čtvrtek 18. dubna 2019

SAGRADA NATURA || JAK PEČOVAT O PLEŤ, TĚLO A VLASY POMOCÍ ARGANOVÉHO OLEJE?


Značku Sagrada Natura určitě znáte a možná ji máte spojenou s arganovým olejem, a to je samozřejmě správně, ale věděli jste, že se jejich sortiment poměrně rozšířil a nabízejí toho mnohem víc?


Právě díky argaňáku Sagrada Natura jsem se do  olejů tolik zamilovala, byl to jeden z prvních olejů, který jsem začala používat, a dodnes ho považuji za jeden z nejlepších, vypotřebovala jsem téměř celou lahvičku ( zbytek posloužil kamarádce, nyni už mám druhou, taky si kosmetiku mezi sebou rádi půjčujete?)
Tudíž jsem přesně věděla co od této značky očekávat.
Do rukou se mi dostal nejen jejich věhlasný arganový olej v bio kvalitě, ale také bylinné sérum a tuhá přírodní arganová mýdla.



 BIO ARGANOVÝ OLEJ



Jeden z  nejvíce multifunkčních olejů, které znám, ne nadarmo se mu přezdívá marocké zlato, a to nejen kvůli jeho barvě, můžete ho použít na pleť místo krému, ať už na denní či noční péči, místo očního krému, na odlíčení, na řasy a obočí, na tělo, na vlasy - pamatujete na moje oblíbené vlasové zábaly? Pár kapek můžete kápnout i do koupele a použít ho můžete i na děti. Zní to až neuvěřitelně ,ale jedna lahvička vám poslouží na péči od hlavy až po paty.


Obsahuje vitamin E, nenasycené mastné kyseliny  omega 9 a omega 6 a skvalen.


Ze začátku mi bylo trošku líto používat ho jiným způsobem než na obličej, argaňák od Sagrada Natura nepatří mezi nejlevnější, na druhou stránku, na jejih webovkách se dozvíte spoustu informací o jeho původu. Sagrada Natura si totiž arganový olej dováží sama přímo od výrobců, kontrolují si kvalitu, celý proces výroby a podporují tak i marocké ženy, které si přijdou na lepší peníze než kdyby dali olej na volný trh.
Jako pleťový olej je dokonalý. Rychle se vstřebává a nezanechává mastný pocit. Nezapomínejte, že oleje se nanáší na vlhkou pleť, buďto tedy přímo po odlíčení a vyčištění, nebo před použitím pleť přetřete pleťovou vodou či tonikem či přestříkejte termální vodou. Poté bude olej fungovat přesně tak, jak má. Vím, že vám to píšu do téměř každé recenze o olejích, ale znáte to, opakování je matka moudrosti. Jinak se vám může stát přesný opak, olej bude na pleti sedět, ta bude mastná a olej se nevstřebá.
Kolik kapek nanesete je zcela na vás, moje suchá pleť "vcucne" oleje mnohem víc než třeba mastná, tudíž doporučuji menší množství, přidat můžete vždycky, já používám cca 5 kapek, rozehřeji je v dlaních, a poté aplikuji na obličej a krk.
Pleti dodá hydrataci i výživu, neucpává póry a je vhodný téměř pro každou pleť ať už suchou či mastnou. Efektivně bojuje proti stárnutí, hojí suchá místa. Zanechává pleť hebkou a jemnou. No prostě dokonalost.



Pokud ho budete chtít použít jako odličovák, je to sice trošku škoda, ale zas vám to při cestování ušetří trochu místa. Můžete ho buď nakapat na mokrý odličovací tamponek a postupně setřít nánosy makeupu, nebo vetřít do rukou a postupně masírovat obličej a nakonec setřít namočeným ručníkem. Oba způsoby jsou rychlé a efektivní, ale vážně je ho škoda takto používat. Takže to je rada spíš na dovču.

Co se týče vlasových zábalů, doporučuji vmasírovat do vlhké pokožky hlavy, délek a konečků,  zabalit do igelitu a nechat působit co nejdéle, nejlépe přes noc, ale na vlásky mám pro vás ještě jeden, lepší typ, tak určitě čtěte dál .

Bio arganový olej Sagrada Natura 50 ml koupíte za 439 Kč zde.


VLASOVÉ SÉRUM



Oním zázrakem na vlasové zábaly je vlasové sérum, které samozřejmě také obsahuje arganový olej. Macerace bylinek probíhá za studena právě proto, aby Arganový olej neztrácel na kvalitě. Běžně probíhá macerace v průhledné sklenici a nechá se na přímém slunci, jenže hlavní záměr Sagrada Natura je zachování arganového oleje, takže se maceruje v pokojové teplotě.

Vlasovové sérum krom samotného arganového oleje také obsahuje výtažky z bylin :


heřmánek římský
lopuch větší
bříza bělokorá
měsíček lékařský
přeslička rolní


Aplikuji ho ve formě zábalu, do navlhčených vlasů a pokožky hlavy vmasíruji sérum, zabalím do tepla a nechám působit co nejdéle, samozřejmě nejlepší je to přes noc, ale ne každý má ráno čas si umýt hlavu, postačí tak i hoďka, to akorát stihnu ohřát večeři, nakrmit divou zvěř ( rozuměj děti) , a pak si umýt hlavu.
Já ho používám i jako závěrečnou péči před fénováním, vlásky jsou pak ještě jemnější a uhlazenější, ale pozor, zde platí, že méně je více. Vlasy po něm nejsou mastné, olej se vstřebá, ale opravdu to nesmíte přehnat.
Co se týče aplikace oleje do suchých vlasů, záleží přímo na vašich vlasech, pokud máte hodně přesušené, třeba i odbarvené konečky, nejspíš vám to bude fungovat, ale pokud máte lehce se mastící nebarvené vlasy, nanášejte olej radši jen do vlhkých vlasů.


