neděle 12. srpna 2018

LA ROCHE POSAY || FUNGUJE NA SUCHOU A PODRÁŽDĚNOU PLEŤ?


Pro dermokosmetiku mám tak trošku slabost. Už v ranném dětství jsem si zafixovala, že kosmetika z lékárny funguje i na velmi citlivou pleť, pokud totiž trpíte na ekzémy či různé alergie, tak si holt nemůžete dovolit tolik riskovat. Naštěstí má pleť už na tom zdaleka není tak špatně, jako bývala, ale láska k dermokosmetice zůstala. La Roche Posay patří dle mého mezi naprostou špičku.



LA ROCHE POSAY || TOLERIANE RICHE




Zklidňující hydratační emulze s výživnou texturou byla přímo stvořena pro citlivou, intolerantní pleť se sklonem k alergiím. Více složek totiž znamená větší možnost alergií a tak v laboratořích La Roche Posey minimalizovali počet ingrediencí.
Krém je lehký, ale díky máslu karité dodá pleti potřebnou výživu a hydrataci. Snesou ho i má atopická víčka. Normálně samozřejmě používám oční krém, ale Toleriane Riche je natolik citlivý k pokožce, že nemám potřebu dalšího produktu. Díky termální vodě z La Roche Posay krém zklidní podráždění a zamezí pálení. To je také problém atopických víček. Je mi jasné, že pokud vás tento problém netrápí, asi nechápete proč. Jednoduše, pokud máte ekzém, tak ve styku s jakoukoliv dráždivou látkou cítíte pálení. Pokud máte ekzém přímo na víčkách, tak vás často pálí i klasický oční krém, natož třeba slzy a to nutně nemusíte brečet :-D Stačí pouze slzet ze slunce a problém je na světe. Jasně, tenhle krém není primárně určený na oční okolí, nicméně vzhledem k tomu, že je určen na citlivou pleť se sklonem alergiím a podráždění, nebála jsem se ho na tak citlivá místa aplikovat.
Dalším citlivým místem, na které trpím jsou různé lišaje a ekzémy okolo rtů, věřte mi, není to nic příjemného, mít neustále šupinky okolo pusy. Peeling sice zabírá, ale nemůžu ho používat každý den. Toleriane pomáhá i s tímto problémem.
Ráno na vyčištěnou pleť aplikuji hydratační sérum a následně vmasíruji Toleriane Riche, perfektně dodá výživu i silně vysušeným místům. Na pleti nejsou šupinky téměř znát a pokud vyskočí během dne, přetřu je trochou krému a šupinky jsou opět pryč.
Nebýt aktuálních veder a s tím spojeného vysušení ze slunce a vody z bazénu, možná bych se šupinek zbavila úplně, takhle to má ale krém poměrně těžké.


Na pleti se okamžitě vstřebává. Nemám pocit mastné pleti, ale zároveň cítím jistý ochranný filmeček, který chrání pleť po dlouhou dobu. Nemusíte se bát ucpávání pórů, poněvadž je nekomedogenní .
Krém je též bez konzervantů, parfémů a parabenů.
Ani make-up mu nečiní potíže. Naopak dopomůže k tomu, aby splynul s pletí.

La Roche Posay Toleriane Riche pleťový krém 40 ml koupíte za 402 Kč zde.


Věděli jste, že laboratoře La Roche Posay si skutečně zakládají na tom, aby jejich produkty nezpůsobovaly alergické reakce? Stačí jediný případ a La Roche Posay změní formuli výrobku. Jejich produkty jsou testovány na té nejcitlivější pokožce, alergické se sklonem k ekzémům či jiným typům podráždění.
La Roche je zkrátka sázka na jistotu.

Jaké zkušenosti máte s dermokosmetikou vy? Zkoušeli jste nějaký produkt přímo od La Roche Posay?

Moc děkuji Lékárna.cz za zaslání produktu k recenzi.

4 komentáře:

  1. Měla jsem kdysi pár vzorečků a za mě to byli fajn produkty. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem od této značky ještě nic neměla, ale je super, že je tak dobrá a nedráždí ti pleť.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rozhodně, LRP je perfektní jak pro atopiky , tak i alergiky :-)

      Vymazat