neděle 30. června 2019

HLADKÁ POKOŽKA S HOLICÍM STROJKEM PHILIPS


Hladká pokožka k létu neodmyslitelně patří a co si budeme povídat nejen k létu :-D Jak zbavit pokožku nechtěných chloupků je nespočet a většina z nás asi používá klasickou žiletku, určitě ale stojí za to, mrknout i na jiné způsoby, není totiž nic horšího, než oholit se tupou žiletkou :-D Nebo zjistit, že tu poslední jste si vyhodili a další už na vás v šuplíku nečeká.

Mě zaujal klasický holicí strojek. Zní mi to jako dokonalý koncept, bezbolestné odstranění chloupků? To chci ! Jsou tam ale i nějaká proti? Mrkněte na recenzi.




Holicí strojek Philips BRL140/00 padne akorát tak do ruky, lze s ním holit - na sucho či na  mokro - nebo zastřihovat, v příslušenství najdete i dva nástavce na holení a jeden na zastřihování, které vám dopomohou ke kýženému výsledku. Nechybí ani nabíječka a štěteček na vyčištění hlavice. Mimochodem hlavice se dá celá vyjmout a opláchnout.



Co vám budu povídat, rychle jsem strojek nafotila a okamžitě jsem se pustila do testování, zajímalo mě, jestli se strojkem dosáhnu stejně hladkého efektu jako s žiletkou. První pokus tedy probíhal nasucho. Nasadila jsem nástavec ( takový ten prodloužený ) a zkusila oholit podpaží a jupííí, fungoval skvěle, bez podráždění, pokožka hladká a hlavně se mi nikde "nekousl" :-D První pokus tedy dopadl na výbornou. Vrhla jsem se tedy na ruce ( ano holím si i ruce, ne teda tak často jako nohy, ale prostě holím, dle mého to vypadá líp). Strojek jsem i nadále testovala na sucho. I na rukou jsem dosáhla dobrých výsledků, dalo to sice trochu práce vytočit se okolo mých kostnatých zápěstí, ale zadařilo se, a tak nezbylo nic jiného než se konečně vrhnout na nohy, mezitím jsem dala Kačku spát, protože, chápejte, chtělo to značné soustředění, už jsem se viděla v tratolišti krve :-D Pokračovala jsem opět na sucho. Na nohou mám chloupky o něco tmavší a tady jsem poprvé viděla nevýhodu strojku, neoholí totiž tak precizně jako žiletka. Když holíte žiletkou, jedete ostřím přímo po kůži, proto máme tak často podrážděnou, červenou pokožku, výhodou však je, že máte nohy neskutečně hladké, a to se vám s holícím strojkem na 100% nepodaří.  Řekla jsem si, že ho tedy vyzkouším na mokro, ale výsledek byl obdobný. Abyste mě zas špatně nepochopili, nečekejte žádné velké strniště a pokud máte chloupky světlé, možná to ani nezpozorujete, pokud jsou však vaše chloupky tmavé a navíc vypadáte jako Sněhurka, holící strojek asi nebude pro vás. Nepomohl mi ani nástavec, který by měl chloupky nadzvedávat a tím samotné holení usnadnit. 
Výhodou ovšem je, že se s ním neporaní ani to největší kopyto, prostě a jednouduše, nejde se s ním pořezat, navíc s ním můžete i zastřihovat, nástavec je též součástí příslušenství.
Další výhodou je nulová podrážděnost, pokud nesnesete žiletku, tohle by pro vás mohla být dobrá volba. 


Nástavec pro nadzvednutí chloupků.
Nástavec vhodný do podpaží.
Nástavec k zastřihování.


Docela dlouho však trvá než se oholíte, s žiletkou se to holt srovnat nedá, to je ruk cuk ve sprše a za 2 minuty hotovo. Se strojkem si sice též můžete zalézt do sprchy, ale počítejte s tím, že vaše drahá polovička mezitím usne na gauči :-D,vyhraďte si tedy na holení čas a zbytečně nespěchejte.  Což mi ještě připomíná, že je celkem hlučný :-D, ale s tím se dá u holícího strojku počítat, že bude trošku vrčet :-D, nicméně , dítě se nevzbudilo, takže za mě dobrý :-D

Údržba je jednoduchá, čištění rychlé, krom klasického opláchnutí a očištění chloupků štětečkem ho jednou za čas prokápněte olejíčkem na holící strojky, stačí jednou za půl roku, a to je v podstatě celá údržba, žádné dokupování hlavic a podobně i v tom vidím jeho výhodu.

Po zmáčknutí tlačítka lze sejmout celá hlavice.

Je tedy na zvážení zda převažují výhody či nevýhody, pokud by pro mě byla žiletka utrpením a podrážděná kůže by svědila a pálila, určitě bych neváhala do holícího strojku investovat, myslím si však, že já konkrétně zůstanu u osvědčené klasiky a holící strojek použiju spíš svátečně nebo přes zimu ( protože nepotřebuji ultra hladké nohy každý den), zas na druhou stránku, je fajn ho mít v záloze pro případ, že si opravdu tu poslední žiletku vyhodíte nebo ztupíte :-D


A čím odstraňujete chloupky vy?  Klasické epilátory mě moc nelákají, ale třeba IPL docela jo, ale pořizovací cena je krapet výš, nemáte s tím zkušenost? A zkoušeli jste někdy takovýto holící strojek?




Děkuji Philips a jejich testovacímu programu za poskytnutí produktu k recenzi.

12 komentářů:

  1. Ja jedu holicim strojkem i nohy, sice mi chybi ten pocit hladoucke pokozky po ziletce, ale proste mi to prijde pohodlnejsi. Hlavne nemusim resit, ze mam tupou ziletku, to byval muj vecny problem :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta tupá žiletka je i můj problém...popřípadě žádná, protože tu tupou vyhodím a nekoupím včas novou :-D

      Vymazat
  2. Já jsem zvyklá na žiletky, ale holící strojek bych někdy určitě ráda zkusila. :)

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
  3. Já používám klasické žiletky s výměnnými hlavicemi, já mám z těchto strojků vždycky hrozný strach. Jeden jsem měla asi před 10 lety a to šíleně bolelo :-) ale je fakt, že teď už jsou asi na jiné úrovni...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi měla epilátor, tenhle chloupky netrhá a vůbec nebolí :-)

      Vymazat
  4. nič podobné som ešte neskúšala, ja som verná žiletkám :D

    OdpovědětVymazat
  5. O pořízení holícího strojku přemýšlím delší dobu, takže tvá recenze se mi velmi hodí. Díky :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám epilátor od Philipse Wet & Dry a s tím jsem velice spokojená. Ale je pár míst, na které si beru čistě jen žiletku😁.

    OdpovědětVymazat