středa 8. listopadu 2017

AKTUÁLNÍ SKIN CARE

Podzim se blíží pomalu ke konci a každým dnem očekávám první sněhové vločky, v hlavě mám spousty článků a ne a ne je realizovat, může za to únava, jak jinak :-)  Naše malá princezna omarodila, do toho má nateklé dásně, nicméně můžu  vám říct , že není snad nic horšího než ucpaný nos, vstávání téměř každou hodinu a někdy i častěji a pak samozřejmě klasický denní koloběh, uvařit , uklidit , školka , nákup atd... Prostě bere si to svou daň a sláva tomu, kdo vymyslel korektor a krycí make-up :-) Jinak bych se asi ani já sama nepoznala :-)

Už dlouho mám v plánu popsat svou aktuální péči o pleť a tedy i to jak bojuji , proti únavě, alespoň co se kosmetiky týče.



Nejdůležitější je pleť vyčistit !!!


Svou kosmetickou rutinu vždy začínám čištěním pleti, to je opravdu velmi důležitý krok, pleť musí být čistá , jinak se do ní nemohou vstřebat důležité látky , kvůli kterým investujeme do kosmetiky .
Pleť samozřejmě čistím ráno i večer. Pokud jsem nalíčená , nejdříve nános make-upu odstraním micelární vodou , na značce moc nelpím a docela to střídám , zkoušela jsem Mixu , Biodermu , Niveu , Garnier , nyní mám velmi levnou Cien a nezdá se mi nijak horší , ba naopak . Na  oči momentálně používám kokosový olej, jinak mám též ráda dvoufázové odličovače.


Po základním vyčištění pleť ještě dočistím , právě používám  sprchový krém Cetaphil, vím zní to hrozně, je přeci na tělo, ale on je tak ultra jemný k pleti, s různými pleťovými pěnami či gely, se to nedá srovnat, a to díky tomu, že Cetaphil je vhodný pro atopiky a neobsahuje mýdlo . Smývám ho mořskou houbou či konjakovou houbičkou. A zlatou tečkou je pleťová voda či tonikum, právě teď používám Manufakturu.

Na srovnáme.cz můžete mrknout na nejlepší ceny Cetaphil sprchový krém .
Pleťovou vodu Manufaktura najdete zde .

Denní péče


Má denní péče se dost často mění , snažím se krémy střídat a stále hledám ten nej. Už nějaký ten pátek používám Vichy Slow Age denní krém a jsem vážně spokojená, tento krém předchází stárnutí, což nejsou jen vrásky , ale také tmavé skvrny , nejednotně zabarvená pleť , či ztráta pružnosti .


Tyto aspekty se velmi těžko posuzují ,zda fungují či nikoliv, musím však  podotknout, že pleť s ním vypadá hezčí, vypjatější , zdravější a je vhodný i pod make-up , takže pro mě značka ideál.
Jediné co bych mu vytkla je docela silná parfemace.
Ze stejné řady mám též oční krém Slow Age , je fantastický, též bojuje proti stárnutí , oční okolí skvěle vyživý, hydratuje následkem čehož vypadá mnohem lépe , jasně, vrásky vám nezmizí, ale zrovna ten oční krém by měla používat každá  nás , protože oční okolí je jednou z nejtenčích částní kůže. Navíc krém je bez parfemace.
Zde naleznete produkty z řady Slow Age   od Vichy.

Noční péče


Večer věnuji své pleti trošku jinou péči, nepoužívám krémy , nýbrž oleje, jedinou výjimkou v krémech je Skin Food od Weledy, ale to je tak trochu jiný krém o něm si ještě povíme.
A jakéže oleje mám tedy na mysli ? Nedám dopustit na Arganový olej , je to můj každodenní pomocník a rozhodně must have ve skin care , nanáší se na vlhkou pokožku ,pak lépe pronikne do pleti  a opravdu funguje, vyživuje , hydratuje, je vhodný pro atopiky , nedráždí , skvěle funguje na suchá místa, ale zároveň neucpává póry a pokud ho aplikujete v menším množství na navlhčenou pleť , nezanechává ani moc mastný film. Momentáně používám olej od Sagrada Natura , ale byla jsem spokojená i s Ryorem.

Dalším olejem , který často používám je Rosalina od Saloosu, na tento olej ještě chystám recenzi, nicméně už teď dopředu vám mohu říct , že jsem s ním velmi spokojená, je trošku hustější , než arganový olej , díky tomu se také lépe nanáší  , tak rychle nestéká a pipetka je opravdu přesná. I po něm je pleť příjemně hydratovaná , navíc je vhodný na mastnou pleť , ale já jako majitelka suché jsem též spokojená..

Zde vyhledáte Saloos Rosalina olej
Arganový olej zde .

Masky


Nedílnou součástí mé péče o pleť  jsou  masky, no řekněte, znáte něco lepšího, než se natáhnout na gauč , zavřít oči a užívat si tu pohodičku? Takto to bohužel u mě nevypadá :-D  a asi vám to řekne každá matka , já většinou masky nanáším ráno a pěkně u toho gruntuju, a nebo večer při relaxu ve vaně , musím přiznat , že ta druhá možnost  je mi sympatičtější :-) A jaké masky se u mě zabydlely?  Velkými oblíbenci se stali plátýnkové masky, zkoušela jsem různé Garnier , Balea , Holika Holika , tianDe, ale též třeba masky z Aliexpresu, třeba od značky Bioaqua.




Ani velmi oblíbené jílové masky nezavrhuji , naopak mou oblíbenou je zelená jílová maska od L ´Oreálu , na kterou jsem nedávno  psala recenzi, z pleti vám vytáhne mastnotu a pomáhá předcházet černým tečkám.

Kapitolou sama o sobě je již výše zmíněný krém od Weledy, který používám též jako masku, a to velmi, velmi výživnou , na pleti ji můžete nechat , stačí jen přebytky vetřít třeba do krku ,ať si také zachrochtá. Pleť mám pak ráno jako miminko, nutno podotknout , že tato maska  se hodí spíše na večer, na Weleda Skin Food rozhodně čekejte samostatnou recenzi :-)

Zde vyhledáte Weleda Skin Food , L ´Oreál Pure Clay, Garnier plátýnková maska

A co vy? Jaká je vaše péče o pleť ? Používáte nějaké produkty stejné jako já?


6 komentářů:

  1. Cien má také micelárku? To je mi novinka. Na odličování ji používám nejčastěji a na tuhle určitě mrknu a vyzkouším, až půjdu pro dobroty do Lidlu :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají a počkej až uvidíš tu ceny , myslím 35 Kč? a odličuje dobře, zvládne i řasenku , ale já radši na oči něco olejového :-)

      Vymazat
  2. Ahoj :) V první řadě chválím blog, ráda budu pravidelně číst - už proto, že já se v kosmetice moc neorientuju :)
    Chtěla jsem se zeptat, jestli nemáš zkušenosti i s klasickým šamponem na vlasy od Cetaphil - já hrozně trpím na lupy a teď po porodu je to vyloženě katastrofa! :( Už dlouho hledám nějaké řešení, bohužel pořád marně... Značku Cetaphil teď vidím podruhé za krátkou dobu, ale předtím jsem o ní nikdy neslyšela, takže uvítám co nejvíc recenzí :)

    Kristýna z blogu Style over trends

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kristýnko, moc děkuji za chválu, moc si toho vážím. :-) S šamponem Cetaphil nemám žádné zkušenosti , nicméně mě na lupy pomohl úplně obyčejný šampon z Lidlu , fakt nekecam , zabral mi i na seborrhoickou dermatitidu a svědění :-) je to ten co vypadá jako head and shoulders, stojí asi 30 kaček , takže se nemusíš bát , že nezabere a kdyžtak ho vyplácáš jako pěnu do koupele a kdyby nezabral , tak pak je skvělý malinový ocet od Yves Rocher, ten stojí asi 400, tak bych nejdřív asi zkusila ten šampon :-)

      Vymazat
    2. Díky moc za tipy, určitě vyzkouším! Seborea je moje obrovské trápení, kdyby cokoliv z toho zabralo, tak budu nejšťastnější... :)

      Vymazat
    3. Tak dej vědět, budu ráda , pokud Ti má rada pomůže.

      Vymazat