Arganový olej je pro vlasy doslova zázrak, vy víte, že já oleje miluji, nedám na ně dopustit a používám je opravdu hodně, hodně často, moje vlasy jsou v koncích zesvětlené a tu péči potřebují. Navíc trpím na seborhoickou dermatitidu. Na to jsou oleje perfektní a ten bylinkový? Hotový zázrak, hlava už mě nesvědí, a triamcinolon jsem nepoužila tak rok a půl, bylinné sérum Sagrada Natura je můj nový oblíbenec. :-)

Vlasové sérum Sagrada Natura 50 ml koupíte za 529 Kč zde.



TUHÁ ARGANOVÁ PŘÍRODNÍ MÝDLA 



Sagrada Natura do svého sortimentu zařadila i tuhá mýdla, spousta z vás asi nemá klasická mýdla v oblibě, ale zkoušeli jste něco jiného než jen klasickou drogerku? Obyčejná mýdla také nesnesu ale tuhá přírodní mýdla miluji a ty od Sagrada Natura jsou dokonalá, úžasná a asi nejlepší jaké jsem měla. Arganový olej  obsahují až z 20% což je fakt dost, většinou bývá jen okolo 5 %, je totiž velice drahý, ale vyrobit mýdlo jen z argaňáku nejde, bylo by příliš řídké a ukrutně drahé a pravděpodobně by vás moc neumylo :-D Proto se do něj přidává kokosák, ten sice tolik nehydratuje, zato pořádně pění. No, řeknu vám, já už nějakou přírodní kosmetiku vyráběla a chtěla jsem se vrhnout i na mýdla, ale když vidím, jak je to složité, nevím nevím :-D V mýdlech Sagrada Natura navíc nenajdete žádný palmový olej :-)



Já mám olej ve dvou verzích Relax a Sesitive.


Většinou mám radši všechno pro citlivky, ale tady se spíš přikláním k relaxační levanduli, bože to je tak úžasná vůně, provoní celé tělo, nevysušuje, pění tak akorát. Klasické mýdlo vám i docela dlouho vydrží a pokud si pořídíte nějakou pěknou mýdlenku, tak to bude i ozdoba koupelny.


Verze sensitive je vhodná i pro citlivky a děti, jako atopik vřele doporučuji, obsahuje měsíček lékařský, který má hojivé účinky.



Mýdla můžete použít i jako jemný peeling, bylinky jsou nadrcené a hravě mýdlem odstraníte odumřelou kůži.
Pokud ho jako peeling využít nechcete, napěňte ho v rukách či pomocí houby :-)

Arganové tělové mýdlo Relax 100 g Sagrada Natura koupíte za 179 Kč zde.
Arganové tělové mýdlo Sensiteve 100 g Sagrada Natura koupíte za 159 Kč zde.


Nebudu vám tady nic nalhávat, já tak trochu čekala, že tohle bude pozitivní recenze, už nejsem žádný mladý kuře, takže většinou, až na výjimky odhadnu, jak co dopadne. Jsem prostě olejová holka a argaňák Sagrada Natura je perfektní. U argaňáku si dávejte pozor na vůni, měla by být taková jemně oříšková, jak mile cítíte, že je olej žluklý, pryč s ním. Mně se to ale zatím s žádným nestalo, skladuji je v koupelně v šuplíku, světlo na ně tedy nemůže, oni i sami o sobě mají tmavý obal, což prodlužuje životnost, ale i tak, radši ať odpočívají pěkně ve tmě, barvičku by měl mít jemně nazlátlou. 

Kdyžtak mi napište co vy a arganový olej, zkoušeli jste ho? A co přírodní mýdla? Používáte oleje na vlasy?



Moc děkuji Sagrada Natura za poskytnutí produktů k recenzi.


19 komentářů:

  1. Miluji arganový olej a celkově kosmeticku, ve které je obsažen. Od doby, kdy jsem byla v Maroku, je to prostě láska.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. už dlhšie premýšľam nad kúpou arganového oleja :)

    WHEN PIGS FLY

    OdpovědětVymazat
  3. Mám argan od Renovality a jsem s ním jakž takž spokojená, každopádně to vlasové sérum a mýdla vypadají nádherně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Arganový je jeden z mála olejů, který jsem od Renovality nezkoušela :-) Vlasové sérum je boží a mýdla též :-)

      Vymazat
  4. Arganový olej jsem měla i od této značky a ještě od Renovality. Na vlasech s ním mám ale špatné zkušenosti. Jednou jsem to přehnala s množstvím a několik dní jsem to vymývala :-D Tuhá mýdla a šampon používám moc ráda a tato vypadají i designově moc hezky :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já si dám na vlasy klidně i ricinový, jen jednou mi zůstal ve vlasech , ale bylo to šamponem :-)

      Vymazat
  5. Tento argánový olej som niekedy dávnejšie používala a bola som s ním spokojná :-)

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já ho právě též kdysi měla a teď nanovo, tak už jsem věděla do čeho jdu :-)

      Vymazat
  6. Miluju všechno kde je Arganový olej 😊

    OdpovědětVymazat
  7. Páni, tak tyhle produkty vzhledově i kvalitně dle tvé recenze vypadají skvěle.. Díky za tip :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  8. Mám Argan od Renovality a jsem moc spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Argan miluju hlavně na vlasy a na noc na ruce!

    OdpovědětVymazat