pondělí 18. června 2018

BE BUTTER || ŠLEHANÁ BIO BAMBUCKÁ MÁSLA


Díky blogu jsem měla možnost poznat spoustu skvělé kosmetiky, v poslední době si mé srdce získává i ta přírodní, které jsem v minulosti nevěnovala tolik pozornosti, jenže člověk míní a život mění. A tak se stalo, že právě přírodní kosmetika, alespoň co se péče týká, zaplňuje hlavní místo v mé každodenní rutině. Každý máme nějaký ten problém s pletí, tím mým je atopický ekzém, a i když už je mírnější než v dětství stále se s ním potýkám. Jednu věc, jsem se ale jako atopik naučila, a to mazat, mazat a mazat. Prevence je totiž velice důležitá a promazávání je důležitou součástní života s atopickým ekzémem. 


Česká přírodní kosmetika BeButter mě okouzlila na první dotek, jejich šlehaná bio bambucká másla jsou dokonalá, konzistencí mi připomínají nadýchaného pribiňáka, jsou lehká jako obláček a při styku s pokožkou krásně tají. No co vám budu povídat. Tohle rozhodně chcete .

Doma mám hned dva druhy, osvěžující CITRÓNOVOU TRÁVU a NATURAL. Citronová tráva obsadila můj šuplík, kdežto verzi Natural jsem nechala pro Kačku, protože to nejčistější patří dětem.

ŠLEHANÉ BIO BAMBUCKÉ MÁSLO CITRONOVÁ TRÁVA



Ta vůně, úplně jsem se do ní zamilovala, svěží, pro léto jako stvořená. Pokožka je po nanesení šlehaného másla vláčná, hydratovaná a promazaná. Zanechává jemný ochranný filmeček, mastná pokožka vám po něm ale nezůstane. Nejvíc jsem si ho oblíbila po koupeli, kdy ho vmasíruji do mírně vlhké pokožky. Nezapomínám na suchá místa jako kolena či lokty. Pokud cvičíte, dopřejte svým svalům relax a uvolnění masáží tímto máslem.


Díky recenzi Shelf Of Beauty jsem zkusila i vlasový zábal, máslo jsem rozehřála v dlaních , aplikovala jsem ho do konečků vlasů a smotala na co nejdelší dobu do drdolu. Záleží jen na vás, kolik času si na zábal vyhradíte, může to být deset minut i celý den nebo noc a můžete tak vlasy chránit i před vodou a chlorem, přesně tak to totiž Eliška z Shelf Of Beauty používá a já jí děkuji za tip. Vlasy jsou po zábalu jemné a uhlazené.
(Víc by se asi na zábal hodila verze Natural než Citrónová tráva, ale já ji nechci Kačce vypatlat :-D )

Pokud se pyšníte těhotenským bříškem, vyberte variantu NATURAL nebo LEVANDULE, CITRÓNOVÁ TRÁVA díky vybraným esenciálním olejů není vhodná pro těhulky.


SLOŽENÍ :

bio bambucké máslo, mandlový olej lisovaný za studena, meruňkový olej lisovaný za studena, sojový olej, extrakt z meduňky lékařské, vitamín E, esenciální olej z citronové trávy, esenciální olej z máty kadeřavé, esenciální olej z rozmarýnu lékařského, Citral*, Geraniol*, Limonene*, Linalool*. *součást éterických olejů

Šlehané bio bambucké máslo citrónová tráva 200ml koupíte za 179 Kč zde.


ŠLEHANÉ BIO BAMBUCKÉ MÁSLO NATURAL



Kačka zdědila ekzémy a vyrážky po mně ,a tak jsem máslo ve verzi NATURAL nechala pro ni. Je vhodné pro citlivou pokožku dětí i dospělých, a to na obličej i tělo. Ještě nedávno mi Kačka krásně držela při mazání a oblékání, dneska je všechno jinak a já jsem vděčná za konzistenci šlehaného másla, rychle s ním poťupkám celé tělíčko a za pochodu... no spíš za běhu rozmazávám :-D Někdy je to vážně výzva, tak jsem ráda, že máslo nikde neztéká, zároveň se ale rychle vsákne a můžeme okamžitě oblékat. Používám ho i na zadeček jako ochranu před opruzeninami. Pokožka pod plenkou je přeci jen citlivá a obzvlášť teď přes léto, kdy teploty stoupají vzhůru si zaslouží speciální péči.
A pokud vy nebo vaše děti nemáte rádi ten studený pocit při natírání tělového mléka, tak tohle bude přesně pro vás :-), protože bambucká másla nestudí :-D Pamatuji si, že Tínka to neměla ráda a já se jí teda nedivím, a než jsem mléko zahřála v rukou, tak už byl plný dům jekotu, že mi to trvá dlouho :-D Tak teď už to řešit nemusíme.
Kačka má po šlehaném máslu krásnou, hydratovanou pokožku, jemnou a vláčnou.
Vyrážka se nám sem tam vrátí, ale s tím se holt u ekzematiků musí počítat.
Mažeme často i kvůli prevenci. Pokud máte doma dítko s ekzémem, mažte ho klidně i dvakrát, třikrát denně. Svědící pokožka dokáže potrápit, a tím, že bude promazaná tomu lehce zabráníte.


SLOŽENÍ :

bio bambucké máslo, mandlový olej lisovaný za studena, makadamiový olej lisovaný za studena, extrakt z aloe kapské, slunečnicový olej, vitamín E

Šlehané bio bambucké máslo Natural koupíte za 179 Kč zde.

Šlehaná másla, ať už si vyberete verzi Citrónová tráva či Natural jsou bez obsahu vody, barviv, konzervantů, živočišných a ropných produktů. Obsahuje pouze složky rostlinného původu a pyšní se certifikátem CPK bio.


Žádná negativa jsem nenašla, snad jen že ubývají maličko rychleji, ale to je dáno právě tou nadýchanou konzistencí a tu já  bych určitě neměnila. Navíc jsou cenově příznivá a 100% přírodní.
Uchovávejte je do 25°C, na sluníčku se vám roztečou :-) .



Co vy a bambucké máslo? Zkoušeli jste nějaký produkt od BeButter?



Moc děkuji BeButter za poskytnutí produktů k recenzi.


20 komentářů:

  1. Uplně jsem si představila, jak se po 8 hodinove práci natřu timto maslem co je jako obláčky (aspoň jak to popisuješ) :) určitě to vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus , stojí to za to :-) Já si ho po celodenním maratonu s holkama užívám :-)

      Vymazat
  2. Tý jo tohle mě dost zaujalo, hlavně tím jak je to našlehané. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Ta konzistence je úplně úžasná:D. Přesně takové produkty miluju:D. Skvělá recenze!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  4. Od Bebutter mám nejraději rakytníkovou řadu. To šlehané máslíčko je super :-) měla jsem i krémy a varianty v tyčince, ty jsou skvělé třeba na suché paty nebo lokty a dá se použít i jako maxi balzám na rty :-) mám ráda podobné multifunkční produkty :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mám ráda jak jsou multifunkční, rakytníkové mám právě to tuhé máslo. :-) Já ho používám hlavně, když chci být fofrem namazaná :-) Pár tahů a pak jen rozmažu :-)

      Vymazat
  5. Už ta konzistence vypadá úžasně. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Klasické bambucké máslo znám, ale o šlehaném jsem tedy ještě v životě neslyšela. Každopádně zní to vážně fajn :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  7. Maslo s vôňou citrónovej trávy by som hneď brala, mám rada husto našľahané krémy. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  8. Šlehané másla? jsem ani nevěděla, že takové existují :O.. konzistence vypadá moc hezky :)

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
  9. Velmi příjemná máslíčka. Nejvíce by se mi líbilo to s citronovou trávou.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je úžasné, určitě doporučuji, a ta vůně, bomba.

      Vymazat
  10. Ešte som o tom vôbec nepočula :) No vyzerá, že je to fakt skvelé. A hlavne to bude podľa mňa veľmi hladké a jemnučké :)

    Klaudia Duranova / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat