pondělí 5. listopadu 2018

INDULONA || PÉČE PRO CELOU RODINU



Indulona je značka, kterou asi nemusím představovat. Spousta z vás ji jistě někdy doma mělo a pokud ne vy, vaše maminka určitě ano. I u nás nikdy nesměla chybět a klasickou modrou tubičku jsme používali snad na všechno, obličej, ruce, tělo ale třeba taky na boty ( fakt nekecám :-D ).
Později jsem na Indulonu trochu zapomněla, v té hromadě kosmetiky, kterou jsem nakupovala a vrátila jsem se k ní až nyní, jako máma a opět si ji oblíbila. Pokud máte doma malého atopika nebo sami trpíte na vyrážky, zkuste jí dát šanci a čtěte dál.



INDULONA ORIGINAL || KRÉM PRO INTENZIVNÍ VÝŽIVU



U nás doma nejoblíbenější verze. Právě tento modrý kalíšek dokáže účinně bojovat s atopickým ekzémem, dokonce mi byl kdysi doporučen i kožní lékařkou, a že jsem na kožním strávila půlku dětství. Velice mastná konzistence asi nebude pro každého, do pleti se vstřebává  pomalu, ale za to ji dokáže perfektně vyživit a promastit, a to je přesně to, co suchá atopická pokožka potřebuje. Pokud má Kačka nějaký akutní výsev, často ji mažu modrou Indulonou a většinou se mi podaří předejít kortikosteroidům. Ty aplikuji zcela výjimečně, a to jen v případě, že nic nezabírá, v tomhle se řídím, čím míň, tím líp, ale někdy jsou holt lepší než proškrábaná noc.


Krém používám většinou ráno na celé tělíčko a během dne pouze lokálně. Také kosmetiku někdy prostřídám, aby si pokožka nezvykla. Večer aplikuji olej. Tento způsob nám prozatím vyhovuje a ekzém si držíme částečně od těla, i když teď na podzim je to jako na houpačce a některé dny nám dávají pěkně zabrat. 
Indulona obstála i ve velmi přísných testech a dostala se mezi 2 % nejlepších krémů testovaných mezinárodní institucí EUROFINS BEL/NOVAMANN. Krém a tělové mléko z modré řady získaly i certifikaci pro péči o dětskou pokožku. Pokud jste se tedy bály použít tenhle tradiční krém pro své ratolesti určitě nemusíte, ba naopak, pokud bojujete s ekzémem, tak jako my, třeba vám pomůže. Skvělý je také na lišaje okolo rtů nebo jako noční balzám na rty :-)
Prodává se ve velkém 250 ml balení i v menším 75 ml balení.
Neobsahuje parabeny ani konzervační látky.

Indulonu Original 75 ml koupíte za cca 65 Kč.
Indulonu Original 250 ml koupíte za cca 129 Kč


INDULONA ORIGINAL || TĚLOVÉ MLÉKO



I tělové mléko ze stejné řady jsem přenechala Kačce, jak už jsem zmínila výše, i tělové mléko získalo certifikát pro péči o dětskou pokožku. Používáme ho ve dnech, kdy se nám podaří eliminovat výsev atopického ekzému, opět ráno. Zároveň bych vás, chtěla upozornit, že i když ekzém není v akutní fázy, je nutné stále promazávat, můžete však zvolit jemnější verzi jako je právě tělové mléko. Pro atopiky je totiž nejdůležitější prevence, takže, jak se říká, kdo maže, ten jede :-D
Tělové mléko od Indulony z modré řady je trošku hutnější, než jsem zvyklá, nezanechává mastný pocit , zcela se vstřebá, zanechá pokožku hydratovanou, jemnou a hebkou. Obsahuje i můj oblíbený jojobový olej. Ani zde nenajdete žádné parabeny.

Tělové mléko Indulona Original koupíte za cca 145 Kč.




