pondělí 27. srpna 2018

SALOOS || BIO MALINOVÝ OLEJ


Malinový olej rozhodně stojí za pozornost, je to hit letošního léta. Tento vzácný olej je doslova nabitý obsahem omega 3 a omega 6 mastnými kyselinami, vyniká svou antioxidační schopností a perfektně pečuje o pleť.
Saloos, tradiční česká značka přírodní kosmetiky Malinový olej vyrábí v bio kvalitě s certifikací CPK bio.



BIO MALINOVÝ OLEJ



Možná je to trochu matoucí, ale nečekejte, že Malinový olej voní po malinách, vyrábí se totiž ze semínek plodů, vůni bych přirovnala spíše k maliníkovým listům.
Malinový olej je známý pro svůj hydratační účinek. Já si ho velice oblíbila jako péči po opalování, na pokožce totiž dokáže vytvořit lipidovou bariéru a hydratovat tak po dlouhou dobu. Dodá výživu, opálení mi déle vydrželo a mělo krásnou barvičku, navíc jsem se nesloupala, jako každý rok, a že letos to léto trvá dlouho. Malinový olej, vhodný pro atopiky, klidní podráždění či začervenání a účinně bojuje s vyrážkami a ekzémy.
Obsahuje vitamin E, díky čemuž zpomaluje stárnutí. V souvislosti s tímto problémem bych chtěla zdůraznit, abyste nezapomínali na pokožku krku a dekoltu. Často svou péči zaměřujeme na obličej, ale jemná kůže na krku stárne velice rychle, a je třeba ji věnovat řádnou péči ( chraňte se teď, dokud jste mladé a krásné, ať jednou nemusíte nosit roláky :-D ). Mě se navíc na krku objevují ložiska ekzému, a to je o důvod víc, důsledně a pravidelně promazávat olejem.

Rychle se vstřebává, počítejte s tím, že se nevsákne tak rychle jako krém, ale pleť po něm mastná nebude.



Malinový olej si zamilujete i v péči o své ratolesti. Vzhledem k tomu, že je vhodný i na citlivou pleť, nebála jsem se s ním natřít holky. Jojo chtěla bych mít taky tak šťavnatou pleť jako mají ony. Malina vám k tomu dopomůže, ale čas samozřejmě nezastaví :-)

Olej se aplikuje pomocí pipetky ( já si pipetky zamilovala, podle mě nejlepší způsob nanášení oleje, je to hygienické, jen pozor, aby se konec pipety nedotýkal vašich rukou, můžete si tak do oleje zanést bakterie,a co si budeme povídat, jde přeci jen o přírodní kosmetiku, tak pozor na to :-) ), rozehřejte ho v dlaních aplikujte na pokožku obličeje nebo celého těla. Nezapomínejte olej nanášet na vlhkou pokožku, olej pak lépe pronikne, a může správně fungovat.
Výsledkem bude krásná a hlavně zdravá pokožka.


Bio Malinový olej 20 ml koupíte okolo 170 Kč.



Malina je jednou z novinek právě od značky Saloos, na blogu vám postupně představím i další. Saloos toho nabízí opravdu mnoho, pleťové či tělové oleje, peelingy, masky, sprchové oleje, odličovací oleje, květinové vody a spoustu dalšího.




Co vy a přírodní kosmetika? Zkoušeli jste Malinový olej? A co od Saloos byste mi doporučili?


Moc děkuji Saloos za poskytnutí produktu k recenzi.


10 komentářů:

  1. Malinový olej používám momentálně od Renovality a je skvělý :-) někde jsem četla, že může nahradit opalovák se SPF 50, na což bych zrovna nespoléhala...
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám Renovality Malinu a je zvláštní, že je každý trochu jiný, barvou, vůní,trošku jinak se chová na pokožce. Faktor 50 ... na sebe jsem olej používala , vzhledem k tomu, že jinak opalováky u nás v Čechách nepoužívám, tak i to je úspěch :-D ( vím, jsem ostuda ) ,každopádně jsem se nespálila, ale garantovat každému to opravdu nechci :-) a děti mažu klasickým krémem s faktorem.

      Vymazat
  2. Tento jsem ještě nezkoušela, ale dost mě zaujal :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. o tomto som už čítala na viacerých blogoch a všade boli len samé chvály, asi by som ho mala skúsiť ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Tyhle oleje jsou super. Já si oblíbila i jejich odličovací oleje. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odličovací oleje Saloos jsem nezkoušela, děkuji za tip :-)

      Vymazat
  5. Moje mamka je kosmetička a se Saloos spolupracuje a co mně nejvíc sedí, tak jsou pleťové vody a mám ráda i kokosový olej, který používám na konečky vlasů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pleťové vody jsem od Saloos nezkoušela, ale jejich kokosák jsem používala na bříško v prvním těhotenství :-)

      Vymazat