pátek 20. července 2018

RENOVALITY || MALINOVÝ OLEJ


Péče o pokožku v létě je nesmírně důležitá. Sluníčko, i když je zdravé a čerpáme z něj tolik důležitý vitamin D, dokáže pleť také pěkně potrápit. My atopici, na léto čekáme jako na smilování, většinou je totiž ekzém nejhorší přes zimu, i přes léto se ale dostavuje vysušení díky slunění nebo častému koupání v bazénech, hlavně v těch s chlorovanou vodou, a to holt nedělá pokožce dobře.
O pokožku bychom tedy měli pečovat, dodat jí výživu a hydrataci.
V poslední době jsem testovala Malinový olej od Renovality. Renovality se specializuje na kvalitní rostlinné oleje, ale v poslední době přibyly i balzámy a baňky a chystají i spoustu novinek, tak je určitě sledujte na Instagramu, protože právě tam Kačka z Renovality sdílí s námi ostatními, co se chystá.



MALINOVÝ OLEJ


Dnes se ale mrkneme na Malinový olej, což byla poměrně očekávaná novinka. Malinový olej je perfektní právě po opalování, na sluncem poškozenou pokožku. Aplikuji ho po koupeli ještě na vlhkou pokožku, to je důležité u všech olejů, pokud je nanášíte na suchou pleť, nedokážou tolik proniknout do pleti a může to být i důvod, proč si připadáte mastné. Pokud se olej vetře do vlhké pokožky, příjemně se vsákne a zanechá jen lehoulinký filmeček, který po chvilce zmizne, a to obzvlášť pokud ho aplikuji na tělo, moje pokožka ho vcucne neskutečnou rychlostí. Jsem opravdu zvyklá se poctivě mazat den co den. Pro mě jakožto atopika, je velmi důležitá pravidelná péče, promazávání a oleje jsou v tomto případě geniální.


Po Malinovém oleji je moje pleť hydratovaná, vyživená a zklidněná. Vhodný je i pro velmi citlivou pleť se sklonem k začervenání. Namazat s ním můžete i svoje ratolesti. Já s ním holky také občas namažu, i když mám pro ně jinou Renovalití výbavičku, o té ale až jindy.
Je vhodný jak na tělo, tak i na obličej, což je super, obzvlášť pokud cestujete, stačí vám jedna lahvička a můžete se sním mazat od hlavy až po paty :-D
Já ho moc ráda používám i jako součást ranní péče. U Malinového oleje se udává ochranný faktor až 50, přičemž to, jak vysoko se ochrana vyšplhá záleží na kvalitě oleje, a Renovality má čupr kvalitu, to mi věřte :-) Bohužel, u nás tento faktor není uznaný a tyto účinky se zatím jen zkoumají, nicméně pokud jde o mě, tak jsem se s ním nespálila, alespoň ne v našich českých podmínách. Je teda fakt, že se opaluji celkem dobře, málokdy se spálím, ale občas se holt nezadaří :-) Ale letos super, ani jednou jsem se nepřipekla :-) S dětmi to sice není taková ta klasická opalovačka na lehátku, ale za pochodu se člověk také dost opálí, navíc jako bonus, mám moc pěknou barvičku a ta vůně  :-)
( jemná, ale božská vůně malin )
U moře ho letos neotestuji, kvůli naší malé Kačce se nikam nechystáme, ale příští rok už bychom chtěli a Malina pojede rozhodně se mnou ( stejně jako Meruňka  :-) )
(Děti mažu klasickým krémem s faktorem)
Léto tedy trávíme u bazénu, po letním jahodovém obžerství se mi ekzém docela rozjel, a pokaždé když vylezu z bazénu, mě kůže svědí a pálí. Po tom, co se natřu Malinou se pokožka okamžitě zklidní.


Malinový olej by měl navíc působit proti vráskám, obsahuje vitamin E, díky kterému zpomaluje stárnutí, působí protizánětlivě a má antioxidační účinky.
Pokud ho používáte na obličej, určitě doporučuji zapracování pomocí baněk, díky kterým budou účiny ještě silnější, pokožku prokrvíte a navíc se olej rychleji vstřebá.
Malinový olej, stejně jako ostatní oleje od Renovality je uchován ve fialovém skle, díky kterému se nezkazí. I když je na obalu napsáno, že po otevření se má spotřebovat do 3 měsíců, nemusíte se bát, olej vám vydrží klidně i dva roky. Více o filovém skle si můžete přečíst zde.
I tento olej se pyšní certifikátem CPK.


Pokud by vás zajímali i recenze na ostatní olejíčky, které jsem testovala, můžete na ně mrknout zde :


Netřeba asi zdůrazňovat jak jsem s nimi spokojená, používám je denně a stali se pravidelnou součástní mé péče o pleť i tělo.

Malinový olej 100 ml koupíte za 349 Kč zde.

Co vy? Zkoušeli  jste Malinový olej? Jak jste spokojené ? A co máte od RENOVALITY rády vy?

Moc děkuji RENOVALITY za poskytnutí produktů k recenzi.

26 komentářů:

  1. No budu muset už konečně vyzkoušet. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě ano :-)Renovality jsou super, navíc mají i skvělý přístup k zákazníkovi :-)

      Vymazat
  2. Tak ten vypadá luxusně. Ze všech olejů, co tato značka nabízí se mi zatím zalíbil nejvíce.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Taky se už dlouho chystám vyzkoušet některý z olejíčků od Renovality. Jsou teď všude a mě to neskutečně láká :)
    Budu na ně muset kouknout :)

    Elle about everything

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě na ně mrkni , od Renovality toho mám spoustu a mohu jen doporučit :-)

      Vymazat
  4. Užjsem o něm četla a moc se mi líbí :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je skvělý, obzvláště teď jak jsou ty vedra a sluníčko peče :-)

      Vymazat
  5. Malinovú vôňu milujem a tak si viem kľudne predstaviť, mať tohto krásavca v svojej beauty zbierke! :)

    www.frenchstyle.eu

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá úžasně, i ta značka bude určitě moc fajn:) A malinovou vůni mám moc ráda, ráda se na tu značku podívám víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mrkni, já už si na Renovality vypěstovala slušnou závislost :-D

      Vymazat
  7. Nejvíc mě zajímá, jestli to voní jako maliny :D už dlouho po těchto olejích pokukuji, protože je vídám u tebe na instagramu

    CZECHHONEY - V.'s World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako maliny to voní, ale nečekej, záplavu vůně, jako když se namažeš parfémovaným tělovým mlíkem, přeci jen je to přírodní kosmetika, ta vůně je velice jemnoučká a ucítíš ji spíš, když si přičichneš k právě natřené pokožce, lidé okolo tu vůni neucítí.

      Vymazat
  8. Malinový olej som neskúšala, ale vyzerá dosť zaujímavo :)
    www.lifeinpicturesbylu.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super, určitě do těchto letních dnů doporučuji :-)

      Vymazat
  9. Od této značky jsem ještě nikdy nic neměla, ale všude jí vídám a už mě to fakt láka. :-D A tohle vypadá jako extra dobrá věcička. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, navíc Renovality mají téměř každý víkend nějakou tu akcičku :-)

      Vymazat
  10. Čítala som viacero recenzií o ňom, už by som ho mala vyskúšať aj ja :D

    OdpovědětVymazat
  11. asi si nějaký takový olej pořídím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuji, oleje jsou super a jsou vážně multifunkční :-)

      Vymazat
  12. Zdravím a prosím o radu, když olejíček vmasiruji do ještě mokré pokožky, mohu se pak lehce utřít, nebo čekáte až samovolně oschnete? Děkuji moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokožka nemusí být úplně mokrá, spíš více vlhká, tím jak olej rozetřete, rozetřete i zbytek vody :-)

      Vymazat