čtvrtek 15. srpna 2019

ECO BY SONYA || NEJLEPŠÍ SAMOOPALOVACÍ PŘÍPRAVEK?


Taky milujete opálenou pokožku? Tomuhle trendu už jsem propadla kdysi dávno, bohužel... Nezdravě jsem se grilovala nejen na sluníčku, ale i v solárku. A moje pokožka podle toho také vypadala, zašedlá, vysušená, začaly se mi objevovat první vrásky, a to mi nebylo ještě ani dvacet. 
Postupem času s přibývajícími vráskami a seschlou kůží ( teď už si z toho dělám srandu :-D, ale já mám vážně pocit, že to byl nějaký typ závislosti...) jsem se snažila najít jinou cestu, zároveň se mi ale opálený vzhled stále líbí.

Už mi není dvacet, a tak se nehroutím, že moje pokožka přes zimu připomíná porcelán, ale občas (čti často) zatoužím po pěkně šťavnatě opálené pokožce.
Vyzkoušela jsem nespočet samoopalovacích krémů a hádejte, konečně jsem našla ten nejlepší. Já vím, já vím, je to subjektivní názor, ale já doposud lepší vážně neměla a netuším, jestli se mi nějaký další zkoušet chce :-)
Určitě jste o samoopalovacích přípravcích Eco By Sonya slyšely, ale možná vás odradila cena, podobně jako mě, ale věřte, vážně to za to stojí.



ECO BY SONYA



Samoopalováky Eco By Sonya jsou čistě přírodní a jsou to také jediné přírodní samoopalovací přípravky, které znám, mohou je používat všichni od atopiků až po těhotné ženy.
Pokud jste někdy samoopalováky používali, určitě jste se před aplikací modlili, abyste nebyli flekatí nebo oranžoví, to totiž bývá častým neduhem klasických přípravků.


JAK DOCÍLIT PERFEKTNÍHO SAMOOPÁLENÍ BEZ FLEKŮ? 

To je otázka :-).  Já vždy před aplikací používám peeling, odstraním odumřelou kůži a zvlášť se zaměřím na kolena, lokty a nárty, tato místa následně přetřu tělovým mlékem.
Poté můžu začít se samotným samoopalováním.
Doporučuji použít aplikační rukavici, nejen, že přípravek perfektně rozetře, ale zabrání i tomu, aby jste si obarvili dlaně.
Vždy začínám od nohou, kolenům a nártům se záměrně vyhýbám a přetřu je až nakonec s minimem produktu.
Samoopalováky Eco By Sonya můžete použít i na obličej, ale na ten mám něco jiného, to vám však ukážu v příští recenzi.
Tento postup můžete použít v podstatě u všech samoopalovacích přípravků, ať už používáte pěnu či mléko.



PŘÍRODNÍ SAMOOPALOVACÍ PĚNA




Samoopalovací pěnu Eco By Sonya jsem chtěla vyzkoušet už hodně dávno, ale jak už jsem psala výše, odrazovala mě cena, a i když byly recenze v celku pozitivní, vždycky se nějaká hnidopišská našla, a u samoopalováku za tisícovku už trochu přemýšlím, zda pořídit, či nikoliv.
Možná i chápu ty negativní recenze, protože samoopalování má svá pravidla a pokud si na tuhle proceduru neuděláte čas a vykašlete se na precizní rozetření, je jasné, že budete mít fleky.



Konečně se mi ale dostala do rukou. První aplikace byla trochu váhavá a samotným produktem jsem hodně šetřila ( jasně, že jsem byla trochu nedůvěřivá), ale docílila jsem perfektního opálení bez fleků i s velmi malým množstvím. Další použití už vůbec váhavé nebyly, fleků jsem se zaplaťpánbůh nedočkala, ani když jsem se z lenosti vykašlala na pravidelný peeling.

Samotná pěna je zabarvená do hněda, trochu barví, ale že byste podle obarvení poznali, kde už jste pěnu aplikovali, to úplně nečekejte. Podle toho jak dlouho necháte pěnu působit, můžete regulovat i intenzitu opálení, výsledek je vidět už za hodinku, ale já pěnu nechávám působit pěkně přes noc, jsem zastáncem spíše intenzivního opálení. I po osprchování se opálení dále vyvíjí až po dobu 48 hodin ! Prostě když už, tak už :-D

Trošku jsem doufala, že bude příjemně vonět, ale kdepak, ve chvíli, kdy začne působit, je cítit ( smrdí :-D ) jako všechny ostatní samoopalováky.
Ale co si budeme povídat, za to, jakou odvádí práci, ji to moc ráda odpustím.