INDULONA OLIVOVÁ  || TĚLOVÉ MLÉKO



Olivovou verzi mléka jsem si oblíbila hlavně já :-) Pokožku vyživí a hydratuje podobně jako jeho modrý bráška, jenže ta olivová tak nádherně voní, velice jemná příjemná vůně. Obsahuje olivový olej a pro pokožku jsou tahle mléka hotový požitek, nebojím se říct, že to jsou jedny z nejlepších, které jsem zkoušela, pár konkurentů by měli, ale z vyšších cenových relací. Nezanechává mastný film, ihned se vstřebává a pokožka je heboučká.  V životě bych neřekla, že Indulona bude mít tak perfektní tělová mléka.

Olivové tělové mléko Indulona koupíte za cca 139 Kč.




INDULONA MĚSÍČKOVÁ || REGENERAČNÍ KRÉM



Trochu jsem čekala, že měsíčková verze krému bude podobně hutná a mastná jako Original, ale není tomu tak. Měsíčkový krém je mnohem lehčí konzistence, poměrně rychle se vstřebává do pokožky. Díky měsíčku pokožku regeneruje, hojí, dodá výživu i hydrataci.


Nejčastěji ho u nás doma používá Tinka, zvládne se namazat sama, a já netrnu hrůzou, že na sebe vymáčkne celé tělové mléko nebo, že si na olejové skvrně natlučeme čumák :-D Sama si ho od ní občas půjčím i měsíček je super pro atopiky, tento krém,vám ale doporučím spíš na prevenci, pro akutní stav si nechte radši modrou hutnou verzi.

Měsíčkovou Indulonu 250 ml koupíte za cca 155 Kč.



Moje pokožka je citlivá, suchá, svědí, často je velmi podrážděná, ale ať jsem já nebo holky vyzkoušela cokoliv od téhle tradiční české značky, byla jsem spokojená. Hutný krém asi vážně nebude pro každého, na druhou stránku, zeptejte se v okolí nějakého atopika, určitě vám potvrdí , že pomáhá, nebo minimálně, že mu byl doporučen. To, že bude na Kačku fungovat klasický modrý krém, mě až tolik nepřekvapilo, ale že najdu top tělová mléka, za tak skvělou cenu ( protože co si budem... u mléka za pětistovku to tak trochu čekáte :-D ), z toho jsem nadšená.
Co vy a značka Indulona? Jakou máte zkušenost? Taky je pro vás Indulona ověřená klasika?


Moc děkuji Induloně za poskytnutí produktů k recenzi.


13 komentářů:

  1. Indulonu pravidelně používám už od dětství. Na ekzémy sice teda trpím, ale na ty mi to vůbec nepomáhá :/ Spíš ji používám, když mám opravdu vysušenou pokožku.

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na vysušenou pokožku je skvělá, s ekzémem je to těžké, každý si musí vyzkoušet to své, když jsem byla malé dítě, pamatuji si narvanou ledničku mastičkama :-/ :-)

      Vymazat
  2. Indulonu používám moc ráda :) krásný článek

    OdpovědětVymazat
  3. U nás Indulonu používá taťka dodnes. Když jsem byla dítě, Indulonu jsem používala nejen na boty, ale mazali jsme s ní i kožené uzdečky nebo ohlávky pro koně. Po namazání ta kůže hezky změkla.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Indulonu používám na ruce a na nohy, to se mi osvědčila nejlépe, hlavně modrá verze, ta je legendární už od dětství a na všechno.
    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, jako krém na ruce a nohy je perfektní , obzvlášť na večer, pořádně napatlat a jít spát :-)

      Vymazat
  5. je to totálna klasika :) tá najzákladnejšia nivea a indulona sú vo finále aj tak najlepšie na všetko :D

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
  6. Já používám měsíčkový krém na ruce, hodně mi pomáhá na suché ruce. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  7. Modrú Indulonu original mám veľmi rada. Má krasnú, sladkú no jemnú vôňu a je extra hydratačná. V zime si tento krém kupujem stále. Tešia ma aj tie nové Indulona obaly.
    Bianka

    OdpovědětVymazat