neděle 11. listopadu 2018

U ŠŤASTNEJ VČELY || PÉČE Z BELIANSKÝCH TATER


Taky jste si zamilovali menší rodinné firmy s přírodní kosmetikou, kteří do ní vkládají nejen svůj čas, ale také srdce? Na internetový obchůdek  U šťastnej včely jsem narazila na Instagramu, okamžitě mě zaujala, a to nejen krásnými obaly, ale hlavně produkty. Jak už název napovídá, jedná se o kosmetiku s obsahem medu, dokonce RAW medu ( neprošel tepelnou úpravou a uchovává si veškeré léčivé vlastnosti ), který si Šťastná včela sama produkuje pod štítem Belianských Tater. Můžete si tak být jistí jeho kvalitou a čistotou. Všichni asi víme, jak moc je med zdravý a prospěšný pro celé naše tělo. Nejednou jsem si doma vyráběla cukrovo-medový peeling či masku, ale věřte, že kosmetika od Šťastnej včely je o několik levelů výše. Med pokožku vyživí, hydratuje, působí antibakteriálně, regeneruje, je vhodný pro atopiky, působí proti stárnutí a je to výborný antioxidant.




Se svou pletí to nemám lehké a užila jsem si své už jako dítě. Suchá, dehydratovaná, atopická, místy šupinky a ekzémy. Dá mi docela zabrat, udržet ji v kondici a najít kosmetiku, která mi nejen sedne, ale bude mi vyhovovat i dlouhodobě. To byl také jeden z důvodů, proč mě tato slovenská kosmetika upoutala. Sází totiž na kvalitu, ne na kvantitu. Vyrábí se ručně, v malém množství.

Začnu asi produktem, který jsem si oblíbila natolik, že si troufám říct, že se dostane do top oblíbenců tohoto roku.


KOLAGENOVÉ SÉRUM S EXTRAKTEM Z PLESNIVCE




Ptáte se, stejně jako já, co je to vlastně plesnivec? Co si budeme povídat, učený z nebe nespadl, tudíž i mně poradil strýček google :-D Plesnivec možná znáte pod názvem protěž alpská, což je bylinka rostoucí v horách a kromě alp ji najdete právě v Belianských Tatrách. Plesnivec pomáhá odbourávát volné radikály, je to skvělý antioxidant, zjemňuje pleť, působí i proti stárnutí navíc má i antibakteriální, antiseptické, protiplísňové a hojivé účinky . V séru také najdete například manukovou květovou vodu, extrakt z mořských řas, kyselinu hyaluronovou a rostlinný kolagen.


Sérum je určené pro suchou, dehydratovanou, unavenou pleť, ale já si troufám říct, že i nositelky normální či smíšené pleti budou nadšené, sérum totiž není mastné, nýbrž gelové a rychle se vstřebává.
Na pleti zanechává malinko ulepený pocit, což vymizí ihned po aplikaci dalšího přípravku, ať už používáte krém či olej. Můžete ho kombinovat i s dalšími séry, ale mě to přijde škoda, protože Kolagenové sérum je fantastické samo o sobě. Výsledkem je krásná, hydratovaná, vyhlazená a jemná pleť. Doslova (a teď si opravdu nevymýšlím ), vidím, že se mi redukují vrásky na čele. Není to nic, čeho byste si všimli na první pohled, jenže znáte to, my ženy se musíme neustále prohlížet v zrcadle a kontrolovat jestli nějaká ta vráska nepřibyla. Jaké je to rozčarování, když zjistíte, že vrásky jsou méně hluboké. A to je přesně ten důvod, proč jsem Kolagenové sérum pasovala na top produkt letošního roku. Balení je sice maličké, 15 ml , ale stačí pár kapek, vydrží tedy docela dlouho. Používám ho večer ( někdy se s ním rozmazluji i ráno, ale výjimečně :-) ) a zatím mi ubyla tak půlka balení. Můžu vám ale říct, že až ho spotřebuji, bude se mi hodně stýskat a budu asi potřebovat nové balení.

Kolagenové sérum 15 ml koupíte  zde.




VČELINA HOJIVÁ MAST



Atopický ekzém... téma samo o sobě, trpím na něj nejen já, ale také moje malá Kačka. Když tedy objevím přípravek, který by nám mohl v boji se svědivou pokožkou pomoci, nadšeně ho vítám. Včelina mě zaujala hned z několika důvodů.

1) Složení - mast je doslova nadupaná skvělými látkami, jako je bio bambucké máslo, mandlový olej, raw med, včelý vosk, extrakt z bio rozmarýnu a bio heřmánku a další úžasné ingredience.

2)  Rozmanité použití - primárně ho samozřejmě používáme na pokožku podrážděnou od ekzému, pravidelným mazáním ( několikrát denně ) se dá moc pěkně eliminovat výsev a zmírnit svědění. Skvěle si poradí i s popraskanou pusinkou malých dětí a s lišaji okolo rtů. Kačku s ní mažu i těsně před odchodem z domu, její citlivá dětská pleť špatně reaguje na podzimní sychravé a větrné počasí .


Mast se rychle vstřebává, zanechává pokožku vláčnou, hydratovanou, promaštěnou a hlavně chráněnou. Já mast používám na ekzém na krku, kde mi pomáhá od urputného svědění, na popraskané ruce a suchá místa. Je opravdu potřeba, abyste mazali několikrát za den, pokud ji aplikujete jen večer před spaním, nebude mít takový efekt.
Na to, jak často se touto mastí mažeme mi přijde, že ubývá velmi pomalu.
Konzistence je našlehaná a při styku s pokožkou okamžitě taje.

Včelinu hojivou mast 60 ml koupíte na oficiálním e-shopu zde.
Nebo na českém e-shopu zde.




MEDOVÉ MÝDLO S OVESNÝMI VLOČKAMI A KOZÍM MLÉKEM



Tuhá mýdla mě začaly zajímat poměrně nedávno. Kdysi jsem si myslela, že tuhá mýdla pokožku vysušují. Jenže opak je pravdou, to kouzlo ale tkví v tom, vybrat si ten správný a hlavně kvalitní produkt.


Medové mýdlo s ovesnými vločkami a kozím mlékem obsahuje různé oleje, jako třeba kokosový, olivový či ricinový a věřte, že ve složení je nenajdete až na posledních místech, jako tomu bývá zvykem u konvenční kosmetiky.

 Mýdlo navíc obsahuje včelí vosk, raw med, kozí mléko ( věděli jste, že pro atopiky je kozí mléko mnohem vhodnější než kravské ? A to jak zevnitř, tak i zvenku ) a ovesné vločky ( též skvělé pro atopiky - určitě jste slyšeli o blahodárných ovesných koupelích).


Mýdlo krásně pění, důkladně vyčistí pokožku, zdá se až vrzající, ale opravdu nevysušuje, po umytí nemám okamžitou potřebu se namazat, i když je to samozřejmě lepší. Hlavně ale pomáhá s již zmíněným ekzémem. Navíc ho můžete použít i pro děti.


Mýdlo je skvělé i na holení, stačí párkrát zakroužit na pokožce, napěnit a použít klasický holicí strojek, tento způsob holení určitě doporučuji citlivkám jako jsem já, protože pěny na holení bývají často silně parfemované, což pro pokožku se sklony k podrážnění není nejlepší.

Pokud chcete začít s přírodní kosmetikou, ale nevíte jakým produktem začít, mýdlo je ta správná volba. Nejen, že je cenově dostupné a nezruinuje vaší peněženku, ale začnete tak s péčí našeho největšího orgánu. Ve chvíli, kdy pokožku ještě napaříte, otevřou se póry a přijímáte tak víc látek, ať už těch tělu prospěšných či nikoli.

Přírodní mýdla se hodí i jako dárek, mrkněte sami, medové mýdlo vypadá úžasně.

Medové mýdlo s ovesnými vločkami a kozím mlékem 100 g koupíte na oficiálním e-shopu  zde.
Nebo na českém e-shopu zde.




Veškeré produkty jsou bez syntetických látek, barviv, bez parabenů, minerálních olejů. Šťastná včela do své kosmetiky nepřidává palmový olej a netestuje na zvířatech, navíc myslí na ekologii a snaží se používat obaly, které lze recyklovat.

A pokud byste se chtěli osobně podívat, kde se tahle přírodní kosmetika ručně vyrábí, rádi vás uvítají a budete moct otestovat všechny výrobky sami na sobě :-) Mrkněte zde.

Mně produkty od Šťastnej včely nadchly a mají i spoustu novinek, krémy na ruce, perníkový scrub i mýdlo, konjac houbička a balzám na chřipku a prochladnutí. Také mě velmi zaujala rukavička na odličování, Hyaluronové sérum, Belianský elixír a Zlaté olejové sérum ( znáte mě... já a oleje :-D )

Znáte obchůdek U šťastnej včely? A co zaujalo vás? Máte rádi med v kosmetice?



Moc děkuji e-shopu U šťastnej včely za poskytnutí produktů k recenzi.


6 komentářů:

  1. Přírodní kosmetiku miluji a tenhle článek mě zaujal. Hlavně mast a mýdlo. Pečující kosmetiku používám především přírodní a čím dál tím víc mě ujišťuje tvrzení, že méně je více.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To i mně a jsem nadšená, že se přírodní kosmetika tolik rozmohla a nacházím stále nové skvělé značky :-)

      Vymazat
  2. O téhle kosmetice slyším poprvé a věřím, že jsi z ní nadšená. Líbí se mi všechny výrobky a přírodní mýdla mám nejraději.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mýdlo je skvělé, všechny produkty, které jsem od Šťastné včely vyzkoušela jsou úžasné :-)

      Vymazat
  3. Ta včelí mastička vypadá skvěle. Loni jsme si jednu přivezli z Řecka a jsem ráda, že se něco podobného prodává i u nás :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rozhodně, je skvělá, do Řecka bych se také ráda podívala a pokoupila nějakou tu jejich kosmetiku :-)

      Vymazat