neděle 3. února 2019

HYDRATACE JE ZÁKLAD || S MASKOU KE KRÁSNÉ PLETI


Hydratace je pro suchou atopickou pleť nesmírně důležitá, a i když si možná myslíte, že postačí výživa v podobě hutného krému a řádného promazání, není tomu tak. Roky plynou a můj ekzém se zlepšil na dá se říct ukočírovatelný stav, jenže... suchá místa se objevují stále a šupinky mě vytáčejí do stavu nepříčetnosti. Moje pleť je totiž suchá a dehydratovaná. To znamená, že potřeba je nejen výživa, ale také hydratace. Dostat do pleti potřebné množství vláhy dá zabrat, proto vítám veškeré hydratační vychytávky a nejradši mám asi masky. Jejich účinek totiž bývá okamžitý.
Velké naděje jsem vkládala do dermokosmetiky, a to konkrétně do hydratačních masek Skincode a Bioderma. Co myslíte? Vydržel jejich účinek déle než pár hodin?  A má smysl investovat do  pleťových masek?


Nebudu vás napínat, smysl to určitě má. Pleťové masky jsou dle mého jedním z nejdůležitějších pilířů péče o pleť, ta má může posloužit jako důkaz.
V maskování se snažím dodržovat frekvenci 1-2x týdně, pokud ale vidím, že moje pleť potřebuje silnější kalibr, zvyšuji dávkování klidně na každodenní rituál. Není nic lepšího, než když si ráno po vyčištění pleti dopřejete pořádnou dávky hydratace.


SKINCODE  ESSENTIALS VYHLAZUJÍCÍ A ZVLÁČŇUJÍCÍ MASKA



Na tuhle masku gelové konzistence s jemnými mikroperličkami Skincode jsem hodně sázela. A následná hydratace se skutečně dostavila. Oblíbila jsem si používat masky ráno, před aplikací make-upu. Dost často se stává, že mi make-up během dne zvýrazní šupinky a suchá místa, pravidelně peelinguji, ale maska je to nejlepší co mohu pro svou pleť udělat. Šupinky se mi podařilo minimalizovat. Pleť je viditelně hydratovaná, šťavnatá a napumpovaná.
Okolo rtů se téměř vsákne, tak moc mám pleť v těchto místech dehydratovanou.

Aplikuje se na 10-15 minut ( nebála jsem se ani delšího použití ) a následně se smývá vodou, já pleť jemně přetřu ručníkem namočeným do teplé vody, abych eliminovala další dehydrataci vodou.
Maska jemně chladí, pro ještě větší osvěžení ji můžete uchovávat v ledničce.

Skincode Essentials vyhlazující a zvláčňující masku 75 ml koupíte za 699 Kč zde.

Pokud vás značka Skincode zaujala určitě doporučuji mrknout i na recenzi Mirky na blogu Frangipani.cz, do článku přidala i zajímavosti přímo o švýcarské značce Skincode ( je to vážně zajímavé čtení, určitě doporučuji :-) )



BIODERMA HYDRABIO MASKA



Značku Bioderma zná asi každý, valná většina z nás ji někdy zkoušela, včetně mě, ale maska z řady Hydrabio pro mě byla novinkou.
Zprvu jsem si myslela, že se krémová maska vsákne, avšak není tomu tak. Opět se mi téměř vpila v místech okolo rtů, jinak ale na zbytku obličeje zaschla, ne však do krusty, nemusíte se tedy bát pnutí. Naopak, maska byla na pleti velice příjemná.
 Bioderma doporučuje večerní aplikaci, a pro většinu z vás to asi bude časově přijatelnější. Ráno, před odchodem do práce je každá minuta drahá, to ovšem neplatí pro nás matky na mateřské, tudíž, já opět maskuji ráno.
Pleť je po použití viditelně hydratovaná a i s touto maskou se mi podařilo eliminovat šupinatění a vysušení pleti. Hydratovaná pleť vypadá mnohem jasněji, plněji a vláčněji, dá se říct jednoduše zdravěji.

Aplikuje se na vyčištěnou pleť po dobu 10-15 minut a rozhodně nevadí, když dobu protáhnete, je určená i pro citlivky. Smývám ji opět mokrým ručníkem.

Bioderma Hydrabio masku 75 ml koupíte za 536 Kč zde.



Obě masky mě nadchly a dodaly mé pleti přesně to, co jsem od nich chtěla, a co jsem také čekala, přeci jen, když šlápnete vedle s maskou do stovky, tolik vás to netrápí, ale s maskou nad pět set už čekáte nějaký ten účinek. Ač je každá maska jiné konzistence, obě perfektně hydratují pleť a hlavně opravdu zmírňují suchost a šupinky, jen je opravdu velice důležitá důslednost a pravidelnost.
Mě osobně tohle problém nedělá, jsem maskovací nadšenec. S maskou většinou neodpočívám, ale pobíhám po bytě, myju nádobí, nebo taky třeba vlasy, starám se o holky a nebo lítám s vysavačem, jak se říká, ani minuta nazmar, a ono to ani jinak s dětmi nejde :-D Přesto věřím, že je důležité najít si čas na sebe, na péči o sebe a svou pleť.

Co vy a masky? Jaké používáte nejčastěji a jak často maskujete? Relaxujete u masek?



Moc děkuji lékárně Benu za poskytnutí produktů k recenzi.



30 komentářů:

  1. Scincode vypadá skvěle! Já se snažím relaxovat, když jsem doma sama. S maskou na hlavě, na obličeji, ale nejradši si poležím ve vaně se sklenkou vínka a svíčkami <3.


    ByGabra

    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já si občas vezmu masku do vany, když děti spí :-D Málokdy , ale někdy přeci :-)

      Vymazat
  2. So suchou pleťou túto zimu poriadne zápasím, takže takéto hydratačné masky sa mi rozhodne hodia :) Ani s jednou maskou nemám skúsenosť, ale vyzerajú veľmi dobre :) Teraz som si zvykla používať masky 3x týždenne, lebo nevyhnutne potrebujem hydratáciu :D :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom podobně :-) Mohla bych mít masku každý den, moje pleť by zajásala :-)

      Vymazat
  3. Skvělé masky, i když bych si pro sebe vybrala spíše nějaké čistící. Ale je super, že obě tak skvěle fungovaly.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ideálka je nejdříve čistící a poté hydratační :-)

      Vymazat
  4. Ktorá maska vmTi viac vyhovovala? Je to tak, matky sú síce doma, ale sa nezastavia. Tieto natierateľné nám aspoň pri behaní nezliezajú z tváre ako niektoré plátienkové :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, i když já běhám často i s plátýnkem, je teda fakt, že se snažím malou kočičku udržet na tu chvilku u pohádky a kusu žvance :-D
      Ani nevím, která mi vyhovovala více, každá má něco do sebe a účinek mi přišel podobný, avšak konzistence jiná.

      Vymazat
  5. Viac ma zaujala Bioderma, vyzerá veľmi dobre. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  6. Masky miluju takže díky za tipy tyhle neznám. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Zaujala mě ta od Biodermy tu bych chtěla zkusit !:) Děkuji za tip❤️

    OdpovědětVymazat
  8. Značku Skincode vůbec neznám. Musím uznat, že mě zaujala, dokonce i gel 🙂

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, se značkou Skincode jsem měla také první zkušenost :-)

      Vymazat
  9. Skincode vůbec neznám, ale vypadá dobře. Já si dávám masku přes den, když dcera usne, abych ji nafotila na Instagram :D , ale jinak hlavně večer. Jinak krásné fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, já jsem přes den už namalovaná a nechce se mi odličovat a znovu malovat :-D

      Vymazat
  10. tato znacka mi nic moc nerika, ale verim, ze hydratace je hodne dulezita :) ja osobne mam zkusenosti jen s la roche posay a clinique :)

    MELISSA KINSLEY | www.melissakinsley.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. La Roche Posay je jedna z mých nejoblíbenějších značek dermokosmetiky :-)

      Vymazat
  11. Masky mám hodně ráda, v poslední době hlavně slupovací a plátýnkové. Z tvého článku mě nejvíce zaujala od Biodermy 😊

    OdpovědětVymazat
  12. skincode mi nič nehovorí, ale oba produkty vyzerajú dobre :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obě masky jsou super, se Skincode jsem měla také premiéru :-)

      Vymazat
  13. masky vyzerajú skvelo :) ja ich teda moc často nepoužívam skoro vôbec keďže mi asi žiadna nevyhovovala vždy ma po nich štípe pleť a mám nepríjemný pocit asi mám príliš citlivú pleť :(
    leekralovaa <--- stále prebieha súťaž :)

    OdpovědětVymazat
  14. Jestli máš hodně citlivou pleť, tak bych určitě volila dermokosmetiku a právě hydratační masky, hlavně žádné slupovačky :-D

    OdpovědětVymazat
  15. Moc mi ty hydratační řady nevyhovují, skoro po všem mám pupínky :-/

    OdpovědětVymazat
  16. My new blog is www.gulsahworld.com. I will be happy if you subscribe to my blog .Kisses

    OdpovědětVymazat