pátek 21. září 2018

RENOVALITY || ŠALVĚJOVÝ OLEJ



Renovality vydali spoustu novinek, koukali jste na některé ? Mě jich tedy zaujalo spousta, nejvíc asi Granátové jablko, Mrkvový olej a Squalen, no a taky  Neroli a Gerániový esenciální olej:-D Novinek je okolo deseti a vyberou si opravdu ženy s každým typem pleti od suché až po mastnou .
Dnes bych vám ale chtěla ukázat olejíček, který už testuji delší dobu, přezdívá se mu ženský olej. Asi hádáte správně jedná se o Šalvějový olej.


ŠALVĚJOVÝ OLEJ





Použití  oleje ze šalvěje muškátové je poměrně široké, já si ho oblíbila zejména v péči o pokožku hlavy, trpím na seborhoickou dermatitidu ( Ve zkratce se jedná o svědivou pokožku ve vlasové části hlavy, tvoří se stroupky, které někdy i mokvají. Na kožním vám předepíšou kortikosteroidy, které sice zaberou rychle, ale dlouhodobě zdravé nejsou.) a oleje mi s tímto kožním onemocněním slušně pomáhají. Šalvějový olej pokožku zklidní, zamezí svědění a v podstatě od té doby, co ho používám, mě seborea netrápí. Vzhledem k tomu, že jsem ho kvůli urputnému svědění používala každé mytí, tak jsem si všimla, že se mi po olejíčku méně mastí vlasy. Bez mytí vydrží o den déle, tím samozřejmě myslím, že je mohu nechat rozpuštěné, jinak stejně jako většina matek maskuji mastné vlasy culíkem nebo copem :-D Jooo holt někdy není tolik času, kolik bychom potřebovali :-D



JAK NA VLASOVÝ ZÁBAL?


Je to jednoduché, vetřu pár kapek olej ke kořínkům vlasů, promasíruji a nechám působit... Ideální je přes noc, ale mně se do ranního mytí vlasů moc nechce, tak tak stíháme školku :-D, takže takto funguji přes den, a když už mám Šalvějový olejíček u kořínků, do délek také většinou aplikuji nějaký olej, ať mám ten vlasový zábal kompletní, pak si jen dáte na vlasy nahřátý ručník, nebo igelit, pokud chcete podpořit účinky olejů, a nebo je můžete nechat jen smotané do drdolu, a po co nejdelší době umýt šamponem.


JAK NA MENSTRUAČNÍ BOLESTI?

Šalvějový olej by měl pomáhat i proti menstruačním bolestem, upřímně tohle sama potvrdit nemůžu, patřím mezi šťastlivce, které tento problém netrápí. Půjčila jsem ho tedy kamarádce, která ač byla ze začátku skeptická ,nakonec byla z olejíčku nadšená a s bolestmi jí pomohl.
Mě se to zdá až neuvěřitelné a asi bych někdy potřebovala, aby mi takhle záhračně pomohl na bolest hlavy. Ne, že by mě trápila často, ale když už, tak už :-D



ŠALVĚJOVÝ OLEJ PROTI STRESU?

Pokud trpíte na deprese, nebo jste jen uzlíček nervů jako já, zkuste si vetřít kapičku šalvějového oleje na spánky, možná vám pomůže, olejíček působí antistresově, kdybychom měli menší místnosti v bytě, použila bych ho i do aromalampy, ve velkém prostoru ho ale příliš neucítíte.
Pár kapek můžete nakapat i do vany nebo udělat partnerovi antistresovou masáž.



DALŠÍ ÚČINKY?

Šalvějový olej jsem používala i jako přírodní repelent, účinky vám nemohu 100%  potvrdit, nicméně  v době jeho používání mě nic nepoštípalo :-D, každopádně klasický repelent z drogerky mi nefungoval vůbec, navíc jsem "voněla" jako lehká děva :-D, což se vám tedy se šalvějí nestane.

Olejíček působí antibakteriálně, protizánětlivě a pokud nejste extra citlivky, můžete ho použít i na akné, nejdříve bych ale v každém případě udělala test na alergie a pokud chcete olejíček použít na obličej, tak tím spíš.
Možná bych zpočátku smíchala jen kapku s vaším oblíbeným olejem.



Olejíčky Renovality jsou 100% přírodní o čemž svědčí certifikát CPK, navíc díky fialovému sklu vám vydrží čerstvé velice dlouho.

Šalvějový olej 100 ml koupíte za 249 Kč zde.


Na další recenze olejů Renovality se můžete mrknout níže:


A co vy? Znáte Šalvějový olej? Jak ho používáte ? A jaký olejíček Renovality je pro vás ten nej?


Moc děkuji Renovality za poskytnutí produktu k recenzi.

14 komentářů:

  1. Šalviu používam veľmi rada, myslím že potrebujem aj olej :D

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera, tolik způsobů využití. Šalvějový olej jsem doma ještě neměla.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také to byla má první zkušenost, ale jsem nadšená :-)

      Vymazat
  3. Ani som nevedela, že aj takýto olejček existuje :) Každopádne vyzerá naozaj veľmi dobre

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  4. Tolik využití. :) Ještě jsem šalvěj nezkoušela.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dá se využít opravdu na mnoho způsobů, je skvělý :-)

      Vymazat
  5. Ja to asi potřebujuu :) už jsem o něm četla několikrát a je velmi chválený, tak na tom asi něco bude :)

    OdpovědětVymazat
  6. O značce Renovality slyším ze všech stran, ale ještě jsem nic nezkoušela...Šalvějový olej zní fajn, no já se chystám na rakytníkový :)

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rakytníkový jsem měla od jiné značky, byl super :-)

      Vymazat
  7. Olej je skvělý :-) já bohužel patřím mezi tu druhou skupinku, které se menstruační bolesti nevyhýbají :-( a teď, když se zase ochladilo, přidávám si ho do vany, když relaxuji po práci ve vaně :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vana je teď na podzim největší relax, což je jedna z mála věcí, která mě na podzimu fakt baví :-D , a pokud se do lázně přidá i olejíček ... luxus.

      Vymazat