pondělí 30. července 2018

BOTANICA SLAVICA || DĚVĚT DIVŮ PLODŮ


BOTANICA SLAVICA ... pamatuji si, že tahle značka mě na Instagramu zaujala okamžitě, ty jejich retro obaly jsou prostě boží, pokud tuhle značku neznáte CHYBA a určitě čtěte dál :-)

Miluji veškerá pečující patlátka, navíc, když je značka česká, slovenská, nebo dokonce československá jako Botanica Slavica, je to pro mě velké plus :-)
U menších rodinných společností mě často zaujme příběh, jak vlastně vznikly, co je dostalo tam kde jsou nyní. Příběh Lenky a Honzy z Botanica Slavica mě zaujal o to víc, když jsem si přečetla, jak našly ve stodole staré bylinkářské knížky své prababičky, ke které jako malé děti jezdili na prázdniny. V každém kousku přírodní kosmetiky Botanica Slavica, tak možná najdete i kouzlo starých časů, poctivých a možná i trošku zapomenutých ingrediencí a věřím, že Lenka a Honza vyrábějí svou kosmetiku s láskou, úctou a vzpomínkou na svou prababičku.


U Botanica Slavica najdete tři řady produktů :

9 divů bylin
9 divů květů
9 divů plodů

Každá řada ukrývá jiné ingredience a tím pádem je vhodná pro jiný typ pleti.


Má volba padla na řadu 9 divů plodů, která je určená pro normální až suchou pleť se sklony k rosacee ekzémům a dermatitidám ( ano, ano opět hledám něco na ten svůj ekzém. )
Tato řada ukrývá tolik pokladů, že jsem se dlouho rozhodovala, které produkty vyberu, protože všechny vypadaly úžasně, dokonale.
Zaujal mě třeba pleťový čistící gel, tonikum, sérum, též krém nebo máslo na ruce, vlasová kosmetika, no co vám budu povídat, mrkněte sami. Já nakonec vybrala pleťový peeling a masku.


PLEŤOVÝ PEELING || 9 DIVŮ PLODŮ



Pleťovým peelingům jsem přišla na chuť teprve nedávno, proč? Kdysi jsem jeden zkusila, tenkrát ještě na škole a holt jsem natrefila na nekvalitní a velmi hrubý peeling a na dlouhá léta jsem na ně zanevřela. Nyní jsem je znovu objevila a nemohu se jich nabažit. Pokud máte citlivou pleť jako já , nemusíte se peelingům vyhýbat, stačí jen vybrat ten správný, důležité je aby nevysušoval a neměl příliš ostré abrazivní částečky. Pak stačí jen lehká ruka, určitě na peeling netlačte, krouživý pohyb a mávnutím kouzelného proutku máte pleť jak dětskou prdelku.

Peeling Botanica Slavica je krásně našlehaný a voní jako glycerinové mýdlo, aby ne, když je také postaven na  rostlinném glycerinovém základu :-), ten pleť zvlhčuje a hydratuje, doplněn je pak o extrakty z devíti plodů.

RŮŽE ŠÍPKOVÁ - osvěžuje, čistí pleť, působí proti vráskám, hojí, vitaminy C, K , B1 a B2
JALOVEC OBECNÝ- dezinfikuje, detoxikuje, posilňuje, léčba akné, ekzémů
ČERNÁ JEŘABINA - zpomaluje stárnutí, vysoké množství antioxidantů
RAKYTNÍK ŘEŠETLÁKOVÝ - chrání, podporuje tvorbu kolagenu, obnovuje, vitaminy A, C, E, osobně se mi osvědčil proti ekzému
BEZ ČERNÝ - čistí , tonizuje, zklidňuje, vhodný proti akné
RÉVA VINNÁ - antioxidační účinky, působí proti stárnutí
JÍROVEC MAĎAL - zpevňuje, vyhlazuje pleť
BRUSNICE BORŮVKA - regeneruje, sjednocuje tón suché a podrážděné pokožky, bojuje proti ekzému
JABLOŇ NÍZKÁ - osvěžuje, zmatňuje, stahuje póry, pleti dodává draslík, sodík, železo, vitaminy C a B

