pondělí 14. ledna 2019

RENOVALITY || SQUALEN


Česká značka přírodní kosmetiky Renovality není na mém blogu nováčkem, jejich oleje používám v podstatě každý den, a to jak v péči o pleť, tak i o tělo a vlasy. Oleje si nemohu vynachválit především proto, jak jsou multifunkční, v podstatě by vám stačila jedna lahvička na dovolenou a postarala by se o vyčištění pleti, hydrataci, na promazání těla i na výživu vlasů. Olejů Renovality nabízí spoustu, vyberete si, ať máte jakýkoliv typ pleti. Pokud na blogu nejste poprvé, víte, že já se řadím mezi sušenky a atopiky, od malička mě trápí ekzémy, vyrážky a lišaje. Oleji své problémy zmírňuji a nebudu lhát, když vám řeknu, že jsem jim naprosto propadla.


Dneska bych vám chtěla ukázat jeden z mých top olejů .

SQUALEN


O Squalenu se říká, že je to suchý olej, samozřejmě nečekejte, že je "suchý", jen vaše pokožka po něm nezůstane mastná. Ale pozor! Záleží, jak ho budete nanášet. Olej vždycky patří na vlhkou pokožku, buďto ho aplikujte hned po vyčištění, nebo si vypomozte Hyaluronovým sérem, které připraví pleť na olej, hydratuje a krásně vyplní vrásky, nebo jednoduše přestříkejte pleť termální vodou, já osobně doporučuji obojí. Nejdříve přestříknu obličej termálkou, následně vklepu Hyaluronové sérum a poté používám olej. Rozehřeji ho v dlaních a nanesu na celý obličej včetně očí. Abych olej co nejlépe zapracovala, používám baňky. S nimi docílíte lepší vstřebání účinných látek, ale také se olej rychleji vpije do pleti a pleť se krásně prokrví.


Squalen používám několika způsoby. Za prvé, jako klasickou denní péči ( rozuměj místo krému). Takto ho používám hlavně ve dnech, kdy moje pleť není příliš vysušená. Olej se rychle vstřebá a perfektní je i pod make-up.
Za druhé, jako olej pod olej. Jak to myslím? Ve dnech, kdy je moje pleť sušší, a to hlavně teď přes zimu dávám pleti dvojitou olejovou dávku. Nejdříve nanesu Squalen a poté další olejíček, třeba mé oblíbené Granátové jablíčko, a nyní jsem si oblíbila i olej Kukui, který takto kombinuji právě se Squalenem.
Oleje navrstvým a následně vmasíruji opět baňkami.

Squalen je perfektní v tom, že pleť krásně hydratuje zjemní pleť a vyhladí vrásky a projasní.

 A za třetí, Squalen můžete použít i jako vlasovou péči. Oblíbila jsem si ho jako finální produkt, buď ho aplikuji do ještě mokrých vlasů a následně vyfénuji, vlasy jsou po něm krásně jemné, hebké a uhlazené, nebo do již vyfénovaných vlasů a pozor, vlasy nezmastí, stačí ho jen opravdu maličko. Nejdříve ho rozetřete do dlaní a teprve poté do vlasů.


Za zmínku stojí i fialové sklo, ve kterém najdete všechny produkty Renovality. Díky sklu jsou oleje déle čerstvé a vydrží skutečně dlouhou dobu, některé oleje už mám doma opravdu dlouho, například Opuncii si šetřím a stále ji nic není. Že jde skutečně o přírodní kosmetiku dokládá certifikát CPK

Squalen 50ml koupíte za 349 Kč zde.


A co vy? Také jste si zamilovali oleje? Zkoušeli jste Squalen? Jaký je váš favorit od Renovality?

Další recenze na oleje Renovality si můžete přečíst níže :






Moc děkuji Renovality za poskytnutí produktu k recenzi.

17 komentářů:

  1. Můj favorit od Renovality je arganový a šalvějový olej a samozřejmě hyaluronové sérum :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Arganový jsem od Renovality nezkoušela , ale sérum je topka a Šalvěj jsem si zamilovala na pokožku hlavy :-)

      Vymazat
  2. Já jsem zatím nejvíc spokojená s okurkou a moringou:) V dohlednu na ně plánuji recenzi:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Okurku jsem nezkoušela, ale Moringa je perfektní :-)

      Vymazat
  3. tieto oleje su vsade toolko vychvalene, konecne uz by som mala aj ja po nom siahnut ale mam velke obavy ze fakt budu mastne..ak ta bavi sledovat videa na youtube, tak pozri moje najnovsie video z Milana :)..
    https://www.youtube.com/watch?v=hOvFR80YgmU&t=29s

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ráda mrknu. :-) Oleje musíš nanášet na vlhkou pleť , pak nezanechávají mastný pocit. Méně mastné jsou třeba právě Squalen, Čajovník - Camelie a Moringa :-)

      Vymazat
    2. Moringu používám na noc protože mi přijde právě dost mastná, ale je skvělá. Méně mastný přijde squalen, čajovny, okurka, acai a většina těch ovocných olejíčků kromě grantového jablíčka, to je nejlepší na hodně vysušenou pokožku. Baobab taky není tolik mastný a rychle se vstřebává. Naopak argan, moringu, kávu a granátové jablko dávám spíše na noc. Osvědčilo se mi pod ty mastnější použít squalan, mám pocit že se lépe vstřebávají do pokožky.

      Vymazat
  4. Koukám další kousek z řady Renovality, asi poslední člověk na planetě, který nevyzkoušel ještě žádný produkt budu opravdu já :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak šup do nich, jsou skvělé, úžasné a dokonalé:-D

      Vymazat
    2. Jani, neboj, já o nich slyším dnes tady u Terez poprvé. A jdu je samo hned omrknout:D

      Vymazat
  5. Ja momentálne používam arganový olej a v kozmetickej zbierke mi nesmie chýbať ani ricínový na mihalnice :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Arganový od Renovality nemám, ale kupovala jsem ho mamce, ricin je super, musím ho zase začít pravidelně používat :-)

      Vymazat
  6. Ešte som nič od tejto značky neskúšala, ale ako pozerám, budem to musieť napraviť :) Inak najviac zbožňujem arganový olej a tea tree olej :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Argaňák je super, Renovality určitě doporučuji :-)

      Vymazat
  7. Tuto značku vůbec neznám :O Ale je to přírodní kosmetika, tak určitě bude super. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renovality mám moc ráda, je to opravdu skvělá značka, olejíčků mají spoustu, rozhodně je z čeho vybírat :-)

      Vymazat