pondělí 7. května 2018

WELEDA || PÉČE O PLEŤ


Už je to nějaký ten pátek co testuji pečující kosmetiku od značky Weleda. Přírodní kosmetika mě v poslední době hodně baví a u Weledy mě zaujala jejich novinka - Jemná čistící pěna a jelikož měli na instagramu o tuto pěnu a další pečující produkty soutěž neváhala jsem a usmálo se na mě štěstíčko. Proč mě vlastně pěna tak zaujala? Pěny pleť dokáží krásně vyčistit, jen většinou u nich bývá menší problém a to, že pleť vysušují. Chtěla jsem tedy vyzkoušet jak je na tom pěna od Weledy a tak trochu doufala v zázrak ? V balíčku také dorazilo Pleťové tonikum 2v1 a Mandlový olej.


Mandlový olej


Proč začínám zrovna olejíčkem, olej se přeci dává na závěr... lze ho ale také použít k odlíčení citlivých partií včetně a hlavně očí. Jelikož je Mandlový olej určený pro citlivou pleť, tak vám ho mohu s klidným svědomím doporučit i pokud trpíte na atopický ekzém. Mě se dost často objevuje i v oblasti očních víček. Věřte mi, že tento problém je dost nepříjemný a ne každý odličovák mi sedne. Oleje jsou v tomto případě geniální volba. Oční okolí nevysušuje, nedráždí, ale zároveň odlíčí i vrstvu řasenky či voděodolné linky. Je to tedy první krok v mé odličovací rutině.
Dělám to tak, že namočím tamponek do teplé vody ( to nemá žádný zvláštní význam, ale studenou zrovna nemusím :-D ) vyždímu a nakapu pár kapek Mandlového oleje, přiložím ho na víčka a teprve po chvíli začnu stírat oční make-up, přičemž si dávám pozor, abych zbytečně netahala za jemnou kůži okolo očí. Občas si takto setřu make-up i z obličeje, zvláště pokud je má pleť sušší nebo mám na obličeji akutní formu ekzému.
Byla by ale škoda olej používat jen tímto způsobem. Velice se mi osvědčil i jako pleťový olej na noční péči. Pokud čtete tento blog , tak asi víte, že oleje jsou má velká vášeň. Pleť je po něm perfektně vyživená, regenerovaná a zklidní i jemné podráždění pleti.
Nezapomínejte olej nanášet na vlhkou pleť , jen tak se vám olej pořádně vsákne do pleti a může pak správně fungovat, navíc se vyhnete silnému mastnému filmu a na pleti vám zůstane jen jemný odlesk.
Mandlový olej se často přidává do pečující kosmetiky, i vy si tak můžete vytvořit výživnější verzi svého oblíbeného krému, či masky. Stačí přidat pár kapek před aplikací.
Vzhledem k tomu , že Mandlový olej je vhodný i pro velmi citlivou pleť, můžete tento olejíček využít i v péči o miminka a malé děti. Přidejte pár kapek do koupele nebo jím promažte pokožku těla.
Koupíte za 399 Kč zde.

ČISTÍCÍ TONIKUM 2V1


Tahle čistící péče je určená pro normální a smíšenou pleť, ale musím říct, že zejména po ránu si toto tonikum docela užívám. Není to tonikum, jak jsme většinou zvyklé na závěrečnou péči, toto tonikum je čistící a zvládne odstranit i běžný denní make-up. Díky jeho osvěžující citrusové vůni jsem si ho ale oblíbila spíše na ráno. Nezapomínejte na ranní čištění pleti, pleť se v noci sama čistí a všechny nečistoty, které přes noc vyloučila by vám jinak zůstaly na pleti a mohli byste si tak zadělat na zanesenou pleť a tolik známé a proklínané černé tečky.
Tonikum obsahuje výtažek z kořene kosatce v BIO kvalitě, vilín virginský  a jemné mýdlo z olivového oleje.
Tonikum má mléčnou barvu a pleť je po jeho použití svěží a mám pocit dobře vyčistěné pleti. Díky vilínu jemně stahuje a mám potřebu nanést brzy krém. Pozor, vyhýbejte se očnímu okolí a pleť opláchněte buď pleťovou vodou nebo klasickou, třeba pomocí konjac houbičky.
Koupíte za 329 Kč zde.



