středa 10. října 2018

NANINAILS || GEL LAK V PASTELOVÝCH TÓNECH



Vždy jsem toužila po krásných pevných nehtech, které by se netřepily a lak by na nich vydržel alespoň tři dny. Bohužel pro mě, takové nehty nikdy mít nebudu, i přesto, že jsem zkoušela mnoho vitamínů, posilujících laků, olejů, nikdy nebyl efekt dlouhodobější. Proto jsem asi před dvěma roky přešla na gel lak. Co že to vlastně je? Vypadá jako klasický lak, jen s tím rozdílem, že se zapéká v LED nebo UV lampěLED lampa je rychlejší ( proto jsem si ji pořídila :-D ) a dokonce jsou i druhy gel laků, které zapečete pouze v LED lampě.



JAK NA GEL LAK?


Předtím než začnete vůbec lakovat, nehty si zapilujte, zatlačte nehtovou kůžičku, a pořádně odmastěte, můžete koupit speciální přípravek, ale postačí i 60% alkohol z lékárny, pokud máte zkušenost z gel lakem a nedržel vám, trošku si nehet "zdrsněte" pilníčkem.


Většinu gel laků budete lakovat ve třech krocích :
  • Base Coat - nehet připraví na barevný lak, zbaví ho nerovností ( rýhy, hrbolky, roztřepené nehty apod.) Base coat, pokud mám čas, lakuji ve dvou vrstvách, není to pravidlem a pokud jsou vaše nehty kvalitní, postačí vám v klidu jedna vrstva.
  • Barevný lak - když je nehet připravený, můžete se v klidu vrhnout na lakování nějaké pěkné barvičky. Doporučuji lakovat ve slabší vrstvě, lak vám nebude stékat ke krajům a déle vám vydrží. Abych dosáhla perfektního krytí a dostatečné pevnosti, lakuji ve dvou až třech vrstvách
  • Top Coat - ve chvíli, kdy jste spokojené s barevnou vrstvou, aplikujete Top Coat, může být průhledný, lesklý,matný či efektový.



Nezapomeňte, že každou vrstvu musíte zapéct zvlášť, teď se vám možná zdá, že vám to zabere mnoho času, ale není to o tolik rozdílné než s klasickým lakem. Nemusíte totiž čekat, než vám lak zaschne, stačí jen z poslední vrstvy po zapečení setřít výpotek ( alkoholem nebo speciálním přípravkem ) a máte hotovo, můžete jít pracovat, nemusíte se bát, že se vám na nehet otlačí přes noc o polštář či vlasy ( to asi všechny známe, že? ). Nehty jsou pevnější. Pokud máte " papírové " nehty, tak si gel lak zamilujete, a co si ještě zamilujete, je výdrž. To jak gel lak vydrží závisí nejen na samotném produktu, ale také samozřejmě na tom jak precizní jste byly při aplikaci ( nebojte, zvládne to každý, jen občas, když pospíchám, a trochu lakování odfláknu, nevydrží tak dlouho.). Také zaléží jak dobře jste nehet odmastili, jak pevné jsou vaše nehty sami o sobě, a také jestli jste se zrovna nevrhli na generální úklid... ( ten mě netrápí, protože používám rukavice :-D ) Záleží i na značce gel laku a zda si rozumí s Base Coatem a Top Coatem, takže pokud začínáte, doporučuji vše od jedné značky a později můžete experimentovat. A věřte, opravdu to není, žádná věda.
V průměru mi vydrží okolo 10 dnů ( někdy i 15 dní !!! a pokud máte své nehty pevné a nebude vám vadit odrost, možná se dočkáte i tří týdnů).

Nakoupit můžete třeba v e-shopu NaniNails, který se specializuje přímo na nehtové " serepetičky ". Najdete tam všechno, od pilníčků, lamp, gel laků či gelů, třpytek a podobně.
No a právě z eshopu NaniNails mi dorazil parádní balíček, ve kterém jsem našla gel lak v krásné pastelové růžové barvičce, glitrový prach a pečující olejíček.




