neděle 11. srpna 2019

GABRIELLA SALVETE || VELKÁ RECENZE DEKORATIVKY


Taky byla Gabriella Salvete jednou z prvních značek, kterou jste vyzkoušeli? Narovinu, jiná dekorativka než Gabriella Salvete a Dermacol tady ani nebyla, krom tedy pár dalších no name značek, které dost často nevábně "voněly" nic jako DMko nebo Rossman neexistovalo a my byli odkázaní na malé drogerie, kde se ale naopak dalo sehnat i nesehnatelné, taky máte nějakou ve městě? :-D … Jojo, někdy si už přijdu sakra stará, ač se tak necítím, ale když si vzpomenu, že svou první dekorativku jsem kupovala někdy na základní škole před 17 lety? Už je to hodně dávno, přesto mi Gabriellka utkvěla v paměti. Opět jsem ji začala registrovat přibližně 6 let zpátky a opět začala objevovat kouzlo jejich dekorativky.

Z balíčku, který vám ukážu mě toho zaujalo mnoho od make-upů, přes perfektní řasenky až po neodolatelné štětce, najde se tam ale i pár průměrných kousků, jenže co si budeme povídat, to není problém jen drogeriových značek, ale i těch dražších.



PERFECT SKIN FOUNDATION




Přiznávám, že jsem čekala docela dlouho než se mi podařilo " dobarvit " do odstínu, tak abych mohla make-up vůbec používat, je totiž poměrně tmavý a na výběr moc odstínů není, bledulky mají tedy smůlu. Já se přes léto opálila docela dost a navíc se občas šmrncnu i samoopalovákem, v červenci a srpnu tedy přišel ten pravý čas na jeho použití. Make-up je to velice lehoučký, počítejte s nižším středním krytím, pomáhá spíš pleť sjednotit, zato ale vypadá přirozeně, krásně splyne s pletí, necítím ho . Na mé suché pleti drží i při slabším krytí obstojně, neslévá se do vrásek, ale upřímně s výdrží make-upů až takový problém nemám.
Pro mě je to ideální letní make-up, přes léto příliš nevyhledávám silné krytí a řídím se heslem, že méně je více. Škoda jen malé nabídky odstínů.


COVER FOUNDATION




Cover Foundation je na tom s krytím, jak už název sám napovídá o něco lépe, opět se mi dostalo poměrně tmavého odstínu, se kterým jsem se zkamarádila až poté, co můj obličej pořádně "ošlehaly" sluneční paprsky.
Krytí je o poznání vyšší, než u jeho brášky, pohodlí a přirozený finish však zůstává. Přijde mi, že oba make-upy budou vhodné spíš pro sušší, normální či smíšenou pleť, ale jak se bude chovat na mastné, si netroufám odhadovat. Na oba používám při aplikaci houbičku, je pravda, že houbička trochu toho produktu vstřebá, nicméně, efekt je mnohem lepší a přirozenější než se štetcem. Na konci dne se mi maličko, ale opravdu velmi zanedbatelně slil do vrásek okolo rtů. I tak ale po celý den vypadá dobře, stačí ho jen lehce zapudrovat a lze ho vrstvit.


CORRECT AND COMFORT FULL COVERAGE





Já si tenhle korektor fakt oblíbila, používám ho pod oči a okolo nosu, u tak krémové konzistence jsem se obávala, že mi zteče do vrásek, ale mile překvapil, z čím však nesouhlasím, je full coverage, nepočítejte tedy s tím, že zakryje pupínky. Menší problém vidím i v odstínu, kdybych objednávala korektor přes internet, počítala bych s tím, že odstín 001  Light bude pro bledulky, ale já ho mohla vytáhnout opět až na opálenou pleť, body srážím i za obal, vypadá dobře, ale špatně, hodně špatně se otevírá, aneb, vylámete si na něm nehty, není ani náhoda, že se balení zlomilo, a to ho používám výhradně doma, produkt uvnitř je však dobrý, a tak ho hodlám s láskou dopotřebovat.






