pátek 17. srpna 2018

UROVAL D-MANOSA || ZATOČTE S PALČIVÝMI LETNÍMI PROBLÉMY


Před několika lety jsem prodělala zánět močového měchýře, samozřejmě jsem šla k doktorovi až na poslední chvíli, kdy se stávaly bolesti nesnesitelnými. Chtěla jsem nemoc přechodit a to se, jak jinak, nevyplatilo. Skončila jsem na antibiotikách a léčila se tři týdny ( a to jsem, dle vašich reakcí, které jste mi posílali do directu na IG, dopadla ještě dobře, že jsem neskončila v nemocnici).
Holt tyhle problémy není radno podceňovat. Od této nemilé zkušenosti mám v zásobě preventivní léčbu v podobě urologických čajů ( které tedy chuťově stojí za houby ), a nyní i D-Manosu.
Taky máte pocit, že od té doby co jste jednou zánět močového měchýře prodělali, vrací se neustále zpět? Já už se při prvních příznacích snažím zvýšit pitný režim, což je velice důležité proto, aby se močový měchýř vyplachoval a bakterie odplavovali pryč a najíždím na preventivní léčbu.



CO JE D-MANOSA?


Tak pokud si kladete tuhle otázku, jste na tom stejně jako já ve chvíli, kdy se ke mně balíček dostal. Jedná se o 100% bioaktivní monosacharid, který se přirozeně vyskytuje v organismu. Pokud byste ho hledali v přírodě, běžně se vyskytuje v ovoci a rostlinách.
Snadno se vstřebává do krve a z krve je filtrována ledvinami do moči, kde účinně bojuje s bakteriemi způsobující nemoci močových cest.


JAK D-MANOSU POUŽÍVAT?


Volit můžete ze dvou způsobů užití, záleží na vás, zda budete D-Manosu používat při akutních potížích (určitě doporučuji v počáteční fázi) nebo preventivně. Mění se jen způsob dávkování.

Já D-Manosu užívám  prozatím preventivně. Přeci jen téměř celý den trávím v mokrých plavkách (ano, vím , že to není zdravé, ale ani tak se nedonutím neustále převlékat...), a my ženy jsme na záněty náchylnější. Stačí trochu prochladnout a obtíže se vrací. Úplně chápu vás, kteří vůbec nevíte o čem mluvím, já také nedbala na žádnou prevenci, dokud jsem neonemocněla a do té doby se mě žádné problémy netýkaly, právě... do té doby...
Pokud tedy budete užívat D-Manosu preventivně, rozmícháte si jeden pytlíček denně ve sklenici vody.


No a pokud už máte nějaké vzniklé obtíže, dávkování se mění dle harmonogramu v příbalovém letáčku. Tady vám na rovinu přiznám, že nemám účinek vyzkoušený, ale bude to asi tím, že prevence prostě funguje (každopádně jedno balení si nasyslím pro případ potřeby :-D )


D-Manosa je jemně nasládlá. Ve vodě se rozpouští i kvůli podpoře pitného režimu, protože bez toho je každá léčba méně účinná.
Proto tedy dbejte na pitný režim a pokud již nějakou zkušenost se záněty močových cest máte, berte to jako každodenní nutnost.

D-Manosu mohou užívat i těhotné a kojící ženy, ale samozřejmě pokud léčba nezabírá, vyhledejte lékaře :-)

UROVAL D-MANOSA 15 sáčku seženete za 199 Kč zde.




Co vy a záněty močových cest? Co vám na ně zabírá a zkoušeli jste  D-MANOSU?
Sledujte můj Instagram, kde si budete moct o D-Manosu zasoutěžit :-)


Moc děkuji WALMARK za poskytnutí produktu k recenzi .

10 komentářů:

  1. Já raději zaklepu, ale ještě jsem zánět močového měchýře neměla. Věřím, že to není nic příjemného a i prevence je dost důležitá.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My ženské jsme holt náchylnější, je dobré myslet i na prevenci :-)

      Vymazat
  2. Ha, shodou náhod právě teď zánět močových cest mám. Pro mě super tip :)

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom případě přeji brzké uzdravení a lehký průběh nemoci :-)

      Vymazat
  3. Ďakujem za tento článok, trápi ma to dosť často :D

    OdpovědětVymazat
  4. Celý život jsem neměl s tímto problém, první zánět se mi objevil až na výšce, další asi rok dva poté. Od té doby ťukám na dřevo, zatím nic. Třeba si hodně dávám pozor, abych neprochladl ve sprše, z toho jsem měl pravděpodobně první zánět.

    Co si pamatuji, moje léčba sice v obou případech trvala týden, ale ještě nějaký týden poté jsem měl stále nutkavé potřeby na záchod. Ale jelikož podrobné výsledky moče byly v pořádku, ATB neměla smysl. Prostě to úplně odešlo tak nějak samo.

    Díky za tip na zajímavý přípravek, ale osobně doporučuji brusinky, které jsou vyhlášené svými příznivými účinky na močové cesty. Jím je preventivně po celý rok, nejraději obalené do čokolády. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si taky dávám hodně pozor,lepší je prevence, než bolestivý zánět.Brusinky jsou super, jen mi chutnají vždycky chvilku :-D Jsou na mě moc sladké :-)

      Vymazat
  5. Já nikdy neměla zánět močáku, ale močovych cest. Nevim, jestli je v tom nějaky rozdil, každopádně je to hodně nepřijemne...vrací se mi to celkem často a už si hlidam takove blbosti jako napřiklad když mam mokre plavky, převleču si suchy spodek atd. A moc děkuju zantip, protože se mi to bude určitě hodiit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že článek pomohl, ale držím palce, ať se zánět nevrací :-)

      Vymazat