pondělí 25. ledna 2021

PŘÍRODNÍ ŘECKÁ KOSMETIKA EVERGETIKON


 Evergetikon patří mezi nejoblíbenější značky v prosluněném Řecku. Vyrábí ji přímo na Krétě a najdete v ní 100% přírodní, pečlivě vybrané ingredience. Valná většina produktů obsahuje prvotřídní olivový olej a nenajdete v ní ani kapku vody. I proto ji obchůdek s přírodní kosmetikou Bio & Aroma zařadil mezi své hlavní produkty. Ale jak dopadlo testování téhle řecké kosmetiky u mě? Čtěte dál a nechte se také okouzlit krétským pokladem.


ODLIČOVACÍ OLEJ EVERGETIKON




Odličovací oleje používám už několik let. Dle mého je to jeden z nejlepších a nejšetrnějších způsobů, jak dostat z pleti nejen make-up, ale i prach, pyl a veškeré nečistoty nastřádané během dne. Mysleli jste si, že pleť se čistí jen večer? Nebo, že pokud se nelíčíte, nemusíte čistění pleti věnovat stejnou váhu? Kdepak. Tohle jsou totiž nejčastější omyly v péči o pleť. Ať už make-up používáte nebo ne, odlíčení a vyčištění pleti by mělo být základním pilířem vaší péče. To samé platí pro ranní čistění. Pleť přes noc prochází očistným procesem. Ráno tak na ni najdete maz, odumřelé částečky kůže, ale i prach z vašeho ložního povlečení. Jen po důkladném vyčištění pleť vstřebá účinné látky z následné péče. Mnohdy utrácíme velké částky za krémy, ale bez toho, aniž bychom pleť důkladně vyčistili, nikdy nebudou fungovat správně. 

Olej je k pleti velmi šetrný a vhodný i pro citlivou pleť. Měli bychom si ale dávat pozor, jaký olej na pleť dáváme, ne každý je totiž k odlíčení vhodný. Evergetikon zvolil jako hlavní složku mandlový olej, což byla skvělá volba. Mandlový olej je vhodný i pro citlivou pleť a veškeré nečistoty rozpouští jedna báseň, a to bez námahy. Obsahuje i výtažek z heřmánku, který je známý pro své protizánětlivé účinky a je to jednou z nejčastěji používaných bylin v kosmetice. 

Jak odličovací olej použít? 

Je to jednoduché a nepotřebujete k tomu horu odličovacích tamponků, stačí vám jen vaše ruce, teplá voda a čistý ručník (ano, musí být opravdu čistý, ručník určený na obličej měníme po každém použití a nikdy, NIKDY! nepoužíváme ručník na ruce).

Nejdříve si trošku navlhčím pleť, můžete použít květinovou vodu nebo klasickou vodu z kohoutku, záleží na vás a na citlivosti vaší pleti. Poté aplikuji malé množství oleje do dlaní, rozetřu v rukách a aplikuji na oči. Oči odličuji jako první kvůli řasence, kdybyste to udělali opačně, akorát byste si přidělali práci a odličovali na dvakrát. Jemnými krouživými pohyby rozpouštím nánosy líčidel a poté stáhnu mokrým ručníkem. Úplně stejně pokračuji i na celém obličeji. Olej krásně rozpustí make-up bez zbytečné námahy a drhnutí. 

Stačí opravdu malé množství, a i když se zdá, že balení není velké, nějaký ten pátek vám vydrží. Jediné, co bych mohla vytknout je absence pumpičky nebo kapátka, aplikace by byla mnohem pohodlnější.

Odličovací olej Evergetikon koupíte zde.


EVERGETIKON PLEŤOVÝ PEELING S MERUŇKOU A POMERANČI






Peeling nepatří do každodenní rutiny, ale je dobré si ho jednou za čas dopřát a usnadnit tak naší pleti obnovovací proces. Peeling vás zbaví odumřelých částeček kůže, pleť zjemní a projasní. U použití mechanických peelingů bychom měli dávat pozor na velikost abrazivních částeček. V tomto případě znamená, že méně je více a doporučuji velmi lehkou ruku. 

Jestli milujete vůni citrusů, tak peelingu Evergetikon naprosto propadnete. Je to jako když zaboříte nos do misky s kandovaným pomerančem. Voní nevtíravě, přesto intenzivně a věrně. Aroma si užívám po celou dobu procedury. Konzistencí se blíží k pleťovému máslu a abrazivní částečky z meruňkových zrníček snad už jemnější být ani nemohou. Ideální pro použití na obličej. Zbaví vás šupinek, na které spousta z nás trpí hlavně přes zimu, ale zároveň pleť nepodráždí. 

Jak pleťový peeling použít? 

Peeling používáme vždy na vyčištěný obličej. Malé množství rozetřeme mezi prsty a krouživými pohyby masírujeme obličej. Na peeling nikdy netlačte. Čím lehčí ruku budete mít, tím lépe pro vaši pleť. Peeling smýváme ručníkem namočeným do teplé vody, dokud pleť nebude úplně čistá. 

Olivový olej, mandlový olej a olej Monoi zajistí vaší pleti hydrataci. Díky nim bude pleť vláčná a meruňková zrníčka po ní budou příjemně klouzat.

Pleť peeling zanechá jemnou, hebkou a prozářenou. 

Po peelingu doporučuji použít i masku, když už jsme si pleť tak dokonale vyčistili, byla by škoda to nevyužít. Důkladně vyčištěná pleť lépe vstřebává účinné látky. Správně zvolený typ masky pleť zklidní a hydratuje.   

Evergetikon pleťový peeling s meruňkou a pomeranči koupíte zde.


A co vy? Používáte odličovací oleje a zařazujete do své péče i pleťový peeling? 



*Moc děkuji Bio & Aroma za poskytnutí produktů k recenzi.

1 komentář:

  1. Značka tedy vůbec neznám a vidím ji u tebe prvně. Já odličuji zásadně tampony, protože bych mohla prát denně, kdybych měla brát pokaždé čistý ručník :D
    Oleje mám ale na odličování taky moc ráda :)

    OdpovědětVymazat