sobota 23. listopadu 2019

NEOGEN || ZATOČTE S PADÁNÍM VLASŮ


Vlasy, koruna krásy.. Všechny bychom chtěly dlouhé, husté kadeře, ale co dělat, když začnou padat a na hřebenu se objevují chuchvalce vlasů. Nebo vás trápí lysá místa či kouty ( jako třeba mě :-D )?


Nejvíc mi vlasy padaly v období po porodu, asi jako každé ženě. V současné době se celkem uklidnily, ale co mě trápí mnohem víc jsou právě kouty. Vlasy v této oblasti zcela nedorostly a v culíku to nevypadá nejlépe. Navíc, kdo by nechtěl pár vlasů navíc.


Na trhu existuje spousta přípravků, které slibují, že vám hřívu navrátí, dost často mají nějaké to ale.. Leckdy velmi nevábně voní, jiné zanechávají vlasy mastné.
Minulý měsíc jsem měla možnost otestovat přírodní vlasovou dermokosmetiku Neogen.
Co mě na Neogenu lákalo? Už jen fakt, že je přírodní, přírodní kosmetiku jsem si za poslední měsíce velmi oblíbila a můj názor, že dokáže být stejně účinná jako ta konvenční se nemění. I to, že se jedná o "lékárenskou" péči ve mně vyvolává pocit jistoty.




Vlasová péče Neogen se skládá ze tří kroků - oleje, šamponu a kondicionéru.



NEOOIL




NeoOil je prvním krokem kúry Neogen. Aplikujete ho do celé plochy vlasové pokožky. Já se zaměřila především na oblast, která mě nejvíce trápí, a to jsou právě již zmíněné kouty.
 Olej necháte působit přibližně 10 minut. Já tuto dobu několikrát přesáhla, většinou nechám olejíček působit a běhám kolem dcer, domácnosti, nebo si v mezičase uvařím kávu. 
V balení jsou 4 tubičky o objemu 5 ml, přičemž na jedno použití spotřebujete půl tuby. NeoOil vám tak vystačí na celý měsíc v případě, že si myjete vlasy 2x do týdne.
Olej dodá pokožce hydrataci a výživu, už několikrát jste si mohli u mě na blogu přečíst, jak moc jsem si zamilovala oleje právě na vlasovou pokožku, díky olejům jsem se dokonce úspěšně zbavila seborhoické dermatitidy. 
Účinnost slibuje technologie TrichoTech - přírodní technologie na bázi rostlinných extraktů, TrichoTech obsahuje 7 esenciálních olejů získaných z brazilských plantáží:
  • Rozmarýn lékařský - proti vypadávání vlasů, antioxidační účinek
  • Levandule lékařská - proti vypadávání vlasů, antioxidační účinek, antimikrobiální účinek
  • Jalovec obecný - antibakteriální, antimykotický, protizánětlivý účinek
  • Amyris balsamífera - antimikrobiální, antioxidační účinek
  • Kajeput střídavolistý (tea tree) - antimikrobiální, antimykotický účinek
  • Jalovec viržinský - proti vypadávání vlasů, antibakteriální účinek
  • Blahovičník kulatoplodý (eukalyptus) - antioxidační, antimikrobiální účinek
Vlasovou pokožku nedráždil, ba naopak, i když jsem ho nechala působit delší dobu, pocit jsem měla stále příjemný. Půl tubičky mi stačilo tak akorát, abych pokryla vlasovou pokožku a zároveň olej nikde neztékal.


