pátek 14. dubna 2017

Odličovací voda AMOENE - Meduňka



Krásný den vám přeji , dnes vám budu psát o odličovací vodě značky kosmetiky ,o které jsem tedy alespoň já slyšela poprvé,  a tou je značka AMOENE. Vyhrála jsem ji v balíčku kosmetiky u All my cosmetics, takže moc moc děkuji , že jsem mohla vyzkoušet něco , co vůbec neznám.


Co vlastně odličovací voda obsahuje?

Základem je babasový olej a květová voda z meduňky. Olej se získává lisováním z palmy Babasu, vyskytující se v Brazílii.  Olej je hydrofilní, tudíž rozpustný ve vodě. Neměl by tedy zanechávat pleť mastnou , vysušenou a navíc působí antimikrobiálně.

A jak na mě odličovací voda působí ?

Asi vás nepřekvapí, že voda voní po bylinkách :-D ale řekla bych , že to není věrná meduňková vůně , ta nám roste před barákem na záhonku a voní trošku jinak , babasový olej netuším jak voní, tak možná to bude právě kombinace s ním, to co cítím.
Odličovací voda je čirá, nic dvoufázového, vodou nemusíte třepat, aby se složky promíchaly, prostě jen dáte na tamponek a odličujete. Překvapilo mě , že make-up s ní jde dolů velice dobře, na pleť nemusím tlačit ani ji dřít. Na oči jsem ji nezkoušela, mám je velmi citlivé a právě teď se  mi na očních víčkách i zhoršil ekzém, takže jsem to radši neriskovala.

Rozhodně se ztotožňuji s tím, že voda nezanechává mastný filmeček, ale to, že vůbec nevysušuje bych úplně netvrdila . Vysušení tedy není nijak výrazné ,ale i tak mám potřebu se co nejdříve namazat krémem.
Nemusí se oplachovat, já se však cítím lépe pokud pleť ještě přetřu tonikem  či pleťovkou.
Obsah balení je 200ml a stojí  143Kč.

Znáte tuto značku? Co používáte na odlíčení vy?

8 komentářů:

  1. O tejto značke čítam prvýkrát. Ja sa odličujem s micelárkou, momentálne používam Mixu, potom si pleť ešte umyjem s gélom a následne dočistím tonikom alebo ružovou vodou :)

    OdpovědětVymazat
  2. Neznám značku, ale miluju meduňku :D Na odlíčení mám tedkom no name odličovací vodu, potom ještě používám čistící gel a vždy krém hydratační, bez toho nemůžu být :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez krému bych taky nemohla, nesnesu nenamazanou pleť :-)

      Vymazat
  3. Tuto značku vůbec neznám a o tom Babasu jsem také nic netušila. :D Já používám micelárku od Garnier, kterou si nemůžu vynachválit! <3
    Super článek! <3 :)
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Garnier jsem měla tu dvoufázovou a byla super :-)

      Vymazat
  4. Tá vyzerá úžasne! Ešte som o nej nepočula, ale zaujala ma na prvý pohľad, najmä designom :)

    www.frenchstyle.eu

    OdpovědětVymazat