úterý 17. prosince 2019

VYROVNAJÍ SE PŘÍRODNÍ RTĚNKY KONVENČNÍM?


Přírodní dekorativka přivítala do svých řad za poslední roky spoustu nových kousků. Je to trend, který nelze přehlédnout a i já se začala porozhlížet po přírodní dekorativce. Péči mám už poměrně zmáklou a jsem nadšená z toho, že i s přírodními kousky lze dosáhnout stejných výsledků jako s konvenční kosmetikou. Jenže, jak je tomu u líčení? Stojí za zkoušku? Jak je na tom s výdrží  a dokáže se vyrovnat běžné dekorativce? 





Mnou nejoblíbenější dekorativní kousek jsou rtěnky a většinou nesahám po jemných nude kouscích, nýbrž po pěkně výrazných odstínech. A na těch je nejvíc vidět, když rtěnce něco chybí.
Testováním prošly hned 3 přírodní rtěnky - tekutá 100% Pure, a dvě krémovky 100% Pure a Ere Perez.
Co myslíte, se kterou jsem dosáhla nejlepšího výsledku? 
Jaké mají benefity a v čem mi naopak nesedly? 




100% PURE || TEKUTÁ RTĚNKA LIP CARAMEL GANACHE




Tahle tekutá rtěnka 100% Pure mě okouzlila svou barvou, je to sice nudka, ale já mám pocit, že je jen velmi málo nude odstínů. které mi sednou. Tohle je právě jeden z nich, najdete v ní totiž i kapku růžové. 
Barva je sytá a kryje na první dobrou, netřeba se s aplikací nijak piplat. Na rtech vypadá božsky a je neskutečně pohodlná.
Pokud máte radši tekuté rtěnky, které zasychají do matna, tak tohle nebude pro vás, je krásně lesklá a rtům dodává šťávu, opticky zvětšuje objem a zakryje i nějaký ten nedostatek. Ideální, pokud máte suché rty.



Voní sladce po karamelu, nejradši bych si rty ihned olízla :-)
Jednu nevýhodu jsem však na ní našla. Ona totiž jak je tekutá, tak se bohužel rozpíjí. Já mám okolo rtů takové malé vrásky a právě do nich mi rtěnka ztéká. Je to škoda protože je vážně nádherná.
Kvalitní konturka sice pomůže, ale zase musím dávat pozor kolik nanesu rtěnky, abys se nedostala přes konturku.
S tímhle mám problém nejen u tekutých rtěnek, ale dělají mi to i některé krémovky. Pokud na podobný problém netrpíte a vrásky okolo rtů nemáte tolik výrazné, směle do ní.


Tekutou rtěnku Lip Caramel v odstínu Ganache koupíte zde.



100% PURE || POLOMATNÁ RTĚNKA S KAKAOVÝM MÁSLEM NOPAL



Jedeme i nadále na vlně 100% Pure.
Jejich polomatná rtěnka má nádherný kovový obal. Obaly, pravda, moc často nehodnotím, zajímá mě především obsah uvnitř, ale tohle se 100% Pure neskutečně povedlo.
Barvu jsem vybírala tak, abych ji mohla nosit v období podzim/zima. Taky nosíte rtěnky podle ročního období? Já mám ve své sbírce i spoustu celoroček, ale mnohdy sahám právě po sezóních kouscích. Tmavě červená totiž zimnímu času sluší. O téhle si dokonce myslím, že by to mohla být vhodná adeptka na Štědrý večer.


Jenže u takto výrazného odstínu si musíte hlídat, aby se nezačala rozpíjet.
Vážně jsem měla "trošku nahnáno"... Přírodní rtěnka a výrazný odstín... Když se začne rozmazávat, tak co s tím, pokud zrovna nejste doma :-D. Ale mé obavy byly naprosto zbytečné, protože tahle rtěnka je dokonalost sama. 
Sytě pigmentovaná, snadno se nanáší, je taková hutnější, krémová, ale přesto jde znát už při samotném nanášení, že finish se vybarví skutečně do matna ( to asi všechny známe, že je na klasické rtěnce napsáno mat, a pak se divíme, že matná vůbec není :-D #truestory).
Na rtech se ani nehne a není třeba ani konturovací tužka. 
Obsahuje kakaové a bambucké máslo, vitamin E a rýžový prášek.


100% Pure polomatnou rtěnku s kakaovým máslem  v odstínu Nopal koupíte zde.



ERE PEREZ || RTĚNKA S OLIVOVÝM OLEJEM FIRST DATE



I Ere Perez má naprosto dokonalý, kovový a luxusní vzhled. Chtěla jsem i nějakou celoroční rtěnku, vhodnou na každodenní nošení. Růžový odstín First Date mi přijde přesně takový, není řvavý ani nevýrazný.
Ere Perez je o poznání krémovější než 100 % Pure, a je tedy vhodnější i pro sušší rty. Na rtech je komfortní po velmi dlouhou dobu. Překvapilo mě, že i když je příjemně krémová, ani tahle rtěnka nepotřebuje konturku. Nezvýrazňuje nedokonalosti, nezalézá do vrásek, nerozpíjí se. 
Obsahuje olivový a ricinový olej.



