středa 7. prosince 2016

Kouzlo Arganového oleje



Na blogu Beauty by K. jsem vyhrála tento Arganový olej a jsem moc ráda, že jsem ho mohla vyzkoušet a ješte jednou moc děkuji za výhru.
Jedná se o 100% Bio Arganový olej od značky Sagrada Natura.
Na internetových stránkách této značky se můžete o Arganovém oleji dočíst nějaké zajímavosti, tak jen ve zkratce:
  • Arganový olej pochází z Maroka a získává se z jadérek marockého polopouštního stromu Argánie trnité
  • lisovaný za studena
  • bez parfemace
  • 100% BIO
Arganový olej má silný antioxidační efekt, hloubkově hydratuje, bojuje proti vráskám, chrání před škodlivými a volnými radikály a používá se v boji proti různým kožním onemocněním jako třeba Ekzém, Lupénka, různé popáleniny a  záněty pokožky a snižuje tvorbu kožního mazu.

Používat ho můžete místo svého krému, či ho jen do něj přimíchat, stejně tak i do masek na obličej čímž zvýšíte jejich hydratační a revitalizační účinky.
Také  se dá použít na vlasy, či nehty.

A jak používám Arganový olej já?
Oblíbila jsem si ho zejména místo krému na obličej a to jak na denní tak i noční péči, jednoduše pleť vyčistím a  ještě na navlhčenou pleť nanesu 2-3 kapky oleje, rozetřu a zbytky oleje stáhnu na krk, což bych chtěla zdůraznit, protože péče o krk je důležitá leč opomíjená, přitom krk stárne velice rychle a později prozradí váš věk. Nemohu říct, že by olej nebyl úplně nemastný, to ne, ale nijak mi to nepřekáží, například s kokosovým olejem se to srovnat nedá, ten je mnohem mastnější. U Arganového mi na pleti zůstává jen malý filmeček, takže po chvíli mohu bez problémů nanést i make-up. Pleť je po něm krásně jemná, vyhlazená, nedráždí ani mě jako atopika a mohu ho nanášet i na podrážděná místa.

Myslím, že konkrétně na zimu, kdy je pleť vysušená z mrazu a poté z topení je Arganový olej ideální volba, na jaře a v létě , bych ho používala spíše do krémů, nebo na noc.
Já mám doma 10ml balení , ale pokud ho používáte na obličej jako já, vydrží vám opravdu velice dlouho , stačí ho opravdu velmi málo.

2 komentáře: