čtvrtek 2. května 2019

BENEFIT || JAK NA DOKONALÉ OBOČÍ?



Obočí je poslední roky hitem, a díky bohu za tenhle trend, všichni vypadáme o mnoho lépe, když se podívám na své starší fotky, zírám, že mi nevadilo, že opravdu nemám žádné obočí, a to jsem si ho barvila, jenže na kůži moc dlouho barva nevydrží a i já bohužel patřím do týmu " nemám žádné obočí, protože jsem si ho kdysi skoro celé vytrhala " :-D  , takže na řadu přišla tužka, stíny, pomády, gely, aby to obočí nějak vypadalo. Myslím, že těch vyzkoušených produktů mám za sebou docela dost a nyní jsem dospěla  k tomu, jak rychle a pěkně namalovat obočí... Myslím, že během roku to ještě tak 150 x změním, ale co už, to tak prostě bývá.



JAK OBOČÍ VYKRESLUJI JÁ?


Na orámování celého obočí používám Brow Contour Pro, používám tu světlejší hnědou tuhu, tužkou vykreslím i místa, kde mi chloupky úplně chybí, nebojte se vykreslit třeba i úplně nový tvar. Pokud se vám zdá obočí příliš ostré, nevěste hlavu, ještě totiž nekončíme.
Na vybarvení totiž používám Foolproof Brow Powder, nejen, že je to mnohem ekonomičtější verze, protože za rok a půl ještě nejsem ani na pánvičce, ale je to taky rychlejší než vykreslování tužkou celého obočí, je to jednodušší a stále to vypadá velice přirozeně. Začínám od ocásku tmavším odstínem a postupně se přesunu až ke kořeni nosu, kde používám světlejší odstín, obočí vykresluji malým zkoseným štětečkem a přejedu s ním i ostré kontury, které jsem předtím vytvořila tužkou, obočí tak nepůsobí příliš tvrdě. Nakonec zafixuji gelem, nejčastěji používám Brow Setter, je totiž průhledný a pokud spěchám nemusím se bát, že si někde mimo obočko ťupnu trochu gelu.
Tak co? Taky se vám to zdá jednoduché? S tvarem to chce trošku cviku, ale uvidíte, že při každodenním vykreslování to brzy půjde jedna báseň.



No a teď ty slibované recenze :-)



GOOF PROOF BROW PENCIL



Tahle zkosená tužka mi tak trošku vynahradila štěteček. Já si totiž dlouhou dobu obočí vykreslovala jen pudrem, a tak pro mě klasická tužka byla docela změna. Proto mi to ze začátku šlo lépe s touhle tužkou.



Je zkosená jako můj oblíbený štěteček a pokud s ní budete kreslit jako se štetcem, půjde vám to jedna báseň. není to mikrotužka, takže s ní v rychlosti vykreslíte celé obočí a ne jen kontury. Na jedné straně najdete tuhu a na té druhé spirálku, ohromně praktická věc. Měkká je tak akorát, dobře se s ní kreslí, je perfektně pigmentovaná, netrchá chloupky a neškrábe :-D . A ta výdrž, bez problémů a úprav zvládne celý den :-)


Goof Proof Brow Pencil koupíte za 790 Kč zde..



BROW CONTOUR PRO



Brow Contour Pro je taková " spešl " tužka. Pamatujete na taková ta pera s více barvičkami, které jsme měli jako děti? Pokud jste se narodili v devadesátkách, tak určitě ano, no a přesně tím se inspirovalo tohle benefití tužko-pero :-D Je to opravdu praktická věcička. Najdete tam čtyři tuhy, dvě na vykreslení obočí, světlou a tmavou a dvě na konečnou úpravu - korektor a rozjasňovač.






Nejčastěji používám tu světlejší tuhu na orámování celého obočí, jak jsem vám psala výše, ale pokud si chci s obočím vyhrát, tak tou tmavší tuhou vykreslím pár chloupků do ocásku. Korektorem obkreslím obočí a pod klenbu aplikuji rozjasňovač.
Tuhy opět provází perfektní pigmentace a dlouhá výdrž.
Tužky od Benefitu jsou opravdu dokonalé. Jsou sice krapet dražší, ale nejsou suché, krásně jezdí po obočí a hlavně něco vydrží. Zatím jsem opravdu lepší tužky než ty od Benefitu nenašla.


Brow Contour Pro koupíte za 950 Kč zde.



