pátek 26. dubna 2019

NANI NAILS || JAK NA LEŠTÍCÍ PIGMENTY


Upravené nehty jsou vizitkou každé z nás, jenže ne každý má nehty jako ze škatulky a obyčejný lak se na nekvalitních nehtech oprýská hned po několika hodinách po nalakování, proto jsem před pár lety přešla na gel lak. Nevydrží tak dlouho jako klasické gelové nehty, ale o mnoho déle než obyčejný lak. Chce to jen trochu času a trpělivosti. Lakování gel lakem je poměrně jednoduché, v podstatě se krom zapékání neliší od klasického laku, jen je třeba více dbát na preciznost. Zapečený gel lak totiž odlakovačem dolů nedostanete. Tak je třeba dbát na okolí kůžiček a lakovat ve slabších vrstvách, aby po stranách neztékal.


Jsem trochu lenoch a žádný velký Nail Art u mě nehledejte, vodolepky a kamínky zvládám, ale složitější obrazce ráda přenechám profíkům :-D co mě ale zaujalo, byl zalešťovací prach. Aplikace je jednoduchá a nezabere o moc víc času než klasický gel lak.


JAK NA TO?



Lepší otázka by byla možná, co k tomu budete potřebovat? Nejprve je důležité vybrat barvu zalešťovacího prachu a v závislosti na tom, vybrat podkladovou barvu. Pokud si vyberete světlý prach, budete pracovat se světlým lakem, pokud tmavý, vyberte i tmavý podkladový lak. Dále budete potřebovat správný top coat. Nani nails nabízí speciální právě pro tuto techniku, důležité je, aby byl bezvýpotkový, prach totiž budete zalešťovat, a to se vám na lepivém výpotku nepovede i při sebevětším úsilí. Dále už se náčiní neliší od běžného lakování gel lakem.


Začínáte klasicky úpravou nehtů, zatlačením či ustříhnutím nehtové kůžičky. Pokud vám gel lak špatně drží, doporučuji zdrsnit povrch nehtu. Důležité je i odmaštění, na to nikdy nezapomínejte.
Jako první se lakuje base coat, poté barevná vrstva, každou vrstvu zapečte zvlášť. V led lampě to zabere jen 30 vteřin, ale použít můžete i UV lampu. Když jste s barevnou vrstvou spokojení, lakujte top coat. V této fázi je důležité používat právě speciální bezvýpotkový top coat. Opět zapečte.
Konečně se dostáváme do fáze zalešťování. Jak odhadnout správné množství? Já to dělám jednoduše, jen ťupnu prstem do mističky s prachem a většinou mi právě tohle množství stačí, pokud nanesete prachu málo, nebude vám krýt a špatně se rozleští, pokud ho nanesete příliš, budete ho mít všude okolo. Zalešťovala jsem malými krouživými pohyby. Možná se vám to napoprvé nepovede, podobně jako mně, ale napodruhé se určitě zadaří.
V této fázi ruce oprašte, mně posloužil obyčejný štětec a vrhneme se na poslední krok.
Opět naneste top coat, ale dejte si záležet, aby jste lakovaly opravdu po celém nehtu až k okrajům, jinak se vám nehty brzy ošoupou. Já pro jistotu nanesla dvě vrstvy. Po zapečení stačí ruce umýt od prachu, jelikož se jedná o bezvýpotkový gel lak, není třeba výpotek odstraňovat, nakonec ošetřete kůžičku olejíčkem.




Není to těžká technika, ale dejte si záležet a nespěchejte, poté vám gel lak se zalešťovacím prachem vydrží obdobně jako klasický gel lak, i když i mně přišlo, že se oprýskal o chlup dřív než klasický. Nicméně, záleží na tom, jak moc ruce namáháte, zda používáte úklidové rukavice, jak často datlujete do počítače, na kvalitě samotných nehtů a na jakou délku jste zvyklí, já jsem zvyklá na krátké nehty.

Volila jsem tmavě fialový odstín Aurora Pink 17 s odlesky růžové a modré, připadají mi až vesmírné :-) Jako podklad jsem použila tmavě červenou barvu v odstínu 147 Maroon Lady.
Výsledný finish se mi opravdu moc líbil, nehty vypadají originálně, neotřele a hází pěkná prasátka.






Pokud byste chtěli vidět jak vypadá na nehtech odstín 147 Maroon Lady, i ten jsem nalakovala a sama bych nevěřila jak moc se mi tahle barvička líbila, elegantí a výrazná. Bez zalešťovacího prachu mi vydržila o trochu déle než s ním, ale možná je to jen o cviku.








Každopádně, kdybyste chtěli nějaké tipy, jak na zalešťovácí prach, nebo dokonce video, mohu vás odkázat přímo na e-shop Nani Nails, kde je nejen, že všechno hezky vyobrazeno, ale zároveň najdete i nejčastější chyby co se týče lakování, gel laků, či gelů, nail artu a samozřejmě i leštícího prachu.

Leštící prach v odstínu Aurora Pink 17 koupíte za 169 Kč zde.
Nani gel lak Amazing Line v odstínu 147 Maroon Lady koupíte za 99 Kč zde.
Nani gel lak Chromatic Mirror Finish koupíte za 149 Kč zde.


Co vy? jste spíš na jednoduché lakování nebo si troufnete i na něco složitějšího?



Moc děkuji e-shopu Nani Nails za poskytnutí produktů k recenzi.

18 komentářů:

  1. Já mám ráda lakování nehtů, i různé nail arty. Samozřejmě nic složitého nezvládnu, ale někdy mám chuť na trochu více, než jen barevné nehty. Podobný prach jsem měla od Essence, ale asi jsem ho dávala hodně, protože pak byl všude kolem. Jinak na nehtech vypadá moc hezky.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, no já to taky neměla zrovna čisté, ale po umytí dobré :-D jen je z toho trošku bordýlek, dělala jsem to na letákách :-D

      Vymazat
  2. Podobné nechty som už párkrát mala, vyzerá to nádherne :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mám doma sadu, ale dlouho jsem si nedělala, teď když čtu tento článek mám chuť si je udělat 😊👏

    OdpovědětVymazat
  4. Vyzerá to super :-) Momentálne si lakujem nechty vždy len nejako jednoducho :-D

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  5. tak o tomto som ešte nepočula :) krása

    WHEN PIGS FLY

    OdpovědětVymazat
  6. Woow, vypadají parádně! Supeer článek :) o pigmentech teď fakt přemýšlím :))

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, tak to je super, kdyžtak dej vědět, jak se Ti dařilo :-)

      Vymazat
  7. Och ten prvý lak respektíve tie prvé nechtíky sú úžasné wau 👍👍👍to presne potrebujem nádhera

    OdpovědětVymazat
  8. To vypadá skvěle! :-) Máš krásné nehty :-)

    OdpovědětVymazat