NEOWASH




Poté si vlasy umyjete tak jak jste zvyklé. Překvapilo mě, že šampon skvěle pění, od přírodního šamponu jsem příliš velké pěnění neočekávala. 
Díky šamponu NeoWash jsem trochu pozměnila svou rutinu. Šampony totiž ihned splachuji vodou, šampon NeoWash jsem ale vmasírovávala celé dvě minuty, přesně podle návodu. Věřím, že to má své opodstatnění. Šampon potřebuje nějakou dobu k působení a důkladná masáž pokožku prokrví, póry se roztáhnou a účinné látky mohou lépe proniknout a působit. 
Vzhledem k předchozímu použití oleje, jsem mytí opakovala ještě jednou, aby byly vlasy dokonale čisté a odmaštěné. Musím uznat, že si šampon s olejem poradil na výbornou. Vlasy zanechal čisté, přesto si zachovaly jemnost.



NEOCOND




Šampon vlasy hezky uhladil a věřím tomu, že by byly hezké i bez použití kondicionéru. Já však na tuto doplňkovou péči nikdy nezapomínám. 
Kondicionér se stal běžnou součástí mé vlasové rutiny. Zacelí vlasové vlákno, vlasy jsou po něm lesklé, a zároveň se postará, aby se vlasy snadno rozčesávaly a neničily. Zbytečně vlasy nezatěžuje a zanechávají si svou lehkost.
Kondicionér vetřete do umytých vlasů a necháte působit 2-3 minuty. 
Nakonec opláchněte.


ZABRÁNILA VLASOVÁ KÚRA NEOGEN PADÁNÍ VLASŮ A NAROSTLY NĚJAKÉ NOVÉ?



Péči používám přibližně měsíc a výsledky? Dostavily se! 
První co jsem zaznamenala, vám možná přijde zvláštní, ale já si vlasy myju v předklonu a vzhledem k tomu, že si je nejdříve důkladně pročešu hřebenem, zůstává mi ve vaně značné množství vlasů. To byla první věc, které jsem si všimla, že se změnila. Samozřejmě nemůžu říct, že by mi vlasy nepadaly vůbec, ale ve vaně jich zůstává jen nepatrné množství, které bych byla schopná napočítat na prstech jedné ruky.

I na hřebenu se objevuje méně a méně vlasů. Co mě ale potěšilo nejvíce je můj problém s kouty. Objevilo se mi spoustu nových "baby vlásků" v podstatě podél celé linie vlasů a hlavně v oblasti koutů. 

Během používání jsem nepoužívala žádné jiné přípravky proti padání vlasů, dokonce ani půl roku zpět jsem neužívala žádné vitaminy určené na vlasy. 
Myslím tedy, že je to skutečně působením kúry Neogen.

Přípravky pro růst vlasů se nehodnotí snadno, musíte si všímat detailů a hlavně vyžadují čas, nelze přípravek hodnotit po týdnu používání, vlasy rostou pomalu, a tak i recenze musela dozrát.

A nějaké negativní pocity? Asi žádné, chvíli jsem měla pocit, že se mi po Neogenu více mastí vlasy, ale zdá se, že to byl jen pocit, protože nyní tento problém netrápí, a hlavně, co si budeme povídat, potřebovala bych zásah kadeřníka a dobarvit odrosty, které třeba na fotkách nejsou tolik vidět ( ať žije přirozený odrost), ale bohužel jsou tam. A jak asi všichni víme, barvené vlasy se mastí mnohem pomaleji.

Vlasy umyté řadou Neogen



Vlasovou kúru koupíte ve vybraných lékárnách a lékárenských e-shopech zde., produkty můžete koupit i jednotlivě, ale doporučuji pořídit výhodněji v celé sadě.



Vy mi schválně napište, co používáte na svoje vlasy, jestli řešíte jejich padání a co vám pomohlo? 



*Moc děkuji Fagron za poskytnutí produktů k recenzi.

4 komentáře:

  1. Šampon me opravdu zaujal :) Tvoje vlasky vypadají krásně a zdravě!

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovědětVymazat
  2. Máš krásne vlásky. Padanie som riešila takmer 2 roky po pôrode.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, jojo, my matky bychom měly dostávat serepetičky proti padání vlasů v balíčku v porodnici :-D

      Vymazat