Ere Perez rtěnku s olivovým olejem v odstínu First Date koupíte zde.




. . .





Každá z krémových rtěnek vyniká v něčem jiném. Ere Perez je na rtech o maličko pohodlnější, výživnější, a je vhodná i pro sušší rty. 100 %  Pure má ale luxusní matný vzhled. Obě se pyšní perfektní výdrží a dokonalým vzhledem. 
Pokud máte sušší rty, rozhodně bych sáhla po Ere Perez, ale doporučit mohu obě dvě.
Kdybych nevěděla, že se jedná o přírodní rtěnky, neřekla bych to do nich.

Zleva : 100% Pure Nopal, Ere Perez First Date, 100% Pure Ganache
Beauty tip:
Věděli jste, že rtěnka během zimního období neslouží jen jako dekorativní prvek ,nýbrž i jako takový kabátek na rty? Navíc pokud volíte přírodní rtěnky s rostlinnými oleji a másly, budou o vaše rty navíc i pečovat. 

Co vy a rtěnky? Po jakých odstínech saháte nejčastěji? Zkoušeli jste někdy i přírodní rtěnky? Jakou jste s nimi měli zkušenost?




*Moc děkuji e-shopu Krásná každý den za poskytnutí produktů k receni.

18 komentářů:

  1. Tuším, že jsem přírodní rtěnku ještě neměla, ale tyhle odstíny jsou nádherné.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, jsem překvapená, jak dobře je hodnotíš. Výrazně rtěnky nosím ráda a často a přírodní jsem zatím nezkoušela právě proto, že je už tak dost těžké najít takové, co opravdu vydrží. Za mě mám hodně ráda tekuté od Too Faced ale ty se po čase lehce rozpíjí do vrásek a mají menší výběr odstínů, ale vždy na ně dostanu kompliment.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to věřím, já Too Faced ještě nezkoušela, zkus si rty nejdříve u okrajů přejet konturkou, mně to pomáhá :-)

      Vymazat
  3. Značku znám, ale ještě jsem nezkoušela. Líbí se mi odstíny :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Ta první má nádhernou barvu, ale je škoda, že se rozpíjí. Ty další dvě ti neskutečně sluší. Na klasiky úplně nejsem, ale tyhle by stály za hřích :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, je to škoda, že se rozpíjí, úplně dokonalá nudka. Moc děkuji :-)

      Vymazat
  5. Ta polomatna s kovovým obalom vyzerá skutočne nádherné wau 💋úplne krásna nie len obal ale aj odtieň 👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je celá dokonalá viď :-) a úplně nejlepší je, že to je držák :-)

      Vymazat
  6. Po Ere Perez pokukujem už nejakú dobu. Pobavilo ma, že píšeš, ako sa červená hodí práve na zimu. Ty, celoročne červená kráľovná :) Pekná recenzia, Terka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D , to jo, červenou nosím po celý rok, ale ty tmavší většinou jen na podzim a na zimu. Na jaro pak tahám takové řvavější, neutrály (červené) a korálovky :-D.

      Vymazat
  7. Prírodné rúže som ešte neskúšala, väčšinou siaham po matných tekutých rúžoch od NYX, Sleek a podobne :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jednu od Nyxu měla a vysušovala, ale možná to byl jen problém daného odstínu :-D, super matné z klasických vod jsem našla u GS a Bourjois nebo Dermacolu

      Vymazat
  8. Veľmi krásny článok. Ja mám od Nuskin matné rúže a tie jediné mi fakt pery nevysušili. A čo sa týka tých rúžov mne sa väčšinou u tých mastných stane to že sa mi rozmažú. Ale to stačí naozaj len 5 minút a vyzerám jak klaun. Neviem čím to je lebo už som skúšala aj s ceruzkou a proste tak či tak.

    ŠATY NA VIANOCE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Nuskin mám ve dvou odstínech a jsou skvělé, to musím uznat. U krémovek je to kus od kusu, některé se rozpíjí, já na to trpím taky, mám jemné vrásky okolo rtů, ale tyhle drží, jen ta tekutá se rozpíjí. :-)

      Vymazat
  9. niesom moc na prírodnú kozmetiku, ale tieto rtenky vyzerajú úplne super ! :)

    WHEN PIGS FLY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych nevěděla, že jsou přírodní, tak bych to vůbec nepoznala, jsou fakt super, u těhle je navíc benefitem složení a hlavně není to na úkor kvality, pigmentace nebo výdrže :-)

      Vymazat