Jak vidíte peeling je nadupaný skvělými složkami, pro mě je důležité, že nevysušuje a abrazivní částečky jsou tak akorát, aby byl peeling dostatečně účinný ale zároveň šetrný k mé citlivé pleti. Našlehaná konzistence usnadňuje aplikaci, skvěle se roztírá a já jsem nadšená z toho jak šupinky okolo rtů ( dost trpím na ekzém a lišaje ) mizí a pleť zůstává krásně jemná a hebká na dotek. Necítím žádné podráždění, pálení či pnutí.
Peeling je nutné z pleti velmi dobře opláchnout, abrazivní částečky jsou pevné a nerozpouštějí se.
U citlivé pleti Botanica Slavica doporučuje aplikaci 1x až 2x týdně, já bych volila určitě jednou týdně. Šupinky, odumřelou kůži i nečistoty, které se na pleti běžně usazují s ním krásně odstraníte, ale není třeba pleť dráždit. Alespoň mně to takto vyhovuje.

Pleťový peeling 9 divů plodů 120 ml koupíte za 348 Kč zde.


PLEŤOVÁ MASKA || 9 DIVŮ PLODŮ



Jedna z mých nejoblíbenějších masek letošního léta. Díky sluníčku ( a že ho letos je, tuším už od června si ho užíváme plnými doušky, takové léto nepamatuji) je pleť vysušená, potřebuje hydratovat a vyživit. Slunce nám - atopikům - pomáhá ,ale bez regenerace a výživy to nejde. Masky miluji, mohla bych je aplikovat téměř každý den, ale co si budem povídat, ne každý den je čas a hlavně, pleť by si na ten luxus taky mohla zvyknout, a to nechceme :-D Masku se tedy dopřávám 1-2 x týdně. Většinou dvakrát. Masku natírám před tím než jdu do sprchy, pod teplou vodou se pokožka ještě napaří a pleť může  lépe absorbovat účinné látky z masky, no a nebo klasicky doma při úklidu, nevím jak vám, ale my MATKY většinou s maskou nerelaxujeme, tak jak většinou vidíte na Instagramu, ale buďto se po nás válí děti a prstíkem zkoumají co to vlastně máme na obličeji a nebo líteme s hadrem nebo vařečkou :-D joooo takový už je život, ale zpět k masce.
Na pleti ji nechávám okolo těch 20 minut, někdy i přetáhnu třeba na půl hodinky, ale myslím, že u masek, které pleť vyživý to není problém, spíše si na to dávejte pozor třeba u slupovacích masek :-D
Maska má opravdu zvláštní vůni, nedokážu ji popsat, ale evokuje ve mně lékárnu ze starých dob, stejně tak jako obaly Botanica Slavica.
Po nanesení mírně hřeje, po chvilce tento pocit odezní. Roztírá se velmi dobře. Když jsem ji nanesla poprvé, starší dcerka za mnou přišla a povídá : " jééé mami ty vypadáš jako černoška, kam takhle půjdeš ?" :-D  Nebojte, nikam jsem s touhle maskou, se kterou opravdu budete připomínat keňského bojovníka, nešla :-)
Pleť krásně vyživila, hydratovala, místa, zasažená atopickým ekzémem nedráždila. Celkově byla velmi příjemná a pleť po ní vypadala lépe, zdravěji, šupinky okolo rtů zmírnila. 
Krom výše zmíněných extraktů z devíti plodů maska obsahuje i růžový jíl, který je skvělý právě pro atopiky a citlivky, pro zralou pleť se sklonem k začervenání. Pleť čistí, působí antibakteriálně a protizánětlivě .

Pleťovou masku 9 divů plodů 120 ml koupíte za 348 Kč zde .



