čtvrtek 4. dubna 2019

JAK NA HEBKOU POKOŽKU S PŘÍRODNÍ KOSMETIKOU?


Jak to máte s přírodní kosmetikou vy? U mě si
našla své čestné místečko, a i když nepoužívám jen ji ( ne, že by nebyla dostačující, ale to já nedošla k závěru, že mám dost zkoušení a testování všemožné kosmetiky), tak jsou kousky, které jsem si doslova zamilovala.

V jednom z nedávných balíčků z e-shopu TOMMYSALT.cz  jsem objevila i trojici úžasných tělových produktů.  Značky Weleda a Saloos se řadí mezi mé velké oblíbence, Urtekram mě už dlouho lákal.

SALOOS || KOUPELOVÝ OLEJ MEDUŇKA 



Jestli máte rádi relax ve vaně stejně jako já, tak tohle bude věcička přesně pro vás, proč? NIC OPRAVDU NIC z koupelových vychytávek nevonělo tak krásně jako tenhle olejíček. Když jsem ho poprvé nalila do vany, probleskla mi hlavou vzpomínka na okamžik, kdy jsme poprvé jeli s chlapem na výroční wellness ( jakože na výročí svatby.... chápeme se :-D), jezdíme bez dětí, takže je to opravdu odpočinek jak má být, no a přesně takhle to tam vonělo. Dokonalá meduňková vůně. Silná, ale ne obtěžující, provoněla nám nejen koupelnu, ale v podstatě celý byt. To byla první věc, která mě na něm upoutala a v podstatě proto jsem si ho zamilovala.

Jenže tím jeho benefity nekončí. Pokožce dodá výživu a regeneraci, ani já se svou atopickou suchou pokožkou nemám potřebu dalšího mazání, a to už je opravdu co říct :-D Několikrát jsem vám zde na blogu psala, abyste oleje používali na vlhkou pokožku, aby se olej lépe vstřebal, neseděl na pokožce, uzamknul se a dodal tak pleti dlouhodoubou hydrataci. Koupelový olej vám přinese dostatečnou péči v podstatě bez práce, stačí se jen naložit do lázně a relaxovat.

Věděli jste, že meduňka má antistresové, uklidňující účinky, dobře se po ní usíná a podporuje dobrou náladu?  Nevím jestli její účinky potřebuji víc já ( uklidňující ) nebo moje děti ( dobře se po ní usíná), každopádně, sahám po ni v obou případech :-D Tady to berte spíš s nadsázkou, kdyby po ní moje holky tak dobře usínaly, fasují meduňku ve velkém :-D , přesto však tu vůní beru jako takový duševní relax.

Koupelový olej můžete použít i na děti, stejně tak jako já, perfektní je i pro sušenky a atopiky, olejíček obsahuje kombinaci slunečnicového a sezamového oleje.

Pokožka je po něm jemná, hebká, provoněná, tohle je rozhodně jeden z produktů, ke kterému se chci vrátit. 

Koupelový olej Meduňka Saloos 125 ml koupíte za 113 Kč  zde.



WELEDA || MANDLOVÝ KRÉM NA CITLOVOU POKOŽKU RUKOU



Značka Weleda se pyšní spoustou řad na různé typy pleti, mou oblíbenou řadou je mandlová, je vhodná i pro velmi citlivou pokožku, a to ta má určitě je. Obzvlášť ruce velice trpí, na veškeré úklidové práce používám rukavice ( rodina nade mnou občas nevěřícně kroutí hlavou :-D, ale myslím, že kdo na atopák a suché popraskané ruce trpí, mě určitě pochopí.) i přesto mě velice často trápí kožní problémy. Přes zimu mi ruce leckdy popraskají až do krve, proto se je snažím co nejčastěji krémovat. 
Mandlový krém voní lehce po marcipánu, já marcipán miluji a pokaždé, když krém vmasíruji do rukou, musím k nim neustále čichat :-D.
Je to jeden z krémů, kterým se mažu, když mám poblíž holky, hlavně Kačku, které jsou dva roku, asi nikoho nepřekvapí, že chce na sebe napatlat všechno co maminka. S mandlovým krémem nemusím mít strach, že se její citlivá dětská pokožka podráždí. ( To samozřejmě neplatí u každé kosmetiky, většina do dětských rukou skutečně nepatří.)
Mandlový krém je mnohem lehčí, než jsem si myslela, rychle se vstřebává a nezanechává mastný pocit. To z něj činí ideální krém na běžné denní použití, jelikož téměř okamžitě můžete sáhnout na telefon, datlovat do klávesnice, nebo beze strachu, že vyklouzne, si vzít skleničku s vodou :-)
Ač je lehký, tak je velice účinný a hydratuje po dlouhou dobu, rozhodně nemám pocit a nutkání se po chvilce opět namazat, tak maximálně kvůli té dokonalé a věrné marcipánové vůni :-)

Madlový krém na citlivou pokožku  rukou Weleda 50 ml koupíte za 218 Kč zde.


URTEKRAM || KOKOSOVÝ SCRUB



Taky milujete vůni kokosu snad ve všem? Já ano, ale ne každé kokosové aroma mému nosu lahodí. Urtekram ho vyladil opravdu perfektně. 
Peelingové částečky jsou spíše jemnějšího rázu, ale i tak se s ním dá pokožka pěkně poctivě obrousit. Je tedy vhodný i pro citlivější pokožku.
Obsahuje samé užasné ingredience jako mandlový olej, kokosový olej, bambucké máslo či kyselina hyaluronová.
I přesto, že obsahuje oleje a bambucké máslo, pokožka po něm není mastná, zároveň ale nevysušuje. Nicméně doporučuji po peelingu promazat.
Díky tomu, že jeho částečky jsou jemnější, můžete ho používat klidně i třikrát do týdne, já si tu jemnou a hebkou pokožku nemohu vynachválit, hned si připadám o chlup mladší :-)
Dokonce ho zkusil i můj chlap, ne teda úplně úmyslně, ale … volal na mě z koupelny, co jsem to sakra dostala za sprcháč, že vůbec, ale vůbec nepění, že stojí za houby, a já říkám....  "jakej prosim tě?" A ukazuje mi právě tenhle scrub….On mu totiž těžko bude pěnit peeling, že jo :-D
Takže pokud jste kokosoholici, a že vás je určitě dost, vřele doporučuji.


Kokosový scrub Urtekram 150 ml koupíte za 166 Kč zde.

Pokud e-shop TOMMYSALT.cz  neznáte, určitě doporučuji mrknout, je to obchůdek s přírodní kosmetikou, a právě tam probíhá výprodej, ale pozor, jen do vyprodání zásob :-) Najdete tam právě značky Weleda, Saloos a Urtekram .



A co vy? Jaké značky přírodní kosmetiky jsou vám blízké a měli jste zkušenost s nějakým se zmíněných produktů? 
Moc ráda se u vás inspiruji :-)


Moc děkuji e-shopu TOMMYSALT.cz za poskytnutí produktů k recenzi.

19 komentářů:

  1. Produkty naozaj vyzerajú skvelo, najmä ten scrab, ale popravde ma zaujalo všetko 👍 všetky vône a aj produkty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechny jsou skvělé, určitě můžu vřele doporučit :-)

      Vymazat
  2. Kdysi jsem Saloos používala a některé produkty byly opravdu fajn:) Od Weledy jsem měla pleťový krém stejné řady, jako ty ten na ruce a nádherně voněl, jen byl na mě trochu moc hutný, ale na zimu ideální. Také mám přírodní kosmetiku ráda, ale kombinuji ji s chemickou a vyhovuje mi to:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já ji kombinuji s chemickou :-) Já ten pleťový nezkoušela, ale měla jsem olejíček a ten byl úžasný :-)

      Vymazat
  3. Skvělé produkty, hlavně ty oleje od Saloos :-) ty si pořizuji pravidelně a od té doby, co jsme zkusila jejich holící olej, dělám si olej na holení ze všech jejich olejíčků a funguje to :-D
    All my cosmeticsk

    OdpovědětVymazat
  4. Koupelové oleje od Saloos mám hodně ráda :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Saloos je moje oblíbená kosmetika, ale tento produkt jsem ještě nezkoušela, budu muset napravit! Poslední dobou mám velice špatný spánek a meduňka mi opravdu pomáhá. Vždy večer si udělám meduňkový čaj a celou noc spím jak zabitá :)
    Weledu jsem bohužel ještě nezkoušela, budu to muset napravit!
    Poslední produkt vůbec neznám značku, každopádně ta vůně kokosu je extrémně lákavá! Nedávno jsem měla tělové mléko od Dove s kokosovou vůní a vůně byla cítit až do ráda! Dokonce i náš pes tím voněl a to mi jen spal v nohách :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Nám roste meduňka v záhonku, už se probrala ze zimního spánku, každý rok jí suším, ten olej je vážně parádní, a Weledu určitě vyzkušej. S Urtekram to byla i má první zkušenost :-)

      Vymazat
  6. Musím sa priznať, že ma zaujal každý produkt :) Akurát minule som v drogérii pozerala na veci od Saloos a hovorila si, že si už konečne musím niečo kúpiť :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  7. Mandlový krém je úžasný :-) a i mléko z téhle řady je perfektní :-)

    TO BYL MŮJ BŘEZEN

    OdpovědětVymazat
  8. Páni, musím povedať, že ten kokosový peeling na telo ma vážne zaujal. Vôňu kokosu milujem a peelingy tiež, takže tento produkt znie ako stvorený pre mňa. Ďakujem ti za tip a za pobavenie historkou o tvojom chlapovi a koko scrube :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Zaujímavé produkty :-) žiaden z nich som ešte neskúšala :-)

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  10. Saloos aj Weledu mám veľmi rada. Tie oleje do sprchy od Saloos chcem určite skúsiť, aktuálne sa sťahujeme na byt, kde bude konečne aj vaňa takže sa budem môcť kúpať. Od Weledy mám veľmi rada ich Skin Food.
    Bianka

    OdpovědětVymazat