čtvrtek 10. května 2018

RENOVALITY || KMÍNOVÝ OLEJ


Znáte Kmínový olej? Přijde mi ,že je dost opomíjený a zatím jsem na něj nečetla snad jedinou recenzi, důvod, proč má volba padla zrovna na něj tkví v tom, že já i moje malá Kačka trpíme na ekzémy a různé vyrážky. Neustále se snažím hledat kosmetiku, která by nám pomohla natolik, abychom nemusely užívat kortikosteroidové masti. Proto má volba padla právě na olej z černého kmínu.


Tento olej je vhodný právě pro suchou pleť, na ekzém, lupenku a další podobná kožní onemocnění. Navíc lze užívat olej i vnitřně , ale upřímně, to jsem nezkoušela, měl by pomáhat při alergických onemocněních, jako je senná rýma snižovat cholesterol.

Pokud máte citlivý nos, tak pozor, rozmyslete si zda je tento olej pro vás, je opravdu hodně silně aromatický, dost podobný vůni klasického kmínu. Mě to ovšem nevadí, ona i ta silná "vůně" po chvilce vymizí a zůstane jen takový lehký závan, ostatně po dvaceti minutách po nanesení jsem se šla zeptat chlapa, ať mě očichá, jestli mu "nesmrdím" a říkal, že ne :-D
Olej má tmavší žlutohnědou barvu a je hustší konzistence než třeba Meruňkový a řadila bych ho mezi výživnější oleje, tudíž vy co máte mastnější pleť, tak pro vás bych ho doporučila jen na tělo nebo jako přídavek do koupele.


JAK KMÍNOVÝ OLEJ POUŽÍVÁM JÁ?


Jak už jsem psala, mým hlavním záměrem bylo použití na vyrážky a ekzém u Kačky. Kačce je 15 měsíců a nemusíte se bát použít olej i na takto malé děti. Olej aplikujeme po večerní koupeli na celé tělíčko i obličej. Nezapomínejte olej vetřít do vlhké pokožky, krásně se vpije a na pokožce zanechá mastný filmeček, ale nebojte, je velmi příjemný a je to úplně něco jiného než dětské oleje běžně dostupné v drogerce, po kterých se spíš osypete a do pokožky se vůbec nevpijí :-)
Na suchou pokožku je to vážně přeborník, recenzi píšu když je malá nemocná s anginou a pokožka se ji po lécích a nemoci zase pěkně zhoršila, tento olej nám v tom ale velmi pomáhá.


I já používám Kmínový olej, oblíbila jsem si ho jako večerní výživnou péči, často se mi objevují lišaje a ekzémy okolo rtů a na očních víčkách. Olej tedy nanáším přes celý obličej, krk i dekolt. Je super, že vám stačí jen jeden produkt, nepotřebujete ani oční krém :-). Též ho můžete použít tělo, nebo jen na sušší místa, jako jsou lokty a kolena. Výborný je i na zklidnění podrážděné pokožky po holení :-)



Pro malé atopiky není vhodná každodenní koupel, ale upřímně pokud máte dítko celé od písku a v poslední době i od pylu (stačí aby trošku zafoukal vítr a jsme celé žluté), vaně se Kačka nevyhne.
Protože by ji ale klasická koupel vysušovala, vždy přidávám pár kapek olejíčku. Na velkou vanu dávám 30 kapek , na poloviční dětskou vám stačí i míň , já už to nepočítám a kapu podle oka :-)
Pokožka pak není vůbec vysušená a tuto luxusní lázeň si u nás nedopřává jen Kačka, ale my všichni.

Tento olej je též jeden z mých nejoblíbenějších, maminky asi pochopí, že když něco pomáhá dětem , stane se to hned top produktem :-) Na děti také můžete zkusit Meruňkový olej a MIMI  balzám :-)
Oleje RENOVALITY jsou moje srdcovka, jsou kvalitní, nemusíte se bát o jejich trvanlivost díky fialovému sklu a my je používáme každý den celá rodina.

Kmínový olej koupíte za 249 Kč zde.

A co vy a Kmínový olej? Jak ho používáte ? Jaké oleje od RENOVALITY máte nejradši?




14 komentářů:

  1. Ještě jsem neměla možnost Renovality vyzkoušet, snad se časem k něčemu dostanu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, budeš spokojená, oleje od Renovality jsou velmi kvalitní :-)

      Vymazat
  2. Velmi pěkná recenze. Tyto oleje jsem nezkoušela a kdybych někde viděla už jen nápis, že kmínový, asi bych si ho taky nevšimla. Myslím, že by mi vadila ta jeho typická vůně, ale je super, že vám oběma tak pomáhá. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, brala jsem ho kvůli účinkům :-) Jinak ta vůně po chvilce vymizí, mě mnohem více vadí, pokud jsou produkty až příliš uměle parfemované.

      Vymazat
  3. Kmínový olej je mi novinkou, ale u tak úžasné značky, jako je Renovality mě to nepřekvapuje :-) momentálně od nich používám arganový a malinový a samozřejmě jich mám víc, ale chci používat nejdříve jeden a pak další, abych zpozorovala nějaké účinky. Vůně kmínu by mě rozhodně neodradila. Naopak dávám kmín téměř do každého jídla, protože ho zbožňuju :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je tak to já ho v jídle moc nemusím, jím ho jen na pečivu :-D , ale olejíček je úžasný, fakt povedený a jsem ráda, že pomáhá mojí Kačce :-)

      Vymazat
  4. Už jsem slyšelao různých olejích, ale o kmínovém ještě ne. Zajimavý :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  5. To vypadá jako super produkt! A je pravda, že jsem o něm ještě nečetla:). Moc pěkná recenze!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  6. Také jsme atopici, zkusíme se po něm kouknout a vyzkoušíme, třeba nám pomůže. :)

    Deni - lifestyle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkuste 💚 skvělou zkušenost mám i s MIMI balzámem též od Renovality, má skvělé složení, bambucké máslo, meruňkový a mandlový olej, žádné zbytečné přísady, které by mohli dráždit. 😊

      Vymazat
  7. Tieto oleje som ešte neskúšala, no počula som na ne samé chvály. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou skvělé , Renovality mají oleje pro každý typ pleti, už jsem jich docela hodně zkusila a jsem nadšená, používám je každý den pro sebe i holky😊

      Vymazat