JEMNÁ ČISTÍCÍ PĚNA


Jak jsem psala výše, pěna mě opravdu zaujala a byl to produkt na který jsem se těšila asi nejvíce. I když jsem se tak trošku bála , jak bude s mou citlivou pletí reagovat.
Pěnu nanáším konjac houbičkou, nevím proč, ale aplikaci prsty moc nemusím , raději používám právě buď konjac houbu nebo mořskou houbu. Přijde mi, že takto je výsledný efekt nejrychlejší a nejlepší. Pěna perfektně vyčistí pleť a to jak od make-upu, tak i od dalších nečistot a připraví ji na další péči. Pěna je určená pro normální a smíšenou pleť, měla by hydrataci pleti udržet v rovnováze, i tak mám ale pocit mírného vysušení. Nicméně je to dáno tím, že pěna není přímo určená pro můj typ pleti. Výsledek je ale o mnoho lepší než u pěn a gelů, které jsem doposud zkoušela. Pleť si tímto způsobem čistím během večerní péče a jelikož následně nanáším olej, tolik mě to netrápí. Navíc pěnu používám jen když je má pleť v dobrém stavu, pokud vypozoruji na obličeji ekzém, pěnu nepoužívám a čekám až se zaléčí. Pleť vyčistí dokonale a bez námahy, opět i tento produkt nenanášejte na oči a nezapomeňte pěnu důkladně smýt vodou.
Koupíte za 299 Kč zde.





Všechny tyto produkty od Weledy používám  velmi ráda a musím uznat , že si mě značka rozhodně získala. Opět mě utvrdila v tom , že přírodní kosmetika je velice dobrá. Určitě se Weleda u mě na blogu neobjevila naposled a příště se můžete těšit na perfektní univerzální krém Skin Food.

A co vy a Weleda, jaké jejich produkty jsou vaše nej?




14 komentářů:

  1. Já Weledu ještě nezkoušela, ale těším se na recenzi skin foodu. Ten bych si ráda koupila, jako první. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Pěnu také mám, objednala jsem si ji, hned jak se objevila na e-shopu. A zaujal mě i olejíček, mandlovou řadu mám celkově ráda a kupuji si ji pravidelně. Hlavně sprchový krém úžasně voní :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  3. Já od téhle značky chtěla zkusit více po vyzkoušení jejich univerzálního krému Skin Food. Třeba Tě u mě na blogu zaujme jiná značka :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ráda bych vyzkoušela pěnu, tato značka mě každý den láká víc a víc :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. Tieto produkty od Weledy i ja momentálne používam a som s nimi tiež moc spokojná. Čistiaca pena sa mi síce zo začiatku moc nepozdávala, no nakoniec si ma získala :). Od Weledy milujem rozmarínové tonikum na vlasy, ktoré je jednoducho dokonalé :).

    OdpovědětVymazat
  6. Mandlovy olej mi teď přišel na testování a i když je určen na citlivou pleť, trochu jsem se bála. Bohužel mě už nějaký ten den trápí alergie a s ní spojený ekzém v obličeji. Mazu kortikoidy, které pomáhají, ale furt to není 100%. Vypadá to ale, ze olejicek by ublížit neměl, snad naopak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olej Ti určitě neublíží, nemusíš mít z toho strach, je vhodný i na velmi citlivou pleť. Já mám ekzém v obličeji okolo rtů a na očních víčkách v podstatě celý rok a mandlový olej mě vůbec nedráždí .😊

      Vymazat
  7. Ahoj a nepoužíváš na pleť i nějaký peeling? Já jsem si koupila kávový peeling a jsem z něho opravdu hodně nadšená, zajímal by mě proto tvůj názor popřípadě nějaké osobní zkušenosti s peelingem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, používám peelingy kávové, jsou super, skvěle obrousí pleť, ale používám i peeling na bázi kyselin, který mi přijde k pleti šetrnější. Záleží jen na Tobě jakou formu zvolíš, já v poslední době používám ten na bázi kyselin, konkrétně od Oriflame z řady Nov Age.

      Vymazat