GEL LAK NEO NAIL




Gel lak Neo Nail vypadá už na pohled skvěle, hlavním neduhem světlých barviček bývá špatná pigmentace a proužkovatění, což se dá sice zachránit více vrstvami, ale zároveň nad tím strávíte více času, často nebývají plně krycí a na delších nehtech to jde vidět. To se ovšem netýká gel laku Neo Nail, dost mě to překvapilo, přiznám se, že jsem s tím tak trošku počítala a určitě bych to laku nevyčítala, ale tohle je bomba. Krásná sytá barva. Jak už jsem psala výše, většinou lakuji dvě až tři vrstvy, na pohled by určitě stačily dvě, ale já pro jistotu, pokud mě netíží čas dávám ty tři. Potřebuji totiž nehty i zpevnit a prodloužím si i výdrž laku. Ta mimochodem u gel laku Neo Nail vůbec není špatná, ba naopak, nehty mi vydržely upravené 15 dní a opravovala jsem jen jeden jediný nehet ( znáte to, když se šprajcnete do dětské autosedačky... nestihnete nehty opravit a pak vám upadne lak ve školce ... :-D, Tinuš samozřejmě hned začne volat : "jéé mami, upadl ti nehet !!! " Né vůbec jsem se necítila trapně..., no ale za to nemůže lak, nýbrž ta dětská autosedačka ... :-D ). Na nohou mi lak stále drží a myslím, že minimálně tak ještě týden držet bude...ještě, že na nohou ty nehty tak rychle nerostou... :-)

Gel lak NeoNail se doporučuje vytvrzovat v LED lampě, po třiceti vteřinách jsou nehty zapečené a můžete pokračovat v další vrstvě.

NeoNail gel lak v odstínu Pretty Jealous 6 ml koupíte za 169 Kč zde.



GLITROVÝ PRACH



Pokud si nehty rádi zdobíte, určitě využijete širokou nabídku e-shopu NaniNails. Mně padl do oka Glitrový prach Summer - Pink 11, který se perfektně hodí k pastelovému odstínu gel laku.
Glitrový prach snadno aplikujete na barevný gel lak, přilepí se na výpotek gelu a nehet následně přetřete Top Coatem. Můžete tak vytvořit třpytivý efekt na všech nehtech nebo jen některých stejně jako já.


Nevím jak vám, ale mě se vždy po aplikaci třpytek zdá, že se výdrž laku ještě prodlouží.
Nehty s ním vypadají skvěle, třpytky jsou opravdu jemňoučké a lehce se s nimi manipuluje.

Glitrový prach Summer - Pink 11 v dóze o průměru 3 cm koupíte za 25 Kč zde.



NANI VÝŽIVNÝ OLEJÍČEK



Na závěr patří péče a ten kdo vymyslel olejíčky s aplikátorem byl génius. Jasně, můžete použít kterýkoliv jiný pečující olejíček, určitě bude fungovat stejně dobře, ale ruku na srdce, já jsem na to líná. Proto je forma á la lak pohodlná, štětečkem se dostanu přesně tam, kam potřebuji. Pokud jsem s lakováním hotová, stačí jen přetřít nehtovou kůžičku, promnout a je hotovo. Olejem předcházíte suché kůži a hlavně bolestivým záděrám. Olejíček se vám bude hodit i ve chvíli, kdy budete gel lak sundávat. Pakliže s ním přetřete celý nehet, dodáte mu výživu a regeneraci. Doporučuji ho aplikovat na noc a lakovat až druhý den.


V případě, že nehtům dáváte odpočinek od lakování, můžete ho aplikovat každý den. Po dlouhodobém užívání by se měly nehty přestat třepit.
Vybírat můžete hned z několika druhů vůní, jahoda voní sladce a poměrně intenzivně.


Nani výživný olejíček 5 ml - jahoda koupíte za 24 Kč zde.






A co vy ?  Upřednostňujete klasický lak nebo jste přešli na gel lak stejně jako já? Pokud ano, také si užíváte jak dlouho nehty vydrží v top stavu?



