čtvrtek 29. března 2018

RENOVALITY || MERUŇKOVÝ OLEJ



Olejů není nikdy dost....,tak nějak bych asi popsala svůj postoj k olejíčkům Renovality, u jednoho určitě nezůstanete, jsou skvělé a jsou  návykové :-D. Ať už si koupíte dražší kousek nebo levnější, garantuji vám, že pokud budete vybírat dle svého typu pleti určitě je do dna vypotřebujete. Oleje se totiž dají použít snad na vše a důkazem, že i ty levnější jsou skvělé, je Meruňkový olej.
Patří mezi nejlevnější z portfolia Renovality. Já si ho vybírala kvůli jeho účinkům na atopický ekzém, který se mi stále vrací, i když už ne v takové míře, jako když jsem byla dítě.

No a jak zafungoval ?


Asi vás nepřekvapí, že ho opět používám vícero způsoby.
V zimě se mi ekzém nejčastěji objevoval na krku, na obličeji v okolí rtů, na očních víčkách a na rukou. Nejvíce mi pomohl na krku, kde mi ekzém poměrně rychle vyzmizíkoval a už se zaplať pánbůh nevrátil. Na obličeji se mi stále vrací, holt, tam je to větší oříšek, ale ekzém je běh na dlouhou trať a nemine vás neustálé střídání produktů, protože ekzém si rychle navykne, a pak už nezabírají, tak jako na začátku. U ekzému je ale nejdůležitější prevence a na to je tento olej fantastický, perfektně promaže, hydratuje a zklidní pleť, nedráždí ani právě zasažená ložiska ekzému. Vždy, když se u mě vyskytne ekzém na očních víčkách, je pro mne nemyslitelné použít klasický oční krém a v tomhle je také výhoda Meruňkového oleje, natírám ho na celý obličej včetně očních víček.
Pokud trpíte na silný atopický ekzém, tak netuším, zda vám sám o sobě pomůže, aby ložiska zcela vymizela, protože tahle nemoc není jen o správném používání kosmetiky, ale také o stravě, stresu a dědičnosti.
To je také důvod, proč ho používám i na holky , ale o tom později...


Samozřejmě je vhodný i pro vás, kteří na žádné kožní onemocnění netrpíte. Můžete ho využívat klasicky místo krému, jak ráno, tak i večer. Pleť je po něm krásně jemná. Tento olej je trošku " mastnější " než třeba Camelie - Čajovníkový olej, je ale příjemně mastný, vyživující, do pleti se krásně vpije a zanechá jemný filmeček. Nezapomínejte ho nanášet na navlhčenou pleť, tak má šanci se do pleti pořádně vstřebat.


Dalším způsob jak tento olej využít jsem objevila právě díky podrážděným očním víčkům, stačí nakapat pár kapek na mokrý odličovací tamponek a můžete ho použít jako oční odličovač. Díky mokrému tamponku ho takto spotřebujete opravdu málo a díky lidové ceně vás to vyjde i levněji než klasický oční odličovač. Řasenka jde s ním dolů jedna báseň , občas budete mít tak trochu před očima mlhu, ale lepší než podrážděné oči. :-)


Meruňkový olej, můžete i jako většinu ostatních olejů od Renovality použít i jako vlasový zábal - vmasírovat olej do vlasové pokožky, stáhnout do délky vlasů a další várku dávám do konečků, nechám ho působit, záleží na vás kolik máte času, čím déle, tím lépe, následně použijete svou obvyklou vlasovou proceduru, šampon, kondicionér či maska, před fénováním ho můžete aplikovat do konečků vlasů, vlasy po něm budou krásně uhlazené, jemné, krásné. Ale to nejdůležitější - ve formě zábalu mi pomáhá se seborrhoickou dermatitidou, kdo to zná, určitě mi dá za pravdu, že to svědění je úporné a tohle je rozhodně šetrnější péče než Triamcinolon, který nafasujete na kožním...


