sobota 7. dubna 2018

DETOXIKAČNÍ KÚRA TAK TROCHU JINAK


Zkoušeli jste také letos nějakou detoxikační kúru? Přijde mi, že s různými druhy těchto kúr se roztrhl pytel. Můžete zkusit klasický, pro mě poměrně drastický detox, kdy vyřadíte z jídelníčku různé potraviny, například maso, kávu, pečivo a další potraviny, kde je obsažený lepek či sladké. Myslím, že tento typ detoxikační kúry není pro každého a sami byste si měli určit, zda na to máte nejen vůli, ale také pevné zdraví, pokud jste zatížení stresem či nějakou nemocí, určitě nechte očistu těla na později.

Já podstoupila detox letos poprvé a jelikož mi chybí právě ta pevná vůle, volila jsem intenzivní čtrnáctidenní detoxikační kúru DetoxElixeer MAX od Walmarku. V podstatě se jedná o bylinnou kúru, která vám pomůže s očistou těla. Já k těmto tabletám zařadila ještě odlehčenou stravu, omezení kávy a pravidelné cvičení.


V tabletkách je obsažená kombinace devíti bylin:
  • Heřmánek římský
  • Ostropestřec mariánský
  • Pampeliška lékařská
  • Pýr plazivý
  • Kopřiva dvoudomá
  • Listy břízy bělokoré
  • Yucca
  • Chlorella
  • Zelený ječmen
  • Galaktooligosacharidy
Těchto devět bylin pak následně přispívá k očistě těla.
Pampeliška, yucca a chlorella detoxikují, ostropestřec a chlorella jsou dobrá pro játra. Pýr, kořen kopřivy dvoudomé a listy břízy bělokoré podporují detoxikační funkce ledvin. Heřmánek, ostropestřec, bříza a chlorella jsou zařazeny kvůli dobrému zažívání.

Tablety jsou bez cukru a bez konzervantů. Užívají se tři tablety denně.


JAK PŮSOBILA DETOXIKAČNÍ KÚRA NA MĚ ?

Musím uznat, že bylinky se mnou zamávaly hned v prvních dnech, občas se mi zamotala hlava, což se zlepšilo při doplnění  pitného režimu, ten je při detoxu hodně důležitý. Ve chvíli, kdy jsem zvýšila příjem tekutin, bylo mi opět dobře a to jsem myslela, že piju dostatečně, okolo dvou litrů dám bez problémů, ale moje tělo si během detoxu samo řeklo o víc.
Samozřejmě motání hlavy nemuselo být způsobeno jen tabletkami, ale i sníženou dávkou kofeinu. Kávu jsem se snažila omezit na jednu denně, bez které bych asi nefungovala, obvykle totiž během dne zvládnu tak pět až šest šálků... Holt každý máme nějakou neřest a já, když jsem ve stresu nebo mě moje dvě malé krásné dcerky dostávají do varu, uklidňuji se kávou.
Mé snídaně a svačiny se většinou skládali z ovocných smoothie s přídavkem zeleniny a ovesných vloček, plodů goji a chia semínek, obědy jsem volila odlehčené a večeře normální, co jedla rodinka, protože nechci trávit celý den u plotny, že :-) proto jsem přeci volila detoxikační kúru v tabletách. Pohyb mi problém nedělá, většinou cvičím v týdnu, někdy každý den, a jindy obden podle nálady a času, doplňuji  to cardiem s kočárkem nebo nosítkem :-D . Víkendy si dávám oddech a cvičím jen když je chlap v práci.
Když vynechám ty první tři dny, kdy si moje tělo zvykalo na bylinkovou nálož, zbytek kúry byl naprosto v pohodě, tělo si zvyklo a nic dalšího mě nepřekvapilo.

PROČ VLASTNĚ DETOX?

Chtěla jsem své tělo po zimě nastartovat, očistit, připravit na následnou zabíračku ve cvičení, neb plavková sezona se nemilostrně blíží. Nejsem zrovna dietářka, a tak potřebuji aby tělo fungovalo, spalovalo i bez odpírání různých potravin. Nikdy jsem neměla problém s váhou, dokonce si troufám říct, že po prvním porodu jsem zhubla snadno a dokonce váhová ručička ukazovala až moc nízko, zato Kačka mi dala zabrat a tuk se mě v problémových partiích drží jako klíště :-D Tak snad jsem tělo dostatečně nastartovala a v tomhle boji mi detox pomůže.
Po detoxikační kúře se cítím skvěle, věřím, že správná souhra bylinek, stravy a pohybu z mého těla odstranila nashromážděné škodliviny. ( Zvláště díky těm prvním třem dnům, kde bylo opravdu znatelně cítit, že se s tělem něco děje) 

A co vy? Zkoušeli jste nějakou detoxikační kúru? Snažíte se také své tělo po zimě vyčistit a nastartovat ?

DetoxElixeer Max od značky WALMARK koupíte za 252 Kč zde.

Moc děkuji e-shopu Lékárna.cz za poskytnutí produktu k recenzi.

10 komentářů:

  1. Já nikdy na tyhle detoxikační kúry nebyla. Taky bych se netrápila vyřazením nějakých potravin z jídelníčku. Ale musím uznat, že i když jsem si ze začátku myslela, že to bude blbost, docela mě tabletky zaujaly. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Nikdy jsem žádný detox nedržela, ale jsem v 29 tt a zeleninu a ovoce jím hrozně ráda :)) a často, miluju to ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Na to určitě kouknu ,taky hledám něco dobrého na detixikaci

    OdpovědětVymazat
  4. Já už několik let zobu zelené tabletky - mladý ječmen, chlorellu a spirulinu. Nedám na ně dopustit :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  5. O těch tabletkách jsem ještě neslyšela, ale nějaký ten detox by to chtělo.. :/
    RIGHT HERE RIGHT NOW

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letos je to docela v módě a tohle je taková jednodušší verze :-) upřímně si nedovedu představit vyřadit nějaké potraviny nebo pít jen ovocné a zeleninové šťávy :-)

      Vymazat