sobota 6. července 2019

ZDRAVÉ MLSÁNÍ BEZ VÝČITEK


Je to asi měsíc, co jsem zkusila vyrobit své první oříškové máslo.... Jak to dopadlo? Žádná sláva, co vám budu povídat, pokud nevlastníte nějaký hodně výkonný mixér, ani se do jeho přípravy nepouštějte, já to zkusila se svým chrchlátkem za 3 stovky a málem jsem mu uvařila motůrek , aby se mi podařilo oříšky alespoň nějakým způsobem nadrtit. Oříšky se totiž musí zahřát, aby pustily olej a vznikla krémová konzistence ala nutela. Mně vznikla jakási chutná ořechová drťka, pokud bych však pokus zopakovala podepsala bych tak svému mixéru ortel a poslala ho do věčných lovišť :-D

Mnohem jednoduší způsob je máslíčka objednat, nejen, že ušetříte spoustu času, ale pravděpodobně ušetříte i svůj mixér a svoje nervy, protože výsledek by nemusel být takový jaký si představujeme ( každý z nás si občas myslí, že je mástršéf :-D )
Možná taky namítnete, že tahle máslíčka jsou pekelně drahá, ale pozor, ne všechny, dají se najít i levnější verze navíc v bio kvalitě. Znáte značku Wolfberry? Já od nich už několik měsíců kupuji kokosový olej a ve svém sortimentu nabízí i tyhle perfektní dobroty.

Nejjednodušší a nejchutnější kombinace - jen jahody a čokoládový krém.


Asi nejchutnější způsob jak je sníst je - na lžičku :-D Říkala jsem si, že zas takový mlsoun nejsem, ale je to fakt mor, to si jdete do kuchyně udělat kafe, a šup už šurdíte ve skříňce a hledáte lžičku, když se jich trochu nabažíte, můžete je použít i na přípravu jídla :-D Třeba na lívance, palačinky, do ovesné kaše, do jogurtu s granolou, nebo jen tak zabořit čerstvou jahodu, fantazii se meze nekladou.

Zdravá snídaně na cesty - rozmixované jahody s řeckým jogurtem a chia semínky, na něm lžíce Čokoládového krému, zasypané granolou a ozdobené jahodami namočenými do Čokoládového krému.


Wolfberry nabízí několik druhů, mně nejvíc chutnala verze arašídy s nugátem, to je tak tisíckrát lepší než klasická nutela. Jemňoučká konzistence a dokonalá chuť.

Téměř každý asi ochutnal arašídové máslo, ale není arašídové máslo, jako arašídové máslo, tohle se s těmi ze supermarketu nedá srovnat, je jemně namleté, ale zároveň obsahuje i pár kousků arašíd.

Čokoládové je hooodně univerzální snad pro všechna sladká jídla, chutná po hořké čokoládě a perfektně se hodí ke sladkým čerstvým jahodám, ale výborný je i do ledové kávy.

Naopak čokoládové s kokosem ukrývá spíše sladkou chuť s kousky kokosu, pokud si usmažíte pár lívanců na kokosovém oleji, potřete je tvarohem a navrch dáte lžičku tohohle máslíčka, zaručuji vám dokonalý požitek.

Poslední z máslíček - mandle s brusinkami mi chutnalo asi nejméně, přesto však natolik, že bych zvládla zbodnout celou sklenici na posezení  :-D Je trochu hrubší a hutnější.


Lívance s tvarohem, Čokoládovokokosovým krémem a borůvkami.
Řecký jogurt, granola, banány a Arašídový krém nugát.
Řecký jogurt, granola, Arašídové máslo, borůvky.



Ořechová másla jsou docela hit, a to nejen kvůli své chuti,  jsou hlavně zdravá, samozřejmě v omezeném množství :-D Holky se po nich můžou utlouct, tak pokud hledáte zdravou náhradu za běžnou oříškovou pomazánku, která vás nezruinuje, vřele doporučuji :-)

 Arašídové máslo pražené BIO 250 g koupíte za 94 Kč zde. 
Arašídový krém Nugát BIO 250 g koupíte za 116 Kč zde. 
Čokoládovokokosový krém BIO 250 g koupíte za 89 Kč zde.
Čokoládovýkrém BIO 250 g koupíte za 89 Kč zde.
Krém z mandlí pražený s brusinkami BIO 250g koupíte za 212 Kč zde.


Co vy ? Také jste propadly tomuhle trendu a jaké dobroty byste z nich připravili vy? Nebo byste si dali jen tak na lžičku?



Moc děkuji e-shopu Lékárna.cz za poskytnutí produktů k recenzi.


14 komentářů:

  1. Já osobně oříšková másla úplně MI LU JU! Problém je v tom, že jakmile si nějaké koupím, tak ho jsem schopná do týdne sníst. :D Minule jsem si objednávala novinky od Reptile a byly hned pryč. :(

    https://terezasjournal.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to věřím :-D nám taky doma dlouho nevydrží :-D

      Vymazat
  2. Mňam to je dobrot, vypadá to moc chutně :-) ty lívanečky bych si hned dala!

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam, teď jsi mi udělala fakt chutě! Oříšková másla miluju, ale musím s nima opatrně, jinak bych jich snědla tuny:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme podobné, taky nikdy neskončím u jedné lžičky :-D

      Vymazat
  4. Tak toto by sa nám šiklo👍mňam vyzerá to skutočne úžasné ja si rada robievam na noc do chladničky vločky tak práve s tým by to bolo dokonale mňam. Krásny článok

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám doma jedno oříškové máslo a je dobré, ale úplně mě to tolik nenadchlo a znovu si kupovat nebudu 😔.

    OdpovědětVymazat
  6. Mne sa môj mixér nedávno pokazil, fňuk. Inak som s ním robila orieškovú 'nutelu'. Tieto másličká vyzerajú mňamkovo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt, já i přemýšlela, že bych nějaký lepší pořídila, ale ty ceny :-D našla jsem si parádní za 7000 , ale tolik se mi nechce dávat :-D

      Vymazat