No  a jak už jsem psala výše , Meruňkový olej používám i na holky, té starší na obličej a tu mladší s tímto olejíčkem natírám celou, ani jedna netrpí na atopický ekzém tak jako já ( sem tam se jim objeví ložisko ), ale nechci zanedbat prevenci, protože geny jsou geny... Kačka má po něm krásně jemňoučkou pokožku, věřte , že tyto oleje jsou něco úplně jiného, než klasické běžně dostupné oleje pro miminka, z jednoho takového "dětského" oleje se mi Tinka kdysi osypala a od té doby jsem ho použila tak maximálně na aplikaci čípku do zadku... :-D protože na nic jiného se nehodí.
I když dětskou kosmetiku střídám, podle toho co zrovna vytáhnu z šuplíku, tenhle olejíček určitě pořídím znovu.


Navíc chci na jaře a v létě vyzkoušet i jeho UV ochranu, která by měla být okolo dvacítky ,tak na to jsem hodně zvědavá, určitě dám pak vědět na IG.

Samozřejmostí u Renovality je fialové sklo, které uchová olej v perfektním stavu klidně i dva roky, tak se nemusíte bát, že se vám zkazí a i tento olejíček má certifikát CPK.
Koupíte ho za 159 Kč zde.

Také doporučuji sledovat Renovality, chystají novinky :-)

Zkoušeli jste Meruňkový olej ? Pokud máte nějaký tip na boj s atopickým ekzémem, tak budu ráda , pokud se podělíte :-)


Moc děkuji Renovality za poskytnutí olejů k recenzi :-)

Jo a mimochodem , chtěla jsem fotky s meruňkami, ale vybrala jsem si na to špatnou dobu :-D

11 komentářů:

  1. Já bych ho nevyužila, ale za tu cenu je fakt super.
    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
  2. O tomto oleji jsem teď poslední dobou četla mnoho článků a recenzí. Já myslím, že je to lepší než kde jaká séra, která jsou ve výsledku úplně k ničemu. Já na atopický ekzém netrpím ale mám v okolí pár lidí, kteří s ním mají problém a ne a ne se ho zbavit. Určitě skvělý tip.
    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že mnohdy si člověk říká, co si to vlastně patlá na obličej, kdežto u 100% oleje to vím :-)

      Vymazat
  3. O tomto oleji nemám ani ponětí :-) já mám doma také malou zásobičku od Renovality a ráda sahám třeba po banánovém. Ten tak krásně voní :-) líbí se mi, že nejsou tak mastné, jako oleje u jiných značek. Nebaví mě to čekání, až se budu moci obléknout a když si je dám na obličej večer, ráno mám mastné vlasy. To se mi u Renovality nestává :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tou mastnotou naprosto souhlasím, jsou mastné tak akorát a hlavně příjemně, že si člověk nepřipadá jako diskokoule a olej na pleti nesedí, ale krásně se do pleti vstřebá, nezkoušela jsi WrinkO ?

      Vymazat
  4. Nepoznám to, forma akou to je prevedené by bola pre mňa asi riadny problém na použitie :D Chémia mi síce išla ale skôr obsahová časť ako tá praktická :D Ale je super, že má veľa možností využitia. To zasa pre mňa má obyčajný kokosový olej - odličujem sa s ním, hojím rany...všetko :)

    Klaudia Duranova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kokosový olej mám také ráda, používala jsem ho hlavně na těhotenský pupík, i na odličování, ale tam mi se mi častěji stávalo, že jsem viděla "mlhu" , ale v poho, po chvilce zmizela :-)

      Vymazat
  5. Olejíček vypadá opravdu zajímavě a cena taky. Určitě bych ho využila na pleť.

    everyday-lifecz.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je skvělý, já si ho nemohu vynachválit, je super , že ať si člověk vybere od Renovality jak dražší , tak i levnější produkt, tak jsou kvalitní.

      Vymazat
  6. Ahoj, mně tedy konkrétně nepomohl meruňkový olej, ale divila by ses, konopí. Ano, konopí, konkrétně teda látka obsažená v něm a to CBD . Zpočátku jsem byla hodně skeptická, ale po tom, co si o tom něco přečteš zjistíš, že se není čeho bát a maximálně to nebude mít žádné účinky :-D Což teda opravdu ale má :)

    OdpovědětVymazat