středa 11. prosince 2019

ŠVESTKOVÝ OLEJ RENOVALITY || PÉČE S VŮNÍ MARCIPÁNU


Oleje patří k pravidelné péči o mou pleť, tělo i vlasy. I když jsem během letních měsíců sahala spíš po krémech, nyní jsem se opět vrátila k olejům.
Zaujala mě totiž nedávná novinka Renovality - Švestkový olej. Na jakou pleť je vhodný? A jak ho používat? 


Olejíček jsem si zamilovala na první natření. Proč? Miluji totiž marcipán a tenhle olej nevoní po švestkách, nýbrž po mandlové dobrotě. Vůně je sice intenzivní, ale příjemná a hlavně není umělá. Příliš parfemovanou kosmetiku totiž moc nemusím. Pokud je ale vůně přírodní, vřele ji vítám.

Olejíček používám zejména na pleť, ale můžete ho použít i na vlasy či tělo, fantazii se meze nekladou. Já s ním občas namažu i své děti. Tinka - moje sedmiletá dcera byla dokonce první, kdo olejíček otestoval a z té vůně byla nadšená.
Švestku momentálně používám na denní i noční péči. 

Jak se takový olej vlastně používá? 

Je to jednoduché. Nejdříve pleť důkladně odlíčím a vyčistím. Poté aplikuji termální vodu, nanesu hydratační sérum a ještě na mírně vlhkou pleť aplikuji olej, stačí i pár kapek, množství si regulujte podle typu vaší pleti.
Sérum můžete samozřejmě vynechat, ale olej vždy nanášejte na vlhkou pleť. Jen tak dokáže proniknout do pleti a nesedí na ní. Navíc se krásně vsákne a nezanechá mastný pocit.

Pro jakou pleť je švestkový olej vhodný? 


To je na něm asi úplně nejlepší, je totiž vhodný pro všechny typy pleti. Pro sušenky i pro vás, které máte pleť mastnou. Super je i pro citlivky ( konečně něco voňavého pro citlivou pleť :-) ) a já se s ním nebojím namazat i děti. 
Švestkový olej pleť hydratuje, dodá výživu, neucpává póry a pleť nemá potřebu se více mastit, protože nějakou tu výživu už získala právě z oleje. Zároveň ale minimalizuje suchá místa a zklidňuje pokožku.
Nezapomeňte na test na alergie, zvlášť u dětí. Kapku naneste na předloktí, během dne kontrolujte a do druhého dne máte výsledek zda se neobjevila žádná alergická reakce. Tento test můžete provádět u jakékoliv kosmetiky.


Jak používat olej na vlasy? 


Můžete si udělat můj oblíbený vlasový zábal - olej nejdříve vmasíruji do pokožky hlavy a posléze stáhnu do délek. Poté se zaměřím na konečky. Zábal aplikuji na mírně vlhké vlasy ( můžete použít rozprašovač nebo si namočit prsty a párkrát promnout vlasy). Poté vlasy zamotám do igeliťáku, ručníku, nebo alespoň smotám do drdolu a nechám působit, ideálně přes noc. Ale samozřejmě můžete dobu upravit podle vašich časových možností. 
Poté vlasy umyjte tak, jak jste zvyklé. Doporučuji dvojí šamponování, abyste měli jistotu, že olej na 100% vymyjete.
Vlasy jsou po zábalu heboučké.

Švestkový olej můžete použít i na závěrečnou péči. Po vyfénování si kapku vetřete do konečků, čímž je uhladíte a působí zdravěji. Vzhledem k tomu, že olej není příliš "mastný", nebudou mastné ani vaše vlasy.


Je vhodná švestka i na tělo? 


No jasně, švestkový olej můžete použít i na celé tělo, ale počítejte s tím, že ho rychle spotřebujete. Nezapomínejte ho nanášet opět na vlhkou pokožku. Přimíchat ho ale můžete i do koupele nebo do svého oblíbeného krému či tělového mléka.




Asi jste si všimli, že oleje Renovality patří mezi mé nejoblíbenější, ale kromě olejů toho nabízí spoustu, třeba dokonalé tělové peelingy nebo úžasné Odličovací sérum, které stáhne i neslíbatelnou rtěnku. Ostatně, na všechny recenze, které se týkají Renovality můžete mrknout zde..

Švestkový olej obsahuje kyselinu olejovou, vitamin B a Betakaroten.


Švestkový olej Renovality koupíte zde.


A co vy? Taky jste propadli přírodním olejům? A jaký kousek od Renovality milujete ze všech nejvíc? Zkoušeli jste už švestkový olej? 



*Moc děkuji Renovality za poskytnutí produktu k recenzi.

6 komentářů:

  1. Švestkový olej musí být super. Ještě jsem ho nezkoušela. Od této značky mě lákají tělové peelingy. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejich tělové peelingy jsou fakt perfektní, určitě vyzkoušej :-)

      Vymazat
  2. Já tedy osobně oleje moc nevyhledávám, ale pro tu marcipánovou vůni bych si ho pořídila <3

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá dobře. Od této značky jsem ještě nic neměla.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renovality mají spoustu super kousků a tenhle olej se moc povedl :-)

      Vymazat