Já jsem z této přírodní kosmetiky nadšená, balení jsou dostatečně velká a myslím, že třeba ten peeling vám vydrží fakt na dlouho. Maska sice ubývá rychleji, i tak si ale myslím, že vyjde na spoustu použití, sama ještě nejsem na konci ,a to ji používám často.
Jelikož se jedná o přírodní produkty, chraňte je před světlem. Já je mám schované v šuplíku, i když mi ty obaly přijdou překrásné, radši si prodloužím životnost a nebudu riskovat ,že se zkazí. Doporučuje se, je udržovat v chladu do 25 °C , možná by snesly i ledničku, ale já na sebe nerada patlám studenou kosmetiku :-D, tak tmavý šuplík v koupelně musí stačit :-D

Co vy a přírodní kosmetika ? Zkoušeli jste nějaké produkty od Botanica Slavica? Jak často maskujete a relaxujete u toho nebo gruntujete a vaříte jako já?




Moc děkuji BOTANICA SLAVICA za poskytnutí produktu k recenzi.



21 komentářů:

  1. Dost mě zaujal peeling :) A líbí se mi, že jsou to opravdu velká balení.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tuhle značku absolutně neznám, ale vypadá skvěle a hlavně ty nádherné obaly :) na těch já fakt ujíždím :) Kolikrát je mi líto je vyhodit. Hodně mě zaujal ten peeling, ráda bych ho někdy zkusila :)

    http://everyday-lifecz.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty obaly jsou luxusní a peeling určitě někdy zkus, je super :-)

      Vymazat
  3. Tahle značka m taky hodně zaujala, nejvíce řada 9 divů bylin, jelikož miluju bylinné vůně :)

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě zaujaly všechny řady, ale na mou pleť nejlépe sedne 9 divů plodů :-)

      Vymazat
  4. Mně na pleť různé přírodní a bylinkové produkty hrozně pomáhají, takže mě zaujaly i tyto výrobky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Oba produkty vyzerajú super, tá maska až na zjedenie! Značku som už obdivovala v DM :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já koukala , že na Slovensku ji máte v dm :-) U nás jsem ji zatím neviděla :-)

      Vymazat
  6. Ja som asi divná ale pre mňa to vyzerá ako na jedenie :D A ak by to ešte pekne voňalo tak neviem :D

    Klaudia Duranova BLOG  / check my IG

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako jídlo to nevoní :-D , ale je fakt , že ta maska trochu jako nutela vypadá :-D

      Vymazat
  7. Woow o značke som nepočula ale je mi sympatické, že je československá a aj ten príbeh o Lenke a Honzovi :) Vybrala si si ináč super produkty, presne tie by lákali asi aj mňa. Peelingy zbožňujem ako pleťové tak aj telové (je mi ľúto tej tvojej zlej skúsenosti :( ) aa na maskách si teraz dosť fičím, určite by som skúsila aj túto.

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super , určitě zkus, tyhle dva kousky rozhodně stojí za to :-)

      Vymazat
  8. Od značky mám doma čistící pleťový gel a pleťový krém a oba jsou to delikátní voňavé kousky :-) docela mě zaujal ten peeling... já u maskování dělám všechny domácí práce. Pak na ně vždycky zapomenu a z půl hodinky jsou dvě :-D
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D to znám, no na ten gel a krém jsem také koukala :-D

      Vymazat
  9. Oba produkty som už zaregistrovala ale ešte som nemala doma ani jeden :-) V podstate som nemala doma nič od tejto značky :-)

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak kdyby náhodou , ráda si počtu na blogu :-)

      Vymazat
    2. Ahoj Zuzi, taky jsem neměla ještě doma žádný a o této značce jsme už někde četla. Hodně objednávám přes eshop www.zelenazeme.cz a naprostá spokojenost, tak nevím zda vůbec zkoušet něco jiného.. :-) Ahoj Jarča

      Vymazat