MATTE POWDER




Velký oblíbenec hádejte na jaké období, ano opět na léto, opět velmi tmavý, ale je skvělý, používám ho velice často, jemně namletý, není suchý ani prášivý, nevím jak vy, ale já z duše nenávidím suché křídové pudry a tím křídové nemyslím barvu, ale konzistenci. Tenhle pudřík vytvoří na pleti matný závan, neflekatí a vypadá božsky. Dost často ho přes léto používám i místo make-upu, dodává i lehké krytí.





ŠTĚTEC NA PUDR



Konečně dorazily i do drogerií pořádné štětce. Věřte nebo ne, ale moc dobře si pamatuji doby, kdy v drogerce nebylo vůbec nic, vlastně jen takové pichlavé hrůzy. Tenhle štětec je dokonalost sama, navíc za hodně malý peníz. Štětiny jsou syntetické a ultra jemné, pudr se s nimi nanáší jedna báseň.
Věřte, že pokud s líčením začínáte bez štětců to nepůjde, a pokud už jste v líčení zběhlé, tak si tenhle štětec zamilujete právě pro jeho jemnost, mezi štětci z drogerie patří stoprocentně mezi ty nejlepší.



HOUBIČKA NA MAKE-UP


Houbička před namočením.
Houbička po namočení.

Miluji houbičky na make-up, make-up díky nim vypadá mnohem přirozeněji, ale není houbička jako houbička. Přiznám se, že mám pár svých oblíbenců, a tak holt porovnávám a porovnávám. Houbička od Gabriellky určitě není špatná, ale v podobné cenové relaci jsem měla i lepší, tato mi přijde docela tuhá, make-up rozetře hezky, ale dá mi to s ní o chlup víc času a práce, proto po ní příliš často nesahám. Výhodou však je, že se dá sehnat i v drogerii.


Houbička před namočením.
Houbička po namočení.



LUMI AND GLOW POWDER




Používáte rozjasňovač? Pro mě je to velice oblíbená část líčení a málokdy na ni zapomenu. Je to zkrátka trend, který mě baví.
Nejčastěji sahám právě po pudrové verzi. Rozjasňovač Gabriella Salvete vypadá perfektně, krásný reliéf a barevná kombinace mě naprosto okouzlily. Většinou míchám všechny tři barvičky dohromady, ale občas si vyhraju a použiji je i zvlášť. Nejradši mám ten prostřední. Rozjasňovač je skvěle pigmentovaný, najdete v něm spíš lesk než třpytky a velice dobře drží.
Momentálně se u mě těší velké oblibě.


TRIO BLUSH PALETTE



Ani na tvářenku nikdy nezapomínám, ne nadarmo se ji též říká zdravíčko, a je tomu vskutku tak. S tvářenkou vypadá obličej mnohem šťavnatěji a zdravěji, a to je přesně to, co chcete, zvlášť když vám není zrovna hej. Dřív jsem si vystačila jen s jednou tvářenkou ( kde jsou ty časy) , ale teď je moc ráda střídám podle celkového vzhledu líčení, paletka o třech tvářenkách se mi tedy nadmíru hodí.


Co se týče barev, já se naprosto zamilovala do té prostřední, to je odstín přesně podle mého gusta, pozor ovšem na pigmentaci, nezapomeňte oklepat štětec, nebo skončíte jako Marfuška ( pro mladší ročníky... zadejte si do googlu Mrazík :-D ), mně se to povedlo hned na první dobrou, pokud se vám však stane něco podobného nezoufejte, většinou se to dá opravit, stačí vzít štětec, váš oblíbený pudr a ztrácet a ztrácet, dokud to nevypadá přesně podle vašich představ.
Občas vytáhnu i třpytivou růžovou vlevo, ale tu tmavší napravo si nechávám až na sychravý podzim.
Taky střídáte tvářenky podle ročního období?
Jinak, jak už jsem zmiňovala jsou poměrně pigmentované a lehce práší.


SKIN PRIMER MINIMIZER



Bázi Cooling Matte jsem vám před časem věnovala do soutěže.