Moc děkuji e-shopu NaniNails za poskytnutí produktů k recenzi.


14 komentářů:

  1. Tak tohle je parádní. Nádherná barvička. Já používám jen obyčejné laky, ale už jsem přemýšlela, že si taky pořídím led lampu a vyzkouším nějaký gel lak. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Wow máš je nádherné! Já chodím pravidelně si nechat dělat gellak, protože jsem uplně levá na lakování nehtů :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, já si je radši právě udělám sama, většinou lakuji po večerech a nemusím řešit hlídání pro holky.

      Vymazat
  3. Tak tohle jsou dokonalé nehty! :) Ta růžová je fakt super.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, ano ta růžová barvička se mi také moc líbí :-)

      Vymazat
  4. Krásná barvička, já mám ráda takové pastelové ♥ Já mám akrylové nehty, moje mi nikdy nevydrží dlouhé

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Akrylové nehty jsem nikdy nezkoušela :-) Pastelové nehty jsou krásné, něžné :-)

      Vymazat
  5. Jééé, tak tenhle článek mi teda akorát přišel zrovna vhod! :) Lampu mám už dlouho, ale teď jsem ji nějakou dobu nepoužívala a potřebuju si zrovna nakoupit všechny gel laky, tak jsem uvažovala jakou značku pořídit a tenhle gel lak prostě vypadá opravdu božsky, takže do něj určitě půjdu, děkuju za tip :))

    Malá Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Ta růžová je nádherná, miluji pastelkové barvičky na nehtech :-) klidně i na oblečení nebo různých doplňcích. Gel laky jsem popravdě nikdy nezkoušela.
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš své nehty pevné a lak Ti drží, tak asi není třeba :-)

      Vymazat
  7. Ahoj Terko, už dlouho jsem chodila na gelové nehty, teď jsem přešla na akryl, ale nedělá mi úplně dobře. Tak jsem přemýšlela o gellaku. Zaujal mě tenhle článek. Jen by mě zajímalo, jak se gellak sundavá a jestli neničí nehty. A chtěla jsem se zeptat, co vše si musím pro začátek koupit, abych mohla začít používat tento gellak? Koukala jsem totiž na tyto stránky, ale je tam toho mraky :-) Děkuji za radu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Klárko, nejdřív začnu Tvou otázkou, zda gel lak neničí nehty, je to individuální, záleží jaký budeš používat gel lak a také jak ho budeš sundávat, záleží i na pevnosti Tvých nehtů, pokud je máš " papírové " trochu se poničí. Můžeš to ale eliminovat. Naninails mají v nabídce i vitamínový base coat, který nehet vyživý, nemám s ním ale zkušenost, s touto značkou teprve začínám :-) Dále záleží jak budeš gel lak sundávat, přiznám se, že z časových důvodů gel lak většinou jen sloupnu, není to šetrné, ale rychlé. Mnohem šetrnější je použít buď to alobalovou metodu, návod na ní i na vše co potřebuješ pro aplikaci a gel laku najdeš hned v prvním článku tohoto blogu, prodávájí se i klipy pro odstranění gel laku, které Ti nahradí dost nepohodlný alobal, stačí když na e-shopu NaniNails zadáš - odstranění gel laku a vyskočí Ti potřebné pomůcky. Jako roztok na odstranění můžež použít aceton ( samozřejmě ten na nehty ) nebo odlakovač s acetonem , ale potrvá to déle.
      Co budeš potřebovat na gel lak se dočteš právě v prvním článku Jak na gellak , ale ve zkratce - base coat, barevný lak, top coat, led lampu (nebo UV , ale zapékání trvá déle), 60% alkohol nebo odstraňovač výpotku, čtverečky buničiny, pilník, nůžky, pomerančové dřívko nebo "zatlačovátko" nehtové kůžičky z manikúry , a to je asi vše :-). Není na tom nic těžkého, je spousta návodů i na You Tube, nebo můžeš mrknout i na rady přímo na NaniNails. Určitě dej vědět, pokud si gel lak pořídíš, jak jsi spokojená :-)

      Vymazat