čtvrtek 17. září 2020

URTEKRAM || KOSMETIKA PRO NEJMENŠÍ


 Jestli mi opravdu přijde některá část naší domácí kosmetické výbavy opravdu důležitá, je to ta dětská. Sice už doma nemáme žádné to "mimino", ale na Kačku stále používám dětskou, co nejjemnější kosmetiku. Proč? Její pokožka je hodně citlivá,a ne vše ji udělá dobře a není nic horšího, než když na podrážděnou pokožku natřete tělové mléko, které pálí. Pokud i vy trpíte na citlivou pokožku se sklonem k svědění, zkuste vyměnit nějaké produkty za miminkovké a hlavně - bez umělé parfemace.

Jak nám sedla dětská řada Urtekram? Mrkněte o pár řádků níž.


Proč zrovna značka Urtekram? V přírodní kosmetice nejsem žádný začátečník a i značka Urtekram už mi rukami prošla, a protože jsem byla spokojená, sáhla jsem po dětské řadě. Navíc je tahle dánská značka jedničkou pro výrobu přírodní kosmetiky a bio potravin ve Skandinávii.


URTEKRAM BABY JEMNÁ MYCÍ EMULZE



Péče o pokožku dítěte začíná, kde jinde než v koupelně a jemný sprchový gel by měl být základ. Není totiž žádným tajemstvím, že malé děti s citlivou pokožkou nepotřebují koupel každý den. Když vám ale trochu povyrostou a "vymetou" každé zákoutí, každou díru a každou louži je každodenní koupání doslova nutnost :-D. O to důležitější je vybrat sprchový přípravek, který nevysušuje. Jemná mycí emulze Urtekram obstála na jedničku. Hezky pění, umyje na výbornou (pokud se tedy vaše ratolest nepomaluje centrofixem :-D) a hlavně, hlavně nevysušuje. 

Obsahuje aloe vera a glycerin a je bez přidaných parfemací. 

Emulzi můžete použít jak na tělo, tak i na vlásky. Samozřejmě v případě, že to jsou ještě jemné, dětské vlásky.


Baby Jemnou mycí emulzi Urtekram 250 ml koupíte zde.


URTEKRAM BABY TĚLOVÉ MLÉKO 



Ze stejné řady jsem vybrala i tělové mléko. Nejdůležitější pro mě je, aby bylo šetrné. Kačka trpí na atopický ekzém a promazávání je pro nás denní chléb. Nutno ale podotknout, že ne každé tělové mléko je vhodné pro citlivou pokožku. Dětské tělové mléko Urtekram pokožku nedráždí a nepálí ani na místech, kde je zrovna ekzém v akutnější fázi. Stačí ho menší množství, jinak ho budete poměrně dlouho roztírat. Pokožku zanechá vláčnou, hydratovanou. 

I tohle tělové mléko je bez parfemací a vhodné i pro naše nejmenší. Nicméně, pokud trpíte na citlivou pokožku i v dospělém věku, není nic proti ničemu, když svým ratolestem občas sáhnete do kosmetické tašky :-D

Obohacené je o rostlinné oleje a bambucké máslo.

Baby tělové mléko Urtekram 250 ml koupíte zde.


URTEKRAM ŠAMPON DĚTSKÝ



Děti s citlivou pokožkou těla, mívají často i citlivou pokožku hlavy. Běžné šampony je dráždí a děti se pak ve vláskách škrábají a může vzniknou i seborhoická dermatitida. S dětským šamponem Urtekram tento problém nemáme. Navíc vlásky dokonale vyčistí a odmastí. Zkoušela jsem ho na mladší dcerku, která má vlásky ještě jemné. U ní jsem se obešla bez jakéhokoliv kondicionéru a vlásky šly krásně rozčesat. U starší dcerky, která už má vlásky takové "dospělácké", bych se bez kondicionéru neobešla. Je to způsobené tím, že šampon neobsahuje silikony, tudíž vlas tolik neuhladí. 

Pokud vaše děti trápí svědivá pokožka hlavy, mám pro vás pár tipů, můžete je samozřejmě aplikovat i na sebe :-).
  • Vlasy myjte krátce, šampon nenechávejte působit. Zbytečně pokožku hlavy vysušíte, a ta pak svědí.
  • Vždy vlasy umyjte pod tekoucí vodou. Pokud je spláchnete jen vodou z vaničky. Ulpí na nich zbytky šamponu, které mohou svědit. Vlasy tedy důkladně umyjte.
  • Po umytí vlasy vysušte fénem. Ano, i dětem se vlasy vysouší fénem, nejen, že nenastydnou :-D, ale hlavně nebude jejich pokožka x hodin vystavená vlhku a mokru.
Dětský šampon Urtekram obsahuje bylinné výtažky, rostlinné oleje a mýdlové látky z palem olejných.

Dětský šampon Urtekram 250 ml koupíte zde.



URTEKRAM toho nabízí mnohem víc a doporučit mohu i dospělácké verze téhle dánské značky, ale o tom třeba zase někdy jindy.
A co vy? Jakou kosmetiku používáte pro své nejmenší? Používáte přírodní kosmetiku? A vy, kteří máte citlivou pokožku, zkoušeli jste někdy vyměnit svou kosmetiku za tu dětskou? 



*Moc děkuji e-shopu MilujuBIO.cz za poskytnutí produktů k recenzi.

1 komentář:

  1. Teď už je takových možností i v dětské kosmetice, že je těžké si vybrat. Až budu mít sama děti, tak vůbec nevím po čem sáhnu. Tahle značka vypadá fakt dobře a pokud sedí i na citlivou pokožku, tak je to ještě lepší :)

    OdpovědětVymazat