Báze nepoužívám často, ale sem tam si ji vezmu, především, když natrefím na make-up, který mi zalézá do pórů nebo mám prostě den blbec, znáte, to, jeden jediný den, a najednou jsou vaše jindy neviditelné póry jako krátery a připadáte si prostě zle.
Pokud jsou vaše póry hluboké, budete potřebovat silnějšího bojovníka, ale pokud jste na tom o chlup líp, není špatná. Čekejte silikonovou klasiku, ale hezky vyhladí pleť a make-up si na ni příjemně sedne. U bází platí, že méně je více, tak opatrně s množstvím.



MIRACLE CREAM HIGHLITER





Krémových rozjasňovačů se mi za poslední dobu doma nahromadilo více, nechala jsem si ten růžový. Na první pohled mě příliš nezaujal, ve chvíli kdy jsem ho zkoušela na ruce, jsem si říkala, že teda grády moc nemá, a to jsem fanda přirozeného vzhledu, ale po zkoušce na obličej jsem mile překvapená, každopádně, radši než nad líčka, kam jsem běžně zvyklá highliter používat, ho aplikuji pod make-up jako Strobe Cream a vytvořím si tak perfektní rozjasňující základ, i před nanesením samotného makeupu vypadá pleť mnohem lépe, jasněji, ale ne mastně, takže jako rozjasňující báze funguje skvěle, můžete ho též přimíchat i do make-upu.





Mám tady od Gabriellky ještě poměrně dost produktů, ale nakonec jsem si řekla, že vám recenzi rozdělím do dvou článků, přeci jen, kdo čte ultra dlouhé recenze? I když tedy já je ráda píšu, ale je mi jasné, že v dnešní uspěchané době nemá každý čas si sednout a číst, někdy příště se tedy můžete těšit na oční stíny, řasenky, produkty na obočí, rtěnky a lesky. 

Kdyžtak mi napište, jestli máte od Gabriella Salvete nějaké oblíbence nebo co byste rádi zkusili :-)



*Moc děkuji Gabriella Salvete za poskytnutí produktů k recenzi.



16 komentářů:

  1. GS je opravdu klasika, zrovna jsem dodělala třetí balení pudru, ale nějakou starší verzi a byl super tím, jak dobře kryl. Z těchto produktů mě hodně zaujal pudrový rozjasňovač.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem z toho pudru nadšená a rozjasňovač je též skvělý :-)

      Vymazat
  2. Tá hubka od GS je totálne geniálna, tiež ju mám doma a nedám na ňu dopustiť :)

    OdpovědětVymazat
  3. Rozjasňovače miluju, ale zůstávám u svého oblíbence, který je součástí paletky. Možná ale kouknu po tomto od GS :), díky za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mrkni, moje sbírka rozjasňovačů se rozrůstá neustále :-D

      Vymazat
  4. Gabrielu Salvete mám moc ráda! Nejradši používám asi laky, ale z tvého článku mě moc zaujala houbička, štětec na pudr, pudr a rozjasňovač. <3
    Díky za tipy! :)

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
  5. Gabriella Salvete je moc fajn a používám od ní každý den nějaký kousek. Třeba krémový korektor na kruhy pod očima a ani hubka není špatná. Hodně mi připomíná tu od Bell cosmetics :-) a fajn je i paletka na oči... no našlo by se toho víc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten krémový korektor je moc fajn, ráda ho používám, jen ten obal bych vyměnila :-D

      Vymazat
  6. Já mám tu paletku tvářenek a já jsem nadmíru spokojená. :) Nedávám toho hodně a je naprosto skvělá. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  7. Je škoda tých odtieňov že nevedia urobiť niečo tmavé niečo na čo nemusí človek čakať celý rok aby sa opálil a dal si ho. Páči sa mi aj highlighter takéto mam rada práškové aj keď ja už tu svoju vyvolenú paletku mam 👍 inak podla mňa veľmi dobre si to vymyslela s tými rekutymi highlightrami ja si ich tak tiež dávam lebo potom na vrchu nepôsobia tak pekne a rozbíjajú makeup. Pekná recenzia 👍👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, ty make-upy , chtělo by to odstíny pro Středoevropanky :-D

      Vymazat
  8. Ano, já taky měla jeden z prvních kosmetických kousků právě od značky Gabriella Salvete a od NYC 😊

    OdpovědětVymazat
  9. Já tuhle značku mám ráda, ale jen co se laků na nehty týče :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat