sobota 16. února 2019

ALMA || ŠLEHANÉ POTĚŠENÍ PRO SUCHOU POKOŽKU



Vždy ráda zkouším novou kosmetiku a co se týče té přírodní, je spousta značek, pro mě stále neobjevených, neokoukaných a nových. Při návštěvě e-shopu Krásná každý den si připadám jako Alenka v říši divů a překlikávám mezi tolika dokonalými produkty, kochám se a přemýšlím, čím bych svou pleť potěšila nyní.



Dalším skvostem pro suchou pokožku je šlehaný krém od značky Alma. Možná ji neznáte, i pro mě je tato zkušenost premiéra. Vybrala jsem ho především díky složkám, které příznivě působí na pokožku atopiků a dětí.

Hned při prvním otevření mě zaujala krásně našlehaná konzistence a dokonalá vůně bambuckého másla, úplně mi to vehnalo vzpomínku na to, jak jsme s Tinuškou vyráběly domácí přírodní kosmetiku právě s bambuckým máslem.


Já sama na atopák trpím už od tří let, ale má pleť je na tom už o dost lépe než dřív, tudíž jsem krém chtěla používat hlavně na holky ( no neříkám, že jsem jim ho občas na tajňačku nevzala :-D ).
Kačenku ( mojí malou atopičku ) jsem mazala celou, doslova od hlavy po paty, krém je totiž tak jemný, že ho můžete použít i na velmi malé děti včetně miminek a mazat s ním můžete i obličej. A toho já jsem využila, protože venku je chladno, větrno, po ránu kolikrát mrzne až praští. Holky tedy před odchodem z domu vždy natírám krémem a momentálně tedy Almou. Ve chvíli, kdy vám píšu tenhle článek, už jsem téměř na dně. Holt je vidět, že jsme si ho vskutku oblíbily.

Pokožka, a to zejména po koupeli, je po něm krásně vláčná, pružná, jemňoučká, vyživená a hydratovaná. Krém při styku s pokožkou taje a mění se v olej, postačí ho tedy menší množství, krásně se roztírá, zanechává slabý filmeček, po koupeli se samozřejmě vstřebává mnohem rychleji, ale nemám s ním problém ani na suchou pokožku právě před odchodem z domu, kdy ho používáme jako krém ochranný. Zde mi vůbec nevadí, že je chvilku mastnější, alespoň mám pocit, že dětská pleť opravdu chráněná před mrazem ( přiznám se, že s ním ani moc nešetřím), každopádně než Tinku odvezeme do školky a vrátíme se zpět, není po mastném filmečku ani památky. Tinka nemá v podstatě žádný problém s pletí, ale Kačka... každou chvilku nějaký ten lišaj okolo pusinky. S tímhle si Alma dokáže bleskurychle poradit, druhý den není po vyrážce téměř ani památky.




Našlehaný krém obsahuje samé super ingredience vhodné právě pro sušenky a atopiky. Najdete tam právě již zmiňované bambucké máslo, které dodá pleti vitaminy A a E,  mastné kyseliny a je to velký bojovník proti suché pleti, dále mangové máslo - to je pro mě v kosmetice novinka, s mangovým máslem nemám vůbec zkušenost :-), kokosový olej, mandlový olej- ten jsem si já osobně oblíbila v péči o dětskou pokožku, je vhodný i pro velké citlivky a lněný, meruňkový a makový olej, též vhodný pro atopiky a sušenky. Měsíček bývá dost často přísadou krémů právě pro narušenou pokožku atopiků a měsíček byla ta složka, díky které jsem si krému od Almy všimla :-)


Tenhle krémík je skvělý, úžasný a má ode mě všech deset bodů, jen to balení by mohlo být krapet větší, zvlášť, když jsou tři ženské v baráku, které se do něj chtějí pustit :-D ( ještě, že ten chlap nám tu koupelnu a hlavně kosmetiku tak často neokupuje :-D).


Tělový krém Měsíčková péče Alma 60 ml koupíte za 320 Kč zde.

A co vy? Také trpíte na atopický ekzém nebo suchou pokožku ať už na těle nebo obličeji? Podělte se o své rady, co vám pomáhá :-)


Moc děkuji e-shopu Krásná každý den za poskytnutí produktů k recenzi.

16 komentářů:

  1. Juu, to vypadá skvěle! Na mě by to asi nebylo, já nemám suchou, kromě teda krému na ruce, který přes zimu používám hodně. Je super, že ho využíváte dost, alespoň to dokazuje tu účinnost. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je právě super, že jde použít na tělo i na obličej :-)

      Vymazat
  2. Dokážu si představit tu spotřebu krémů, při třech ženských. :-D Měsíčková péče by se mi taky líbila.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Já na suchou pleť taky trpím už odmala a používám bepanten, ale tohle vypadá hodně dobře :)

    One Loving Girl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bepanthen jsem používala na holky, ale osobně mi ta jejich péče pro atopiky moc nepomohla :-)

      Vymazat
  4. Já šlehané krémy a másla miluji,tskze tento výrobek píšu na svůj wish list,děkuji za tip!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Já netrpímnetrpím, ale mojí sestře se teď o objevil ekzém, takže ji ho hned doporučím ��.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tohle máslíčko mě hodně láká. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vyzerá to vážne super :-) ja mám v zime niekedy suchšiu pokožku a väčšinou mi s tým rýchlo pomôže olej ;-)

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  8. Miluju kosmetiku s obsahem měsíčku! Tohle mě hodně zaujalo, díky za článek!

    OdpovědětVymazat
  9. Jéé, našlehané produkty mám moc ráda :-) hned jde poznat, že se jedná o nějaký spešl produkt :)) S touhle značkou ale zkušenosti nemám, budu jí muset vyzkoušet :-) Láká mě velmi!!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  10. Aaaa tohle máslo vypadá božsky, už delší dobu po něm koukám! :)

    OdpovědětVymazat