pondělí 29. října 2018

WELEDA || DĚTSKÁ MĚSÍČKOVÁ ŘADA


O tom, jak budeme pečovat o naše nejmenší, rozhodujeme my rodiče. Vybrat kosmetiku, která bude vyhovovat citlivé dětské pokožce není jednoduchý úkol. Sama jsem si to zažila u první dcery a byla to tak trochu metoda pokus omyl a faktem je, že u druhé dcerky už jsem o něco chytřejší a zkušenější. Klasické dětské oleje jsem vyměnila za přírodní a vzhledem k tomu, že po mě Kačka podědila atopický ekzém, snažím se, aby kosmetika pro ni, byla co nejméně dráždivá a sázím na osvědčené značky. Jednou z nich je i Weleda. Dětská řada s obsahem měsíčku lékařského určitě není první ani poslední z produktů této značky, které doma používáme.

MĚSÍČKOVÝ KOJENECKÝ OLEJ




Olejíčky se u nás doma zabydlely na plné čáře a používám je každý den, a to jak na sebe, tak i na holky. Hlavně na Kačku ( protože Tinka už se zvládne namazat sama, ale radši jí dávám krémy, trochu se obávám, že bych měla olej i na stropě :-D ). Používám jen olejíčky přírodní, hned vám povím proč... Když byla Tinka miminko, o přírodní kosmetice jsem toho moc nevěděla, spíš jsem si myslela, že je neúčinná. Na mém nákupním seznamu byly tedy převážně drogérkové značky dětské kosmetiky. Tinku jsem tedy v klidu namazala konvenčním dětským olejíčkem ( je přeci pro děti ) a druhý den jsem se nestačila divit. Začervenalá pokožka, krupička... Už při mazání mě to mohlo napadnout, leskla se chudák od hlavy až po paty, tím mé experimentování s oleji na dlouhou dobu skončilo a vrátila jsem se k nim až asi rok a půl, možná dva roky zpět, ale přesedlala jsem na kvalitní, přírodní oleje, třeba jako tento od Weledy.
Můžu vám říct, je to jako nebe a dudy, olejíček se krásně vsákne do pokožky a zanechá ji sametově jemnou heboučkou a lehce provoněnou. Používám ho výhradně po koupeli, dokud je dětská pokožka ještě mírně vlhká, tak dokáže olej nejlépe absorbovat a vyhnete se mastnému filmu. Po tomhle olejíčku se totiž vaše dítko lesknout nebude :-)


Měsíčkový olej není olej z měsíčku lékařského nýbrž sezamový olej v bio kvalitě s výtažkem právě z měsíčku. Sezamový olej je vhodný i na velmi citlivou pokožku včetně atopiků, pokožku hydratuje, udrží ji vláčnou, napomáhá hojení . Měsíček je výborný též na vyrážky, má protizánětlivé účinky a je vhodný třeba i na popáleniny či opruzeniny.
Nabízí se tak i další využití olejíčku. Nemáte-li rádi vlhčené ubrousky, stačí když si namočíte dětskou žínku, nakapete pár kapek oleje a očistíte pokožku v oblasti plenek. Vlhčené ubrousky pokožku dráždí a pokud máte doma citlivějšího jedince, nebudou mu dělat dobře. Olejíček je zajímavá, zároveň ale účinná a jednoduchá alternativa.
Použít ho můžete samozřejmě i na masáže, Kačka se sice na tělíčku namasírovat nenechá, ale miluje masáže nožiček :-).

Měsíčkový kojenecký olej 200 ml koupíte za 255 Kč zde.


MĚSÍČKOVÝ KOJENECKÝ KRÉM




Každé dítě má svůj čas, kdy plenky odloží. Nám se v tomhle ohledu zatím úplně nedaří a i když Kačku nočník baví, na 100% ho nepoužívá. Stále tedy používáme plenky, a s tím souvisí i péče o dětský zadeček. Na opruzeniny Kačka nikdy příliš netrpěla, ale jako každému dítěti, sem tam ji také něco vyskočí, snažím se tedy její pokožku chrátit měsíčkovým krémem.


Jak jsem již psala výše, měsíček vyniká svými protizánětlivými účinky a zklidňuje podrážděnou pokožku. Lanolin a včelí vosk ji chrání před vlhkostí. Mandlový a sezamový olej pokožku regenerují a oxid zinečnatý hojí.
Zadeček má Kačka bez jediné opruzeninky, dokonce jsem ji tento krémík mazala, když ještě byla malý uzlíček, tenkrát jsem ho měla v mimi boxu v porodnici a už tehdy jsem s ním byla moc spokojená.

Měsíčkový kojenecký krém 75 ml koupíte za 169 Kč zde.


DĚTSKÝ ZUBNÍ GEL




Jestli jsem opravdu z něčeho nadšená, je to tenhle zubní gel. Čištění zubů s mojí malou čiperkou byl doposud očistec, nejdřív jsem ji musela chytit a následně přesvědčit, že si musí zoubky nechat vyčistit, kolikrát to provázelo ječení a řev, utíkání..( peklo nejen pro ni, ale i pro mě... :-D ) Klasickou dětskou pastu jsem používat nechtěla, děti ji polykají a nevěřím, že jsou pro tak malé děti vhodné.
Dětský zubní gel je úplně něco jiného. Zcela přírodní složky může dítě spolknout a my matky máme klid na duši.


Od té doby, co gel používáme, Kačka otočila o 180 stupňů :-) Běhá za mnou s kartáčkem, sama otevírá pusinku, že si chce nechat zoubky vyčistit. Gel ji chutná, také jsem ho zkusila, je sladký, ale ne přeslazený ( přijde mi, že v něm slabě cítím pendrek, a to lékořici vůbec neobsahuje :-D, asi to bude ten fenykl, a pak také jemňoučký závan máty, ale nebojte, nepálí :-) )
Výtažky z rostlin působí protizánětlivě, chrání dětské dásně a pečují o mléčné zoubky.
Jsem spokojená, na 100% a gel s námi už zůstane, Kačce chutná a já netrnu hrůzou, že ho polyká.

Dětský zubní gel 50 ml koupíte za 126 Kč zde.


Značka Weleda opět zabodovala, musím říct, že mi je tahle přírodní značka stále bližší, jejich produkty jsou kvalitní a dělají přesně to, co slibují. I přírodní kosmetika může být účinná. Jakou kosmetiku používáte pro své děti vy? A jaké jsou vaši oblíbenci od Weledy?




Moc děkuji e-shopu Lékárna.cz za poskytnutí produktů k recenzi.


12 komentářů:

  1. Weleda ma skvelé produkty, ich telový peeling proti celulitíde je úžasný. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten jsem nezkoušela :-) Já miluji jejich krém Skin Food :-)

      Vymazat
  2. Za mňa táto rada Weledy je jedna z naj. Používam na obe moje deťúchy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji používám hlavně na tu mladší, ta starší už prozkoumává i mé šuplíky :-)

      Vymazat
  3. Od Weledy mám ráda měcíčkovou zubní pastu, ale zkoušela jsem tu klasickou, ne dětskou :-) teda aspoň myslím :-D chutnala mi přesně po pendreku, takže jsem ráda, že to tak máš i ty. Docela mě to překvapilo a ta chuť je právě největším lákadlem :-) je taková neobvyklá...
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že ten pendrek necítím jen já :-) Ta dětská asi bude více sladká, ale chutná teda i mně :-)

      Vymazat
  4. Se zubním gelem mám úplně stejnou zkušenost! Emma si chce najednou čistit zuby naprosto dobrovolně a ještě za mnou sama chodí s kartáčkem, jestli už je čas na čištění :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to docela vytrhlo trn z paty :-D , zaplať pánbůh, že jsou ty boje s kartáčkem za námi :-D

      Vymazat
  5. Na Weledu jen pořád všude okolo slyším samou chválu, ale ještě jsem od značky nic nezkoušela teda, tak snad jednou...

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Weleda je super, krom dětské řady mohu doporučit univerzální krém Skin Food, Mandlový olejíček nebo třeba tonikum 2v1, kterým i odlíčíš make-up, taková přírodní micelárka bez micelů :-D

      Vymazat
  6. Od weledy vlastním jen krém na ruce a je fakt skvělý. Už dříve jsem přemýšlela nad koupí dalších produktů, tak se do toho asi pustím. 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuji značku prozkoumat, nabízí spoustu skvělých produktů :-)

      Vymazat