FOOLPROOF BROW POWDER



Tenhle pudr na obočí je snad nesmrtelný, kdysi mi ho věnovala kamarádka a já za rok a půl opravdu velice častého používání nedorazila na pánvičku. Každopádně za tu dobu prošel velkým testem. Jednu dobu jsem ho používala i bez tužky a gelu. Je dokonale pigmentovaný, a použitelné jsou obě barvy - tmavší do ocásku a světlejší ke kořeni nosu. Jediné, co jsem nepochopila je aplikátor, na jedné straně najdete spirálku, což je super, ale ta zvláštní houbička na druhé straně mi bohužel přijde k ničemu a používám klasický zkosený štětec.
Pokud je obočí orámované tužkou vydrží opravdu celý den, v případě, že tužku nedám, tak je lepší během odpoledne jemně poupravit spodní linii. Podotýkám, že nepoužívám žádnou bázi na prodloužení výdrže.



Foolproof Brow Powder koupíte za 790 Kč zde.






24-HOUR BROW SETTER



Brow Setter je v podstatě jen průhledný gel, který vám zajistí, aby chloupky nelítaly tam, kam nemají, jojo, taky se mi stalo snad tisíckrát, že jsem měla " spadlé" obočí, tak s tímhle gelem se vám to nestane, bez problému drží celý den. Na obočí nevytváří krustu a v podstatě ho ani necítíte, přesto však obočí skvěle drží. Kartáček má na jedné straně delší a řidší štětinky, kterými gel nanáším, těmi kratšími a hustšími pak jen výsledek poupravím.



24-Hour Brow Setter koupíte za 790Kč zde.



GIMME BROW +




Gimme Brow+ je asi jedním z nejznámějších kousků od Benefitu, ale já ho používám asi nejmíň, je moc fajn, skvěle pigmentovaný a výdrž je též perfektní, jen ho z pomyslného trůnu sestřelil právě bezbarvý Brow Setter. Moje obočí je tmavé, nepotřebuji mu dodat barvu, ani sem tam nějaký chloupek navíc, na to radši vsadím výše zmínené produkty, pokud je však vaše obočí světlejší nebo naopak moc tmavé, bude to pro vás topka.
Obsahuje i mikrovlákna pro větší objem.




Mini Gimme Brow + koupíte za 390 Kč zde.





Benefit je co se týče obočí jednička, ale nabízí toho mnohem víc, na to, jak si vedou make-upy, rtěnky, řasenky nebo třeba tvářeky a bronzery se mrknem zase příště, původně jsem to chtěla sepsat do jedné recenze, ale byla by ukrutně dlouhá :-D

Napište mi, co na obočí používáte vy a jestli jste si taky kdysi obočí vytrhali až příliš  :-D


Moc děkuji Benefit za poskytnutí produktů k recenzi.


19 komentářů:

  1. Já obočí vykresluji jen opravdu minimálně a nechávám je spíš žít svým životem :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  2. Joj, tiež som za obdobia módy úzkeho obočia pretrhala a už nenarástlo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že už ani nedoroste, jsme odkázané na tužku :-D

      Vymazat
  3. Strašně pěkný článek! Já si teď obočí nechala nabarvit, takže to mám bez starosti :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na obočí mi od Benefitu sedlo všechno až na ten pudr :( prostě mi to s ním nejde 😭 klidně ti jej věnuji, jestli se ti hodí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zkus jiný štětec, já mám obyč essence a jde to s ním dobře, ale mám doma i jeden zkosený , na který se ta barva nechytá , netuším proč . Jsi moc hodná, děkuji, ale myslím, že ho mám ještě na dlouho , on vůbec nemizí :-)

      Vymazat
  5. Já na úpravu svého obočí používám buď barvu nebo barvící gelovou řasenku :-) se značkou Benefit zkušenosti nemám, ale láká mě vyzkoušet nějaký jeho produktu..

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Benefit určitě doporučuji, co se obočí týče, je to topka :-)

      Vymazat
  6. Dříve jsem obočí vůbec neřešila, teď je to opakem. Pěkný článek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky obočí dřív neřešila a teď to vůbec nechápu :-D dnes jsme zaspali a já si v koupelně malovala obočí :-D

      Vymazat
  7. To obočí máš krásné! :-) Skvělý článek Terezko! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Benefit je produktmi na obočie preslávený, musím ich už otestovať aj ja. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat