neděle 3. června 2018

LADIVAL || PÉČE O DĚTSKOU POKOŽKU PŘI POBYTU NA SLUNCI



Letos nám sluníčko přeje a už během května nám nachystalo spoustu slunečných dní. Jsem ráda, slunce miluji, nabíjí mě energií a dobrou náladou, někdy si už ale připadám jako grilované kuře :-D

Sluneční paprsky mohou být nebezpečné a zvláště pro naše nejmenší. Dětskou pokožku je třeba chránit mnohem více než tu dospělou, nemá ještě vytvořenou žádnou ochranu před UV zářením. My, rodiče jsme zodpovědní za to, aby se naše ratolesti nespálili a vštěpovali jim správné "opalovací" návyky.

Já svoje holky odjakživa mažu krémy s SPF 50 a momentálně testujeme LADIVAL SPF 50+ ,a bez toho, aniž bych Kačku namazala, nevycházíme v těchto vedrech z domu. Nezapomínejte na ochranu svých dětí i při jízdě autem, UV záření dopadá i přes skla aut!!!


V ČEM JE LADIVAL VÝJIMEČNÝ ?


Je to jediný krém na ochranu proti slunci u nás, který má nejen ochranu proti UVA (zodpovědné za stárnutí pokožky) a UVB záření (poškození kůže, vnik rakoviny), ale také IR-A, což je infračervené záření typu A, které je zodpovědné za poškození kůže v nejspodnější vrstvě.

Dalším benefitem LADIVALU je fakt, že je vhodný i pro citlivou atopickou pokožku. Už několikrát jsem vám psala o tom, jak je Kačka citlivá, a tvoří se jí vyrážky a ekzémy, chudák holka ... zdědila to po mě  :-(
Je opravdu velmi výživný, pokožka po něm trochu lepí, lehce se roztírá a je teda fakt, že se po něm holky dost lesknou, ale když krém funguje a nedrážní pokožku, tak jsem ochotná, pár nedostatků přehlédnout. Hlavně, že jsou holky chráněné, navíc jim je to jedno, Tince se líbí, jak se hezky leskne a Kačka to ještě nevnímá. Ono to složení musí být mastné, obzvlášť pokud má být přípravek voděodolný.
Nezapomínejte krém před použítím protřepat !!!


Holky mažu několikrát denně, a nezapomínám na partie nosu, uší, oční víčka, ramena, stehna a nárty. Pokud máte nějaké dražší kousky oblečení, určitě oblékejte své děti až po tom, co se krém trošku vpije, můžete si je zabarvit a pračka si s tím nemusí poradit. My drahé oblečení holkám nekupujeme, jsou to děti a já budu radši, když budou špinavé, ale budou si hrát, než aby byly nastrojené a musely sedět na zadku a dávat pozor na oblečení. Takže jestli máme někde flíček od krému, mě nerozhodí, on zas tak velké fleky nedělá :-D

Ještě by vás mohlo zajímat, že Ladival chrání před sluncem kombinací mikropigmentů a organických ( chemických ) filtrů.
Neobsahuje konzervační látky, parfémy, barviva ani chemické emulgátory (PEG).


SHRNUTÍ


Krém si pochvaluji, Kačka je jak ředitelka vápenky :-D a zaplať pánbůh se mi nespálila, LADIVAL nosím v kabelce a v případě potřeby mažu a mažu.
Určitě to je jeden z lepších krémů jaké jsme měli, a super na něm je právě to, že je vhodný i pro citlivky i atopiky a také ta voděodolnost. Nemám pak strach nechat Kačku v dětském bazénku.
V tomto ohledu mi nevadí, že krém není přírodní, protože ochrana dětí je důležitější ,a i když na Kačku jinak chemii nepoužívám, tak tohle je výjimka.

Pokud si nejste jistí s výběrem správného krému pro sebe nebo své děti, můžete kouknout na e-shop Lékárna.cz, spustili na svých stránkách Dermokalkulačku. Ta vám pomůže vybrat po zadání pár údajů (např. jaký jste fototyp, na jaké účely krém chcete, typ pleti, v jaké formě ,pro koho je určen) správný krém pro vaši pokožku. Lékárna.cz nabízí přes 300 produktů a můžete si zde vybrat, jak chemické, tak i minerální přípravky :-)

LADIVAL mléko na ochranu proti slunci pro děti 200 ml koupíte za 372 Kč zde.



A co vy? Jak se chráníte vy nebo jak chráníte své děti před sluncem ?



Moc děkujeme e-shopu Lékárna.cz za poskytnutí produktu k recenzi.

6 komentářů:

  1. Taky používám ochranný faktor 50, když jsem celý den na sluníčku. Tahle značka mi sice nic neříká, ale líbí se mi.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, že myslíš na ochranu své pokožky, jednou Ti to vrátí :-)

      Vymazat
  2. Ja som 50 asi nikdy v živote ani nepoužila ale keby mám dieťa tak by som na to dávala extrémny pozor. Hlavne tu v UK som bola veľmi prekvapená keď sme boli s kamarátmi vonku na celý deň a dostali sme úpal a úplne nás spieklo...čomu som vôbec nerozumela. Nikdy na mňa až tak slnko ostré nebolo. Treba na to dávať pozor :)

    Klaudia Duranova / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slunce je zrádné, to je pravda, někdy se ani nezdá, že peče a člověk je pak červený jako paprika :-)

      Vymazat
  3. ja taktiež používam 50 hlavne na tvár, lebo tá sa mi vždy hrozne spáli. Inak túto značku nepoznám ja používam skôr Biodermu. Ale vôbec nevyzerá zle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Biodermu jsem také měla, teda tu dětskou, řekla bych, že kvalitou jsou srovnatelné :-)

      Vymazat