úterý 7. srpna 2018

BEBUTTER || OVESNÝ A LEVANDULOVÝ KRÉM aneb jak na atopické ruce



Jak zvládáte ty horka? Já osobně přes den, docela v pohodě. Máme tu možnost se vyčvachtat, takže i holky jsou spokojené a v podstatě jsem ráda, protože tropické teploty k létu patří. Horší je to ale v noci, už si ani nepamatuji, kdy jsem se pořádně vyspala a těším se až aspoň ty noci budou trošku chladnější.

Nedávno jsem vám na blogu psala o šlehaných bio bambuckých máslech BeButter, obzvlášť varianta citronová tráva bude v těchto vedrech osvěžující, dnes bych vám chtěla představit od této značky i krémy, které jsou multifunkční a dají se použít jak na obličej, tak i na tělo.
V portfoliu BeButter najdete hned tři verze tohoto krému. Já vám zde představím Ovesný a Levandulový krém. Opět bych chtěla připomenout, že BeButter je česká přírodní kosmetika, která se pyšní certifikáty CPK a CPK bio.


Veškeré krémy a mazadla spotřebovávám jako na běžícím pásu, pokud trpíte na suchou pleť, určitě to znáte. Já se navíc řadím mezi atopiky, tudíž mažu o to víc.


OVESNÝ KRÉM S BIO BAMBUCKÝM MÁSLEM



Musím uznat, že tento krém jsem si oblíbila o chlup více než Levandulový. Je určen i na velmi citlivou pokožku, což se mě přesně týká.  Na veškeré úklidové práce používám rukavice ( ano i na mytí nádobí, i pokud se jedná o dva hrnečky ), ale stejně se nevyhnu suchým a popraskaným rukám. Je to takové mé nejkrizovější místo společně s krkem a obličejem ,a i když se ekzém dlouho neozve, můžu si být jistá, že ruce mi dlouho v klidu nevydrží. Není tak snadné najít krém, který by mi s tímto neduhem pomohl.
Pamatuji si, že už jako dítěti, trpícímu na silný ekzém mi lékaři předepisovali ovesné produkty - krémy, koupele, tělová mléka.... , takže když jsem Ovesný krém uviděla v nabídce BeButter, zajásala jsem a říkala si, že tenhle krém by mohl skutečně zabrat. A víte co? Zabral, na ruce je fantastický, snadno se roztírá, nezanechává mastný pocit, rychle se vstřebá, po chvilce mohu ruce používat. Na podrážděné pokožce mě nepálí ,a to je ta největší výhra, naopak, je to velice příjemný krém. Suchým rukou dodá extra dávku výživy, a to není u krémů pravidlem ( zkusila  jsem krémů nespočet a u mnohých jsem měla spíš pocit vysušení...) . No a protože se mi na ruce osvědčil, řekla jsem si, že ho prubnu i na obličej, jako součást mé ranní rutiny.


I na obličeji trpím na suchou a citlivou pleť. Bio bambucké máslo, ovesný olej, meruňkový olej, extrakt z měsíčku lékařského, extrakt z pupečníku asijského, všechny tyto přírodní složky obsaženy v krému jsou vhodné pro atopiky a s ekzémem pomáhají účinně bojovat. Krém jemně vmasíruji do pokožky obličeje, krku a dekoltu. To miluji na přírodní kosmetice, to, že krém, který si celý den mažu na ruce si posléze mohu namazat i obličej, to bych opravdu s konvenční kosmetikou nedělala, u BeButter si to ale dovolit mohu. I na obličeji mi krém skvěle sednul. Pleti dodal výživu a hydrataci, podpořil hojení ekzému, pleť zklidnil. Zároveň neucpává póry a na pleti je lehký. Určitě bych ho doporučila spíše pro sušenky, klidně i pro normální pleť, ale jak by reagoval na mastné si už netroufám říct. Já jsem s ním ale velice spokojená :-) Pod make-upem se nesráží a  "necuckatí ". Make-up na něm nemá problém s výdrží.
Krém neobsahuje barviva, parfémy, dráždivé konzervanty , minerální oleje.


