Lasting odstín 105.



Co vy a dekorativka Gabriella Salvete, napište mi vaše oblíbence :-).






*Moc děkuji Gabriella Salvete za poskytnutí některých produktů k recenzi. 

12 komentářů:

  1. Co se týká produktů na obočí, nejraději používám tužku od Essence. Je levná a vyhovuje mi. Jinak se mi asi nejvíce líbí ty paletky. Jednu mám doma a jsem s ní taky docela spokojená.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, ty paletky jsou fajn, rozhodně teda pro běžného uživatele :-), tužku od Essence jsem nezkoušela, to je taky automatka?

      Vymazat
  2. Od Gabči mám tu paletku 16 stínů a je uplně v pohodě, ráda ji používám. Potom mám ráda primer, který mi ale nedávno už došel a dost mě zaujaly ty rtěnky a lesky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paletka je moc fajn a hlavně využitelná pro běžný den, rtěnky jsou boží , rozhodně doporučuji nějakou vyzkoušet, fakt jemná textura, žádná krusta. Lesky se též povedly.

      Vymazat
  3. Úžasný článek a krásné fotky. Od značky jsem měla snad řasenku před několika lety, ale asi dám šanci těm rtěnkám. :-P

    OdpovědětVymazat
  4. Mám paletku očních stínů a nemůžu si ji vynachválit :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Ja mám rada tie ich paletky 10tich tieňov, ideálna je Rose. Sú úžasné a skvelo držia. Inak som mala tiež tú riasenku s fialovým obalom a fakt to nebolo nič moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu s deseti stíny jsem nezkoušela, ale je fakt, že jsem po ní dost dlouho pokukovala :-)

      Vymazat
  6. Já mám značku GS ráda hlavně co se laků na nehty týče :) ale ta fialová řasenka mě moc láká, tu si chválí hodně slečen.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  7. Řasenky od Gabrielle Salvete moc nemusím, ale jsem hodně překvapená z pigmentace paletek a taky mě hodně zaujal gel na úpravu obočí 😍.

    Www.lubeautyblog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat