neděle 25. února 2018

RENOVALITY || KÁVOVÝ OLEJ


Od doby , kdy jsem začala používát pleťové oleje Renovality už uplynula nějaká doba, jsou nedílnou součástí mé každodenní pleťové rutiny  a nedám na ně dopustit . Na řadu se tak dostává olej Kávový, který mi přijde z dosavadně vyzkoušených olejů asi nejmultifunkčnější.
Olejíček je jemně zabarvený do žluta a  je o trochu hustší než třeba olej Meruňkový, lépe se tedy nabírá i do kapátka . Má velmi  příjemnou jemnou  vůni  .


Jak ho tedy používám?


Samozřejmě v první řadě na obličej, po kompletním vyčištění . Můžete ho použít na denní i noční péči, já si ho oblíbila na denní ( asi ve mě evokuje ranní probuzení , díky obsahu kofeinu :-D ).
Pár kapek rozehřejete v dlaních a vmasírujete do  mírně vlhké pleti, nevyhýbám se ani očnímu okolí , či oblastem zasažených atopickým ekzémem, nebojte, olej vás ani na těchto místech dráždit nebude.
Olej by měl pozitivně působit proti stárnutí , pleť je po něm vyživená a hydratovaná.
Přijde mi , že se olej poměrně rychle vstřebává. Já s olejem nešetřím , ale pokud nemáte rádi takový ten mastný filmeček, stačí menší množství.
Olej používám v kombinaci s Hyaluronovým sérem  ( recenze zde ) ,které vřele doporučuji , ale není nutností , olej plní svou funkci i bez séra.


Dále můžete kávový olej využít ve své vlasové péči , stejně jako u většiny olejů i tento můžete použít  do konečků vlkých vlasů před konečnou úpravou fénem.
Oblíbeným , i když ne tak častým rituálem se pro mě stal vlasový olejový zábal. Ke kořínkům, do pokožky hlavy vetřete olejíček , promasírujete a stáhnete do délek , další várku oleje pak vetřete do konečku , vlasy pak zamotáte do teplého ručníku, můžete použít i igelit.
Doba působení je na vás , pokud máte čas jen na deset minut , necháte tak, když však ušetříte času více, můžete dobu působení prodloužit klidně i na celou noc. Vlasy jsou po zábalu lesklé od kořínků , jemné na dotyk  a lehoučké.


Máte celulitidu ? Budu hádat, určitě ano , všechny ji máme , bez ohledu na váhu či věk, většinu z nás trápí pomerančová kůže, i s tímto problémem vám může pomoci Kávový olej a to především díky kofeinu, tento olej je jedním z hlavních složek anti-celulitidních krémů. Nebudu vám tady vyprávět pohádky o tom, jak skvěle to funguje... O jeho účincích nejsem ani já sama stoprocentně přesvědčená.. no , abyste pochopily , vy co mě sledujete na IG určitě víte , že se snažím pravidelně cvičit , k tomu pravidelná masáž - 2x denně  Kávovým olejem, piju velké množství vody.... jen ta životospráva...:-D  ta u mě teda nefunguje , ne že by mi nechutnaly zdravá jídla , chutnají a moc, ale zároveň i takové ty prasárničky , no... každopádně si myslím, že pokud se budete , hýbat a natírat a hodně pít, pak vám olej může v tomhle boji pomoct, pokud ale ke cvičení nemáte kladný vztah , je to pro vás zbytečnost.
Jinak myslím, že pokud máte doma nějaký krém na celulitidu, můžete se pokusit znásobit jeho účinek několika kapkami oleje přímo při aplikaci.


Olej, ne jen tento samozřejmě , může to být kterýkoliv  , třeba Meruňka nebo Čajovník, můžete přimíchat do svého oblíbeného krému a vytvořit si tak svou , výživnější verzi, tak se i zbavíte mastného filmu , pokud to nemáte rády, tak jako já :-)

Jak už jsem psala v předchozích recenzích , oleje jsou uchovávány ve vysoce kvalitním fialovém skle , ve kterém by vám měl olej vydržet i dva roky :-)
A jako ostatní oleje i tento se pyšní certifikátem CPK.

Další recenze na oleje Renovality si můžete přečíst zde :

Hyaluronové sérum a Opuncie olej
Čajovník olej

Doufám , že vám má recenze byla přínosná, máte Kávový olej doma? Nebo nějaký jiný od Renovality? Mají jich spoustu a jeden lepší než druhý :-)

Kávový olej můžete koupit za 349 Kč zde.


Moc děkuji Renovality za poskytnutí olejů k recenzi .


11 komentářů:

  1. Tuhle značku doma nemám, ale oleje velmi ráda používám. Zatím jsem si nejvíce oblíbila arganový. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Arganový jsem od Renovality neměla, ale mám doma od Sagrada Natura a je super, až mi prořídnou řady olejů , určitě zařadím i argaňák od Renovality, mají ho i za bezkonkurenčí cenu 269Kč za 100ml , tak až Ti taky dojde , tak můžeš zkusit :-)

      Vymazat
  2. Značku moc neznám, ale oleje mám hodně ráda a tento vypadá dobře. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak určitě zkus, mrkni i na jejich IG :-) a pokud nebudeš vědět jaký vybrat, moc rádi Ti poradí :-)

      Vymazat
  3. Je super, že pleť hydratuje, kouknu se po něm:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  4. O kávovom oleji počujem prvýkrát, ale vyzerá super. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Náhodou nejaké porovnanie s olejmi z pražených kávových zŕn nie je? Veľmi som mala rada to od Dr. Feelgood, a po tomto už nejakú dobu kukám:) Čo ma však na značke Renovality mierne odrádza sú popisky asi určené na ohúrenie olejových začiatočníkov - trebárs banánový olej nemá varovanie, že jeho základ môže byť silný alergén (olej z pšeničných klíčkov je navyše väčšinou tmavo sfarbený, tento olej je ale úplne číry...). Alebo arganový olej je úplne bez vône, čo mi pochopiteľne vyhovuje ale tak trochu som po tom banáňaku ostražitá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Srovnání bohužel nemám. Ani jeden ze zmíněných olejíčků jsem od Renovality nezkoušela - banánový ani arganový, co se týče barvy , to je myslím dáno podle toho jaká je to šarže , tím že jsou oleje přírodní ,může se jejich barva či vůně mírně lišit šarže od šarže. Tohle by byl možná spíš dotaz na Renovality přímo. A ty popisky, určitě bych to doplnila, jak jsem psala , banánový olej nemám, ale třeba u oleje Celluo je doporučený test citlivosti, což je napsané přímo na obalu.

      Vymazat
  6. Já sama tento olej používám v kombinaci s hyaluronovym sérem (od jiné značky) na den i noc zhruba měsíc a jsem nadsena. Pleť je hydratovaná, vypnutá ,a úžasné jemna,krásné pročištěná, nezanasi póry. Od Renovality je to můj první olej, který je navíc s pumpičkou, což mi vyhovuje. Olej je trochu hutnejsi, proto mi vyhovuje smíchat v dlaních se sérem. Ráda bych zkusila i další jen nevím který. Opunciovy by se mi líbil, ale ta cena je moc vysoká.

    OdpovědětVymazat