pondělí 28. ledna 2019

SAVON || NEJJEMNĚJŠÍ ODLIČOVAČ


Odlíčení je dle mého jeden z nejdůležitějších pečujících úkonů. Bez správného vyčištění totiž do pleti neproniknou účinné látky z krémů, olejů či pleťových sér.
Jenže vybrat takový odličovák bývá pěkný oříšek, na výběr je jich spousty.  Má nejoblíbenější varianta je odličování  s produkty s přídavkem oleje. Moje pleť je zkrátka velice suchá a většina gelů a pěn mě vysušuje. Přípravky na bázi oleje pleť v cukuletu vyčistí, ale nevysuší.


Značka Savon pro mne doposud byla velkou neznámou o to víc mě zaujal jejich dvoufázový odličovač. Nejen, že krásně vypadá - lahvička z tmavého skla a pohodlná pumpička, ale hlavně - funguje, tak jak má a dokonale odlíčí i voděodolný make-up. Nezapomeňte protřepat, složky se musí promíchat, následně jen nastříkejte na odličovací tamponek. Já si oblíbila pratelné tamponky, o kterých mimochodem na blogu ještě uslyšíte.
Při odličování očního make-upu dávejte pozor, ať už používáte jakýkoliv odličovač. Pokožka okolo očí je velice jemná, tenká a potřebuje šetrné zacházení. Pouze přiložte tamponek na oko a po chvilce začněte nánosy líčidel stahovat. Řasenka i stíny se mezitím začnou pomalinku rozpouštět a odlíčení půjde jedna báseň. Mimochodem, pokud máte pocit, že vám padají řasy, může to být způsobeno i špatným, možná až příliš agresivním odličováním.
Odstranění make-upu, tekutých matných rtěnek nebo řasenek zvládá naprosto s přehledem, jediné s čím měl odličovač malé potíže byla dvoufázová rtěnka, ale kdo tyhle rtěnky používá, ví že jejich odstranění je zkrátka boj a i já nakonec s dvoufázovým odličovačem Savon zvítězila.


Kdo si myslí, že přírodní kosmetika není účinná, jen nenarazil na tu správnou. Jemnější a zároveň účinný odličovač jsem snad ve své sbírce neměla. Poznám to hlavně na svých atopických víčkách a v oblasti okolo rtů. Zde je má pokožka velice citlivá a spousta přípravků v těchto místech zkrátka pálí, nebo je minimálně nepříjemná. Savon je ale velice šetrný.

Vhodný je pro všechny typy pokožky. Ve složení najdete Meruňkový, Marulový či Jojobový a Avokádový olej, díky nim se make-up bleskurychle rozpustí, pleť po nich bude vyživená a hydratovaná. Koenzym Q10 bojuje proti stárnutí a růžová voda pleť hydratuje, je vhodná i pro citlivé oční okolí či zralou a suchou pleť. Voní lehce citrusově a to díky esenciálnímu oleji z grapfruitu.

I když odličovač už růžovou vodu obsahuje, určitě doporučuji pleť přetřít pleťovou vodou, tonikem či květovou vodou a odstranit tak zbytky olejů a nečistot a připravit pleť na další fázi.

Jsem s ním opravdu velice spokojená a řadím ho mezi nejlepší odličovače jaké jsem zkusila, nejen že skvěle funguje a pleť opravdu vyčistí, ale on to navíc zvládá s lehkostí a přírodním složením.

Dvoufázový odličovač s koenzymem Q10 Savon 100 ml koupíte za 285 Kč zde.



Ještě bych chtěla vyzdvihnout e-shop Krásná každý den odkud odličovač Savon mám.
Moc se mi totiž líbí koncept celého e-shopu. Všechny produkty jsou perfektně popsány, k čemu slouží, na jakou pleť jsou určené, jaké obsahují účinné látky, jak produkty používat, v čem jsou  dobré a jaké mají složení, a to i v češtině, tak, aby tomu porozuměl i běžný člověk, který nechce prosedět hodinu u počítače a hledat co znamená Prunus Armeniaca Kernel Oil :-D a 15 dalších složek...               
Prostě e-shop má ode mě 10 bodů z deseti za lidský přístup a práci navíc, kterou je dobré ocenit.


Co používáte k odlíčení pleti vy?


Moc děkuji e-shopu Krásná každý den za poskytnutí produktů k recenzi.

27 komentářů:

  1. Souhlasím s chválou na eshop, mám stejný názor. Tohle di dávám do záložek abych na něj nezapomněla. Docela by se mi hodilo něco na odličování, co nebude vysušovat pleť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, kdybys ho zkoušela, dej vědět, jak Ti vyhovoval, popřípadě si moc ráda přečtu recenzi :-)

      Vymazat
  2. Tiež milujem tento e-shop, páči sa mi nielen výzorom ale aj prehľadným obsahom a informáciami. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  3. Poslední dobou jsem vysadila micelárky, protože mi přestaly vyhovovat a používám jen přírodní odličovače. Díky za další tip, od této značky jsem ještě nic nezkoušela, tak mrknu :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také pro mě byl tenhle odličovač první zkušenost se značkou Savon a jsem nadšená, pokud si ho pořídíš, určitě dej vědět, jak jsi spokojená :-)

      Vymazat
  4. Já používám momentálně olej od Saloos a jsem taky velmi spokojená. Jo a s e-shopem souhlasím, je skvělý.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Saloos jsem právě začala testovat :-) A zatím jsem moc spokojená :-)

      Vymazat
  5. Tiež mám veľmi rada odličovacie produkty s prídavkom oleja, moja vysušená pleť ich rozhodne oceňuje :D :) O tejto značke ani e-shope som ešte nepočula, ale hneď to idem napraviť a popozerať, čo všetko tam majú :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuji mrknout, je dokonalý a je vidět ta spousta práce navíc :-)

      Vymazat
  6. Za prvé se mi velmi líbí obal, a za druhé i samotné složení. Sama na odlíčení olej používám hlavně ve sprše, kdy to nejhorší stahnu olejem, poté pěnou a micelárkou pleť dolíčím, před nanesením růžové vody a krému :-)

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
  7. Momentálně se odličuji odličovacím krémem od La Roche-Posay a jsem celkem spokojená, ale tedy tento odličovač vypadá fakt super! Oceňuji, že je přírodní a zvládne i voděodolný makeup, to je super:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. LRP mám moc ráda, ale jejich odličovač jsem prozatím nezkoušela, věřím, že je skvělý:-)

      Vymazat
  8. Vyzerá to dobre, o značke počujem po prvý raz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tuhle značku docela vídala na instagramu, jsem ráda, že jsem se ve výběru trefila, odličovák je skvělý :-)

      Vymazat
  9. Vypadá perfektně a také jsem značce neslyšela :)
    PS: Moc krásný fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-) Odličovák je perfektní, fakt skvěle odličuje :-)

      Vymazat
  10. Moc děkuji, je super, určitě mrkni :-)

    OdpovědětVymazat
  11. O tomhle odličovači čtu prvně :) láká mě!!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  12. O tejto značke som už počula ale osobne som ju ešte neskúšala. Tento odličovač vyzerá fajn.

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuji vyzkoušet, tohle byla má první zkušenost a jsem nadšená :-)

      Vymazat
  13. Čtu o něm poprvé,vypadá to dobře. Děkuji za tip.

    OdpovědětVymazat
  14. Poprvé slyším o této značce, děkuji za tip! :-)

    OdpovědětVymazat