PŘÍRODNÍ SLOŽENÍ 

Nenajdete v ní žádný chemický koktejl, to je asi věc, která mě, samozřejmě krom dokonalého výsledku, zaujala nejvíc, nechápu, jak se dá přírodní cestou dosáhnout tak dokonalého výsledku zrovna v samoopalovacích přípravcích. Přeci jen, u klasické péče o pleť a tělo jsem si už zvykla, že se dají plně nahradit přírodní péčí, ale co se samoopalováků týče, stále žasnu, ač už ho mám nějaký pátek doma.
Navíc barva, kterou s pěnou dosáhnete není ani trochu oranžová, nýbrž pěkně šťavnatě bronzová.

Obsahuje samé skvělé ingredience, namátkou třeba kakao, avokádový olej, můškátový olej, makadamiový olej, extrakt z heřmánku, levandule, aloe vera...

I díky těmto složkám nemám pocit vysušení a nepotřebuji tak žádnou další hydratační péči, protože já bez namazání nejdu spát :-)

Na samoopalovací vodu na obličej se mrkneme zase v příští recenzi.


JAK DLOUHO VYDRŽÍ POKOŽKA OPÁLENÁ?

Opálení vydrží poměrně dlouho, řekla bych až týden, i když počítejte s tím, že v posledních dnech se intenzita ztrácí, teď přes léto mám i nějaký základ od sluníčka, a tak nepotřebuji samoopalovat až tak často, samozřejmě, pokud se chystáte do plavek, není nad to, vytvořit si přes noc pěkně čerstvou barvičku.
I díky tomu, že je pěna přírodní, můžete ji v podstatě používat každý den, ale věřte, že je to opravdu zbytečné.


OBARVÍ SAMOOPALOVACÍ PĚNA SVĚTLÉ PRÁDLO? 

Pokud se do světlého oblečení obléknete ihned po aplikaci, pak ano, noční košilku obarvenou mám, ale běžný prací prášek to bez problému spraví, poté co se osprchujete už příliš nebarví, jen okolí kostic na podprsence mívám občas trošku "šmrnclé", v porovnání s klasickými přípravky je to ale nebe a dudy.

Přírodní samoopalovací pěnu 125 ml koupíte za 950 Kč zde.





OBOUSTRANNÁ APLIKAČNÍ RUKAVICE PRO SAMOOPALOVÁNÍ




Aplikační rukavice určitě není nutná, poradíte si i bez ní, ale řeknu vám, že s rukavicí je to mnohem pohodlnější a rychlejší. 
Pěnu perfektně rozetře, možná i díky ní nemám vůbec problém s fleky.
Rukavice je oboustranná, " plyšová " strana slouží k roztírání pěny či krému (mimochodem, je úžasně hebká ) a koženková pro opalovací vody ( mimochodem, ty bych taky ráda vyzkoušela ).
Údržba je jednoduchá, stačí opláchnout ve vodě, já ji jednou za čas ručně vyperu v jemném šamponu.

Oboustrannou aplikační rukavici koupíte za 590 Kč zde.




Jsem nadšená, popravdě, nic tak dobrého na samoopalování jsem ještě doma neměla, cena je sice vyšší, ale pěny spotřebujete málo, tudíž dlouho vydrží.
Navíc je přírodní, pečující a vhodná i pro citlivou pokožku.

Co vy? Také jste propadli trendu opálené pokožky? Zkoušeli jste nějaký samoopalovák? 







*Moc děkuji e-shopu Krásná každý den za poskytnutí produktu k recenzi.


9 komentářů:

  1. Já jsem samoopalováky zkoušela dřív, ale spíš ty levnější a už bych ho asi nechtěla. Všechny na pokožce docela zasmrádly, tak nevím, zda jsou ty současné jiné :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty nové také "smrdí", ale nechávám je působit přes noc a ráno se normálně osprchnu, já už to ráno ze sebe ani moc necítím :-D , spíš tak hodku po nanesení :-D

      Vymazat
  2. Samoopalovák jsem zkoušela jen jednou, ale nějak mě to nechytlo. :D Právě jsem už měsíc na Maltě a troufám si napsat, že jsem tak hnědá, že ho je ani nepotřebuju. :D

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
  3. Ten musím urgentne vyskúšať, doteraz mi žiaden nesedel :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já úplně ty samoopalovací přípravky moc nevyhledávám 😔

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám vždycky touhu něco zkusit a pak si vzpomenu na svoje pokusy s tónovacími mléky :D

    OdpovědětVymazat
  6. Tuhle značku samoopalovacích produktů neznám. Ale vzhledově se mi moc líbí :) já si za letošní léto oblíbila pěnu od Lirene. Zrovna dneska jsem na ní publikovala článek na blogu :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat