pondělí 11. června 2018

RaE || FUNGUJE PŘÍRODNÍ DEODORANT ?



Přírodní kosmetiku používám často a ráda, stále jsou tu ale produkty, u kterých mám tak trochu strach a nejsem si jistá, zda můžou fungovat a obstát i před konvenční kosmetikou.
Největší obavy jsem měla asi z deodorantů. Je vám asi jasné proč, nikdo nechce nevábně "vonět", je to dost nepříjemné i pro vaše okolí, zvlášť když tím dotyčným, nebo spíš dotyčnou je žena.

Hned na začátku recenze bych chtěla rozebrat rozdíl mezi deodorantem a antiperspirantem ( i když už jste to slyšely asi tisíckrát...Ale pro jistotu ať nedojde k mýlce), antipenspirant zabraňuje pocení, kdežto deodorant zabraňuje zápachu z pocení.

Pocení je přirozený proces, při kterém se naše tělo čistí a tudíž je nevhodné, možná až nezdravé zabraňovat tomuto procesu nonstop, chápu, že pro někoho to může být nereálné, ale proč to nezkusit třeba na noc ?

Já se přiznám, že jsem měla trošku strach a můj první pokus s deodoranty RaE byl také přes noc  :-) Strach se ukázal zbytečným, vůně byla tak intenzivní ( zkoušela jsem indický lotos), že jsem ji cítila přes noční košili i župan a navíc i ráno po probuzení. Mile mě to zbavilo předsudků a mohla jsem se pustit do testování i přes den.


PŘÍRODNÍ KRÉMOVÝ DEODORANT RaE INDICKÝ LOTOS



Tento deodorant jsem testovala jako první, a jak už jsem psala výše naprosto mě dostala jeho vůně, základem je lotosový květ, santalové dřevo, teplý cedr, vanilka, jemná lilie a jasmín.
Hlavními složkami deodorantu jsou kokosový olej a bambucké máslo a deodoranční účinky zaručuje jedlá soda a jemný kukuřičný škrob.
Stačí nanést malé množství do podpaží a rozetřít.
Nemusíte se bát fleků na oblečení, což způsobuje většina klasických antiperspirantů ( dokonce i ty, které tvrdí že ne... ale když se podívám na svá černá trička...tak ta mluví sama za sebe.).
Přírodní krémový deodorant RaE indický lotos 15 ml koupíte za 139 Kč zde.




PŘÍRODNÍ KRÉMOVÝ DEODORANT RaE LEVANDULE



Vůni levandule asi všichni důvěrně známe, pro mě je nesmírně příjemná, relaxační, vhodná i při problémech se spánkem, proto jsem si tento deodorant nechala hlavně na večerní použití.
Hlavní složky deodorantu jsou stejné jako u vůně indického lotosu, tak vám je nebudu znovu vypisovat.
Tyto krémové přírodní deodoranty jsou vhodné i pro citlivou pleť, neobsahují hliníkové soli, barviva, syntetická aromata ani konzervanty.
Pozor v těchto vedrech, deodoranty tají při 24 °C.
Přírodní krémový deodorant RaE  levandule 15 ml koupíte za 179 Kč zde.



Oba deodoranty, ať už si vyberete vůni indického lotosu nebo levandule mají překrásný dřevěný obal, levandule má navíc ručně malované víčko, je nádherné a to, že je ručně malované mu rozhodně přidá na hodnotě, je vidět, že si značka RaE dává na produktech záležet. A pokud si myslíte, že po vypotřebování poletí ten krásný obal do koše, tak určitě nemusí. Můžete si totiž dokoupit náhradní náplň a krabička vám bude sloužit dál, navíc jsou  krabičky vyráběné ze zbytků dřeva a jsou tedy i šetrné k přírodě. ( Já mám asi obě ruce levé, ale zkoušela jsem kalíšek vyndat a nepodařilo se mi to, tak zkusím použít hrubší sílu až deodorant vypotřebuji, pokud byste věděli o nějakém fíglu, tak mi určitě napište :-) )



FUNGUJE ?


Má první zkušenost s deodorantem RaE tedy byla přes noc a fungoval výborně, ale při nočním použítí, kdy se až tolik nepotím, mě to příliš nepřekvapilo. Zkusila jsem ho tedy přes den a řeknu vám, že v těchto vedrech to tedy bylo řádné testování :-) Deodorant zvládl běžný denní provoz i běhačku se dvěma dětmi či půlhodinové cardio. Nanáším ho většinou 3x denně, ráno, odpoledne a večer. Přeci jen jde o přírodní produkt, tak nemůžete čekat 24 hodinový účinek :-). No a jelikož mně vyhovoval, tak jsem ho s nadšením půjčila chlapovi, jelikož on má problém s klasickými " ucpávacími " antiperspiranty. Trpí na záněty potních žláz a v podpaží se mu tvoří bolestivé bouličky. Na něj ale deodorant tak dobře nefungoval a veškerý zápach nezachytil, je fakt, že když ho srovnám se sebou ,tak pokud spolu stojíme na sluníčku, tak já mám mírně orosené čelo, kdežto z něj vyloženě "leje". Tak je na vás, abyste posoudili do jaké míry se potíte, nicnméně si myslím, že určitě za zkoušku stojí. I kdybyste ho nemohli použít přes den, při zvýšené fyzické nebo psychické zátěži, určitě ho můžete zkusit na noc či na doma. Zdraví máme jen jedno. Co se týče hliníkových solí, netuším jestli nějaká vědecká studie prokázala jejich škodlivý vliv, pokud víte, tak mi to určitě napište do komentářů, ale myslím, že nic vyloženě zdravého to asi nebude. Tak jsem jejich používání omezila, nebudu vám lhát, že jsem antiperspiranty vyřadila úplně, to ne, přeci jen jsou dny, kdy si chci být stoprocentně jistá.



RaE je rodinná firma z Beskyd, takže produkty jsou české a nejsou testované na zvířatech.
Na  sortiment RaE můžete mrknout zde, vyrábí i luxusní parfémy nebo voňavá bambucká másla.

Co vy a přírodní deodoranty? Používáte je a jaký byste mi doporučili?



Moc děkuji e-shopu Lékárna.cz za poskytnutí produktu k recenzi.


22 komentářů:

  1. Měla jsem indický lotos jako ono vůně je super, ale na mě to teda nijak extra nefungovalo. Ani mě moc nebavila aplikace.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Tak to máš podobně jako můj chlap, jemu také nefungoval tak dobře, jako mně.

      Vymazat
  2. Ty obaly jsou nádherné, ale zatím, co jsem vyzkoušela pár přírodních deodorantů ani jeden na mně nefungoval.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem měla špatnou zkušenost, hlavně tedy s deodoranty bez hliníkových solí, ani nemusely být přírodní, ale tenhle je fakt super.

      Vymazat
  3. Ja mám jeden doma, ale musím sa priznať, že som ho nepoužila ešte, takže neviem povedať :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tuhle značku už jsem objevila před nějakou dobou a opravdu hodně mě láká vyzkoušet jejich produkty. Po přečtení téhle recenze si určitě něco pořídím a hodně brzy :)

    everyday-lifecz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Já moc ráda používám kuličkové od Weledy, také jsem zkoušela tuhý od Ponio. Ale nepotím se nijak závratně, mám to spíše na ovonění podpaží, takže určitě upřednostňuji všechno voňavé. A taky je super od Biorythme :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám ráda vše voňavé , alespoň co se podpaží týče :-D, díky za tipy , ani jeden jsem nezkoušela :-)

      Vymazat
  6. O tomhle jsem nikdy neslyšela, ale vypadá opravud super. Možná bych ho i vyzkoušela. Nemyslím si, že klasické deodoranty jsou pro naše tělo něco extrémně dobrého. Pěkný článek :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky myslím, i kdyby je člověk jen omezil, tak udělá dobře :-) Moc děkuji :-)

      Vymazat
  7. Tak tohle je úžasný! :-) Díky za tip. Myslela jsem si, že zero waste dežák neexistuje a heleďme. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Já děkuji za komentář, kdyžtak dej vědět jak Ti sedl :-)

      Vymazat
  8. Zaujímavý produkt. Pokiaľ si ho neukazovala na IG, tak som nikdy nepočula. Vyzerá fajn a zvážim či ho nevyskúšam aj ja, keď spotrebujem všetko čo doma mám ;-)

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, určitě zkus, je to rozhodně zdravější forma než drogerková klasika, i když přiznávám, že jsou situace, kdy si antiperspirant beru :-)

      Vymazat
  9. Přírodních deodorantů se docela bojím, ale je pravda, že ten obal je prostě nádherný:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je , fakt se povedl, já z přírodních deodorantů měla také strach, ale je to zdravější forma a na mě funguje :-)

      Vymazat
  10. Balení vypadá krásně, o tom nemůže být pochyb, už jen pro něj bych ho možná i vyzkoušela. :-) Jak sama píšeš, na každého působí jinak, každý se potí jinak. Je hezké srovnání s manželem, člověk pak vidí, jak funguje či nefunguje. Ale tenhle se mi zdá doceala dobrý. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Mě opravdu vyhovuje :-) Už vyhlížím jakou variantu objednám až mi dojde :-)

      Vymazat
  11. Vyzerá naozaj zaujímavo. Tiež mám rada prírodnú kozmetiku, no akurát deodorant som sa ešte neodhodlala vyskúšať, aj keď o tom často rozmýšľam. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem se ho dlouho obávala a ukázalo se, že zbytečně :-)

      Vymazat