pondělí 12. června 2017

Přírodní barvení s Herbatint



Už nějaký ten pátek si barvím vlasy, ale přiznám se , že dost často jsem líná se jít obarvit do kadeřnictví , takže pokud nepotřebuji zastřihnou konečky , či nemám chuť vlasy nějak oživit, nabarvím si je v klidu sama. A tak mě zaujala nová barva na vlasy od značky Herbatint,  jedná se o přírodní barvy na vlasy, které mají spousty ocenění  , takže rozhodně stojí za zkoušku .
Jelikož trpím na seborrhoickou dermatitidu,  velmi mě zaujal fakt, že jsou barvy vhodné i na citlivou pokožku, jsou bez odéru, a pokud vám nevyhovuje odstín, který se běžně prodává, můžete si ten svůj i namíchat.


Výběr odstínu:

Líbí se mi přirozené odstíny světle hnědé, podobná je i má přirozená barva, nejsem typ člověka, který bude chodit s růžovou hlavou i když na jiných slečnách se mi to líbí, já jsem spíše konzerva a razím přirozenost , proto tedy odstín 6N - tmavá blond.
Pokud si nejste jistí, vždy berte světlejší odstín .

Balení obsahuje :

  • 1 lahvička barvícího gelu
  • 1 lahvička vyvíjecí emulze
  • vzorek šamponu
  • vzorek kondicionéru
  • rukavice
  • návod

A jak tedy postupovat ?


Barva by měla vydržet na dvě použití, samozřejmě, ale záleží na délce vašich vlasů, ty mé jsou docela dlouhé, i tak jsem ale nejdříve rozmíchala pouze půl balení. Je velmi důležité poměr barvícího gelu a vyvíjecí emulze, vždy míchejte stejné množství obou lahviček. Já tedy namíchala 30 ml barvícího gelu a 30ml  vyvíjecí emulze ve skleněné misce, pozor, nepoužívejte misku kovovou.
Barvu jsem aplikovala běžně dostupným štětcem. Postupovala jsem od kořínků, kde jsem masku nechala působit déle , cca 40 minut. Po  30 minutách jsem barvu vetřela i do zbytku vlasů, musela jsem si však barvu domíchat, jelikož půl balení mi nevystačilo . Pokud však máte vlasy po ramena, určitě by vám balení na dvakrát vyšlo.
Vlasy v konečcích mám jemně zesvětlené , proto jsem nechala barvu působit jen tak krátce, chtěla jsem se vyhnout tmavému odstínu. Zesvětlené vlasy jsou poréznější a rychleji vám chytnou " na tmavo" .
Po  cca 40 minutách jsem barvu vymývala , k čemuž jsem použila přiložený šampon. Vlasy po jeho použití docela vrzaly , po aplikaci kondicionéru však byly hezky jemné .

Výsledek ?


Co rozhodně musím pochválit, je , že ani po 40 minutách barvení jsem nezaznamenala žádné pálení či jiné podráždění hlavy.
Po prvním vymytí se mi zdála barva trošku tmavší než jsem chtěla a tak jsem si říkala , že jsem si měla vzít spíše odstín 7N , po druhém a třetím  vymytí se však tmavší odstín z konečků krásně vymyl a mě od té doby drží na vlasech krásný hnědý odstín. Potěšilo mě , že zesvětlená část, na kterou jsem aplikovala barvu pouze na 10 minut mi i nadále zůstala zesvětlená i když to na fotkách třeba není vidět. Odstín je opravdu velmi přirozený, a nemusíte se bát, že vám vyjde nějaký velmi tmavý odstín, jako jsem byla kolikrát zděšená při aplikaci drogerkové barvy ( znáte to... vyhlídnete si krásnou hnědou a vyleze vám černá...komu se to nestalo....)
Navíc mi nepřipadalo, že by po aplikaci barvy , byly vlasy zničené , byly příjemné na dotek , hebké a hezké na pohled.
Barvu mohu opravdu vřele doporučit .



Máte i vy zkušenost s nějakou přírodní barvou na vlasy ?

Barvu na vlasy  koupíte na  stibio.cz , kde najdete i typy na barvení :-)
Moc děkuji Herbatint za poskytnutí barvy k recenzi .

12 komentářů:

  1. Já už se nějaký ten pátek svěřuji do rukou své kamarádky, která je kadeřnice. Přírodní barvu jsem na vlasy nezkoušela, ale už jsem o nich mnoho četla :-) uvidíme, třeba ji do budoucna také někdy vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také někdy ke kadeřnici zajdu, ale teď s 4 měsíčním mimčem je to i o dost jednodušší a rychlejší nabarvit se sama, než nechat malou 3 hodiny chlapovi na krku :-D . Každopádně se vůbec nemusíš obávat , je skvělá.

      Vymazat
  2. Farba vyzerá celkom zaujímavo, myslim si že už som o nej počula :) Aj keď momentálne ulietavam na Colorista farbách od Schwarzkopfu, ak sa "ukľudním" určite vyskúšam aj Herbatint :)

    OdpovědětVymazat
  3. já si vlasy nebarvím, líbí se mi má přírodní barva. ale vypadá to hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš štěstí, má barva je podobná jako ta nabarvená, jen taková zašedlá :-) tak to chce oživit :-)

      Vymazat
  4. O prírodných farbách som ešte nepočula, ale musím povedať, že ti naozaj veľmi pristane a článok bol veľmi zaujímavý :) Ja si vlasy často farbím doma sama a určite skúsim použiť aj túto. ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-) Určitě barvy vyzkoušej, jsou skvělé :-)

      Vymazat
  5. Tuhle barvu už používám skoro rok. Začínala jsem na henně, zkoušela jsem i drogerkové barvy... Ale tahle je suverénně nejlepší. Nesmrdí, úžasně chytá na šedivé vlasy (i tuhle část už bohužel zahrnuju do recenzí :-D a odstín je parádní. Mám teď černohnědý, ale chystám se na světlejší, jak vypotřebuju zásoby :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  6. Excellent and helpful post… I am so glad to left comment on this. This has been a so interesting ..I appreciate your effort..

    OdpovědětVymazat
  7. Máš to krásně nabarvené :) Já bych teda chtěla spíš jiný odstín barvy, ale také asi přírodní kosmetiku. Používáte některá nějaké produkty na barvení/barvené vlasy odtud? Docela by mě zajímaly nějaké vaše zkušenosti a tipy na co si dát pozor při používání přírodní kosmetiky na barvení :) Děkuji :)

    OdpovědětVymazat