SLOŽENÍ :
demineralizovaná voda, bio bambucké máslo, ovesný olej – certifikován Ecocert, meruňkový olej lisovaný za studena, extrakt z měsíčku lékařského, sójový olej, extrakt z pupečníku asijského, slunečnicový olej, parfém rostlinného původu s antimikrobiálním účinkem, xanthanová guma, vitamín E, kyselina citronová – úprava pH


Ovesný krém s bio bambuckým máslem 75 ml koupíte za 109 Kč zde .



LEVANDULOVÝ KRÉM S BIO BAMBUCKÝM MÁSLEM



I když mě Ovesný krém zaujal víc, rozhodně to neznamená, že Levandulový mi nevyhovuje, ba naopak, též je super. Jen tento krém už opravdu nechávám hlavně na pokožku rukou, a to většinou na večerní použití. Miluji vůni levandule, a jak asi všichni víte, levandule napomáhá usínání a kvalitnímu spánku. Natírám tedy silnější vrstvičku před spaním a ještě trošku prokroužím na spáncích a pak rovnou do peřin ( obrazně řečeno, protože v momentálních vedrech je peřina v posteli spíš na obtíž :-D ). Nemusíte se bát, že by vůně byla příliš silná, či umělá, to ne. Opravdu jemňoučká přirozená vůně, která vás nebude obtěžovat.
Mé ruce jsou ráno po probuzení vyživené, jemné a hebké. Levandulový, stejně jako Ovesný krém, obsahuje bio bambucké máslo, který zajistí výživu a hydrataci, dále pak bio pupalkový a makadamiový olej a extrakt z aloe kapské. Výsledkem je krásně zregenerovaná pokožka rukou.


SLOŽENÍ:
demineralizovaná voda, makadamiový olej lisovaný za studena, bio bambucké máslo, bio pupalkový olej, parfém rostlinného původu s antimikrobiálním účinkem, extrakt z aloe kapské, slunečnicový olej, esenciální olej z levandule lékařské, xantanová guma, vitamín E, kyselina citronová – úprava pH, Geraniol*, Limonene*, Linalool*.
* přirozené složky esenciálních olejů

Levandulový krém s bio bambuckým máslem 75 ml koupíte za 109 Kč zde.



Přírodní krémy mají jednu nespornou výhodu pro atopiky a to, že do pokožky, která už je tak dost narušená mažete jen kvalitní, zdraví prospěšné látky. Zvlášť pokud se mažete často.
BeButter je navíc česká značka a rozhodně stojí za zkoušku. Ceny jsou luxusní, nevím, kde jinde bych sehnala tak skvělý krém, který si můžu namazat na obličej i na ruce za stovku, zvlášť pokud vím, že jde o certifikovanou kosmetiku :-)

Co vy a BeButter?  Zkoušeli jste jejich kosmetiku?


Moc děkuji BeButter za zaslání produktu k recenzi.


12 komentářů:

  1. Já nemám možnost se nikde čvachtat, tak jsou pro mě ty vedra strašně úmorné. Jinak krémy vypadají velmi příjemně. Nejvice mě zaujal ovesný.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten ovesný je rozhodně top :-) No bez možnosti se zchladit je to venku na padnutí :-)

      Vymazat
  2. Krémy vypadají opravdu zajímavě a je fajn, že pomáhají. Přítel má velice často ekzém, takže mu nějaký asi pořídím :) To vedro je pro mě úmorné, v práci se přímo pečeme.

    everyday-lifecz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si občas připadám jako grilované kuře :-D Jestli má přítel ekzém , tak určitě doporučuji ten Ovesný :-)

      Vymazat
  3. S atopiou problém nemám, no v zime moje ruky extrémne trpia a zle znášajú chlad.. myslím že tieto krémy určite využijem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na zimní období budou tyhle krémy určitě super :-)

      Vymazat
  4. Mám spolubývajúcu na intráku, ktorá je atopička a vyskúšala všelijaké krémy, žiadny jej dostatočne nevyhovoval, tak skúsim odporučiť tento :)

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud si ho pořídí, dej vědět jestli zabral :-)

      Vymazat
  5. Ja nemam problem s ekzemy, ale někdy mám hodně suché a popraskané ruce. Ať je to z chloru v bazenu (ve kterém mám možnost se koupat každý den) a nebo z mrazů, ktere jsou v zimě. Miluju vuni levandule, takže o něm budu uvažovat, protože musi byt opravdu učinny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super, určitě doporučuji, kdyžtak dej vědět jestli zabral :-)

      Vymazat